içinde

The Last of Us’ın 6. Bölümünden Yüreğinizi Sızlatacak Müzikal Geri Dönüş!

Linda Ronstadt‘tan Hank Williams‘a, The Last of Us bize güvenilir bir şekilde unutulmaz iğne düşüşleri hediye etti. Şimdi, özellikle yıkıcı bir müzikal an sunan 6. bölüm sayesinde bu listeye bir tane daha ekleyebiliriz – ilk bölüme kadar uzanan bir bölüm.

“Kin” başlıklı 6. bölüm dehşet verici bir uçurumla sona eriyor. Joel (Pedro Pascal) bir kavgada bıçaklanır ve Ellie (Bella Ramsey) ile birlikte at sırtında tehlikeden kaçmayı başarsa da durumunun kötü olduğu açıktır. Karda yere yığılır ve Ellie’yi ayağa kalkması için yalvarmak zorunda bırakır. Kamera çekilirken, kasvetli bir piyano ve “En iyi arkadaşımla gezintiye çıkıyorum / Umarım beni bir daha asla hayal kırıklığına uğratmaz / Beni nereye götürdüğünü biliyor / Beni olmak istediğim yere götürüyor / En iyi arkadaşımla gezintiye çıkıyorum” diyen bir ses duyuyoruz.

Tanıdık geldi mi? Çünkü bu sözleri daha önce de duymuştuk: Joel, Ellie ve Tess (Anna Torv) Boston QZ’den ayrılırken. Bu sözler Depeche Mode‘un 1987 tarihli “Never Let Me Down Again” şarkısından alınmıştır ve Joel’in radyosunda Bill (Nick Offerman) ve Frank’ten (Murray Bartlett) gelen bir sinyal olarak çalmaktadır.

Mashable’ın İngiltere Editörü Shannon Connellan’ın 1. bölümde “Never Let Me Down Again” şarkısının kullanımı hakkında yazdığı gibi, “Depeche Mode’un sözleri, Ellie ve Joel’in tehlikeli yolculuğu ve gergin, çalkantılı ilişkileri açısından ironik olarak tematik olarak da düşünülebilir.”

Ancak 6. bölümdeki daha yavaş ve hüzünlü cover ile “Never Let Me Down Again “in sözleri yeni bir anlam kazanıyor. Yolda birlikte geçirdikleri ayların ardından Joel ve Ellie arasında kopmaz bir bağ oluşmuştur. Bu bölümde bile ikisinin de diğerini geride bırakmak istemediğini görüyoruz. Bölümün adı “Kin” kesinlikle Joel ve kardeşi Tommy (Gabriel Luna) arasındaki yeniden birleşmeye işaret ediyor ama aynı zamanda Joel ve Ellie’nin akrabalığını da vurguluyor. Aralarındaki bağ “en iyi arkadaş” olmanın ötesine geçiyor – bu noktada onlar bir aile.

HBO‘nun podcast’inde açıkladığı üzere, kapak The Last of Us’ın yönetmeni Craig Mazin‘in 18 yaşındaki kızı Jessica tarafından uygun bir şekilde seslendirildi. Mazin “unutulmaz ve yavaş ve babasının yasını tutan bir kız hakkında” bir kapak istediğini söyledi.

“Bu bölümün sonunda Ellie, Joel’e bakarken aklımda şöyle bir fikir vardı…Onunla bir gezintiye çıkmıştı ve ‘Never Let Me Down Again’ olmasına rağmen onu hayal kırıklığına uğrattı. Bu şarkıyı yeniden sunmak istedim ama bu hüzün ve kayıp bakış açısıyla.”

“Şarkının sonu için bir araya getirdiğimiz versiyon, Ellie’nin bir yankısı gibi hissettiriyor.”

“Never Let Me Down Again “in bastırılmış cover’ı Joel ve Ellie’nin durumunun trajedisini vurguluyor: Joel bu sakatlık yüzünden pekâlâ ölebilir ve Ellie, Ateşböceklerine olan yolculuğunu onsuz tamamlayıp tamamlayamayacağını bilmiyor. Depeche Mode şarkı sözlerine benzer şekilde, Joel Ellie’yi nereye götürdüğünü biliyor – ancak Ellie onsuz hayatta kalmanın yolları konusunda çok daha az bilgili.

“Never Let Me Down Again “in bu anda yeniden kullanılması, “Kin “in sonunu Joel ve Ellie’nin 1. bölümde ayrılmalarıyla başlayan yolculuklarının bir bölümünün kapanışı olarak da konumlandırıyor. Çünkü Joel’in çöküşü büyük bir rol değişimini müjdeliyor. Uzun zamandır Ellie’ye o bakıyordu. Şimdi ağır yaralı olduğuna göre, ona bakmak Ellie’nin görevi haline geliyor. Ellie’yi ve Joel’e ne kadar şiddetle değer verdiğini bildiğimizden, onu hayal kırıklığına uğratmamak için elinden gelen her şeyi yapacaktır – ancak The Last of Us’ın yol boyunca bizi duygusal olarak mahvedeceğine bahse girebilirsiniz.

Editör: Fatih Düz – 23.02.2023

Rapor Et

Katılımcı

Çeviri Haber tarafından yazıldı

Doğrulanmış ProfilÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bir VPN çevrimiçi gizliliğinizi korumanıza yardımcı olabilir mi?

    Bir VPN Uygulaması Çevrimiçi Gizliliğinizi Korumanıza Yardımcı Olabilir Mi?

    ChatGPT ve Dall-E Gibi Üretken Yapay Zeka Araçları Her Yerde: Bilmeniz Gerekenler

    ChatGPT ve Dall-E Gibi Üretken Yapay Zeka Araçları Her Yerde: işte Bilmeniz Gerekenler