içinde

Wednesday, Carrie’nin Domuz Kanı Sahnesinin Parodisini Yapıyor – Hem de Çok Komik Bir Şekilde!

Dikkat!

Aşağıdaki yazı, şu anda Netflix’te yayınlanmakta olan Wednesday 1. Sezon 4. Bölüm “Woe What a Nightmare” hakkında spoiler içermektedir.

Netflix’in Wednesday’i hakkında öne çıkan bir şey, diğer popüler kültür özelliklerine nasıl saygı gösterdiğidir. İlk dört bölümü yöneten Tim Burton, Jenna Ortega‘nın canlandırdığı kadın kahramanla Batman Returns filmindeki Kedi Kadın‘a saygı duruşunda bulunuyor. Ayrıca William Shakespeare, Edgar Allan Poe ve hatta Poe Kupası sırasında Heath Ledger’ın Joker‘ine de pek çok gönderme var. Wednesday’in Nevermore‘daki gotik yolculuğunu, ikonik Addams Ailesi karakterinin güncellenmiş, modern bir dönüşü olarak birçok nesilden hayran için ilişkilendirilebilir kılıyor.

Tabii ki, çok fazla eğlence ve drama olsa da, Wednesday özünde doğaüstü bir gizem, canavar katiller ortalıkta dolaşırken gençlerin mistik okulda ittifaklar, rekabetler ve aşklar kurmasıyla dehşetle dolup taşıyor. Tesadüfe bakın ki dizi, Stephen King‘in Carrie‘si gibi bir başka popüler seriye de el atıyor. Ancak, bu dizide sembolik kanlı şaka başladığında, zorbalar için komik bir şekilde geri tepiyor.

Carrie’nin Domuz Kanı Sekansı Ölümsüzdür!

Carrie kitaplarında ve film uyarlamalarında, baş kahraman okul balosunda kraliçe olması için kandırıldığında kendini kaybediyor – özellikle 1976’da Sissy Spacek‘in canlandırdığı karakterde ölümsüzleşen bir şey. Tacı için sahneye çıktığında, zorbalar onu kandırarak yerine oturtmuş ve asla sevilmeyeceğini göstermek için çarpık bir hareketle üzerine domuz kanı dökmüşlerdi. Ancak, Carrie‘nin delireceğini ve güçlerini açığa çıkaracağını hesaba katmamışlardı.

Carrie telekinezisini kullandı ve zihniyle mekânı parçalamaya başladı, ışıkları havaya uçurdu, yangın çıkardı ve herkesi içeri kilitledi. Kimin iyi ya da kötü olduğu umurunda değildi çünkü herkes -öğretmenler ve öğrenciler- bunun bedelini ödemek zorundaydı. Ne de olsa, trajik lise hayatında ona yardım etmek için hiçbir şey yapmayan insanların hepsi suç ortağıydı ve içinde barındırdığı acı, depresyon ve zararlı düşüncelerin suçunu üstlenmişlerdi. Bu fiyasko, yıkılmış bir Carrie’nin yıllar boyunca dini fanatizmle kendisine işkence eden annesi Margaret’in işini bitirmek için eve gitmesiyle sonuçlandı. Bu bardağı taşıran son damla oldu ve onu sempatik bir kötü adam haline getirdi.

Wednesday’in Kan Sahnesi Onu Yıkmadı!

“Woe What a Nightmare” adlı 4. Bölümde Wednesday kendi okul dansı olan Rave’N’i düzenlediğinde, Tyler‘ı dansa götürür – ki bu da Thing tarafından tasarlanmıştır çünkü el onun mutlu bir gençlik hayatı olmasını istemektedir. Enid‘in sevgilisi Lucas‘ın Jericho‘dan diğer “normallerle” birlikte fıskiyeleri kanla doldurmak için sızdığını ve çalıştığını bilmemektedir. Sosyal Yardım Günü’ndeki yangın olayı nedeniyle “doğaüstü ucubeler” olarak gördükleri insanlardan, özellikle de onları herkesin önünde birkaç kez döven Wednesday’den öç almak istemişlerdir.

O ve Tyler’la muhteşem bir dans sekansının hemen ardından, fıskiyeleri çalıştırarak herkesi saklanmaya gönderirler. Ancak, Wednesday sırılsıklam olurken, aklını kaçırmak yerine, bu çocukça hareketten şok edici bir şekilde rahatsız olmaz. Beyazlar içindeki diğer öğrenciler koşturup dururken, kayarken, panikleyip çığlık atarken, siyah elbiseli asi oldukça soğukkanlıdır. Bu durum gergin ve endişeli bir atmosfer yaratıyor ve izleyicileri, acaba öfkeden deliye dönecek, failleri bulacak ve onları ateşe verecek mi diye merakta bırakıyor. Ancak bu parodi bölümde Wednesday kaosun tadını çıkarıyor.

Bu mantıklı çünkü Wednesday insanlara işkence etmeyi ve onları sakatlamayı seviyor ve kan, bağırsak ve vahşet içeren sahnelerin tadını çıkarıyor. Bu yüzden parmaklarını yalıyor, ancak gerçek kan değil de kırmızı boya olduğu için hayal kırıklığına uğruyor ve bu da ruh halini bozuyor. Kana bulandıkça, zorbaların amatör ve çaylak olduklarını düşünür ki bu Carrie’ninkinin tam tersi bir tepkidir. Bu sonuçta tüm fiyaskoya fazladan bir mizah katmanı ekler ve düşmanlarını her türlü zevkten mahrum bırakır.

Editör: Fatih Düz – 02.12.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Yüzüklerin Efendisi’nde Gandalf Neden Denethor’u Değil De Theoden’i İyileştirdi?

    ‘Süper Meyve’ Olarak Biliniyor: Aronya Meyvesi Nedir, Nasıl Yenir?