içinde

The Last of Us’ın Tess’ine Ses Veren Annie Wersching Hayatını Kaybetti

Fotoğraf: The CW

Oyuncu Annie Wersching kanserle mücadelesine 45 yaşında pazar sabah saatlerinde yenik düştü. Ölümünü menajeri Craig Schneider CNN’e bildirdi. 

Wersching 2020 yılından beri kanserle mücadele ediyordu.

Oyuncunun en bilindik rolü 24 adlı dizideki FBI ajanı Renee Walker‘dı.

Wersching’in eşi Stephen Full‘un CNN‘e verdiği açıklamada:

“Bugün ailemizin ruhunda kocaman bir delik var. Fakat o (Annie Wersching) bu boşluğu doldurmak için bize araçları bıraktı. En basit anlarda bile harikaları bulurdu. Dans etmek için müziğe ihtiyacı olmazdı. Bize, maceranın bizi bulmasını beklememeyi öğretti. “Gidip onu bulun, o her yerde” derdi ve onu bulacağız.” diye yazdı.

Wersching ayrıca son zamanların gözde oyunlarından biri olan The Last of Us video oyununun Tess karakterinin sesi olmuştu. Video oyununa dayanan yeni HBO Max dizisi The Last of Us‘ın yaratıcı yönetmeni Neil Druckmann, Wersching’in vefatı hakkında şunu tweetledi:

Neil Druckmann on Twitter: “Just found out my dear friend, Annie Wersching, passed away. We just lost a beautiful artist and human being. My heart is shattered. Thoughts are with her loved ones. There’s a go fund me set up for her family: https://t.co/dhvk6uOvZV / Twitter”

Just found out my dear friend, Annie Wersching, passed away. We just lost a beautiful artist and human being. My heart is shattered. Thoughts are with her loved ones. There’s a go fund me set up for her family: https://t.co/dhvk6uOvZV

“Az önce canım arkadaşım Annie Wersching’in vefat ettiği haberini aldım. Güzel bir sanatçı ve insanı kaybettik. Kalbim paramparça. Dualarım sevdikleriyle.”

Ayrıca The Vampire Diaries‘in yapımcısı Julie Plec de hesabında şunları yazdı:

“24” dizisiyle hayranı olmuştum ve Annie’nin kentteki en ateşli iki vampirin annesini oynayabildiği için çok şanslıyım. Rahat uyu harika ruh Annie.”

Julie Plec on Twitter: “So sad to hear this. I became a fan from ’24’ and was lucky to be able to have Annie play mama to two of the hottest vamps in town. This go fund me is for her family. RIP Annie, you wonderful soul. For Annie’s Boys ❤️ Freddie, Ozzie and Archie https://t.co/NPrCx3fCTj / Twitter”

So sad to hear this. I became a fan from ’24’ and was lucky to be able to have Annie play mama to two of the hottest vamps in town. This go fund me is for her family. RIP Annie, you wonderful soul.

Handmaid’s Tale oyucusu Ever Carradine, Annie’nin çocuklarını ve eşini desteklemek adına GoFundMe üzerinden bir bağış kampanyası başlattı. Böylece “Annie’yi gururlandıracaklarını bildikleri bir hayatı yaşamaya devam edebilecekler.”

GoFunMe bağış kampanyasının notunda oyuncunun ailesine ne kadar çok taptığını belirten bir paragraf yer alıyor.

“Annie ailesi için yaşadı. İşini ve arkadaşlarının değerini bildi, fakat Steve ve çocukları onun her şeyiydi. Bu yüzden Steve işe ihtiyacı olmanın verdiği stres olmadan yas tutabilmesi için zamanı olmalı. Böylece tatlı anneleri Annie olmadan geleceklerini yönlendirdikleri sırada, 12, 9 ve 4 yaşındaki çocuklarına babalık yapabilir.”

Wersching, 2000’den 2009’a kadar ve 2010’larda düzenli olarak televizyon dizilerinde yer aldı. 2007’de ABC‘nin uzun soluklu dizisi General Hospital‘da Amelia Joffe’u canlandırdı. 2008’de, yedinci ve sekizinci sezonlarda Kiefer Sutherland’la birlikte başrolde oynadığı ünlü Fox dizisi 24‘te FBI ajanı Renee Walker’ı canlandırdığında büyük çıkış yakaladı. Ayrıca Extand, Runaways ve The Rookie dizileri de oyuncunun bir diğer projeleri arasında yer alıyor.

Wersching’in diğer dikkate değer TV çalışmaları arasında Amazon Prime’ın 2014 yapımı “Bosch” dizisindeki Harry Bosch’un (Titus Welliver) sevgilisi rolü ve CW’nin “The Vampire Diaries” dizisindeki kötü vampir Lily Salvatore rolü yer alıyor.

2022’de Star Trek Picard‘da Borg Kraliçesini canlandıran Wersching, kendisini galaksiler arası kötüye dönüştüren makyaj ve protez sanatçılarına şükran mesajları eşliğinde setten tam kostümlü fotoğraflarını sık sık paylaşmıştı. Wersching’in Paramount+’ta yayınlanan Star Trek Picard‘daki rolü, oyuncunun IMDb’deki son profesyonel işlerinden biri olarak listeleniyor.

Wersching’in eşi pazar günü yaptığı açıklamayı dokunaklı bir anı ile bitirdi.

“Oğullarımızı, hayatının gerçek aşklarını, dolambaçlı garaj yolunda ve caddede sürerken, işitme mesafesinden çıkıp dünyaya girene kadar GÜLE GÜLE diye bağırırdı!  Hala kulağımda çınladığını duyabiliyorum. Güle güle dostum. ‘Seni seviyorum küçük ailem…”

Editör: Doruk Adakoğlu – 30.01.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İsrail İHA’larla İran’ın İsfahan Kentine Saldırdı

    Kabuslarımızın Kaynağı The Boogeyman’in İlk Fragmanı Yayınlandı!