içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

Adobe İle AI Photoshop’tan İş Birliği Açıklaması

Adobe, yıllık Adobe Max teknoloji konferansında Photoshop uygulamasındaki yenilikleri duyurdu. Bu yenilikler sayesinde görsel düzenleme daha kolay hale gelecek. Açıklamalarla birlikte, yazılıma dahil edilen yeni AI güncellemeleri ve becerileri yepyeni bir saha haline geldi.

Adobe Sensei AI ile desteklenen masaüstü uygulaması, tek tıkla silme, nesneleri kaldırma ve yeniden konumlandırma gibi gelişmeleri bünyesinde barındırıyor. AI özelliğinin yanı sıra, kullanıcıların görselde istemediği ögeleri Shift+Delete kısa yolu ile silmesini sağlayan bu özellik güz konferansında tanıtılmak için hazırlandı. Güncellenen bir diğer özellik olan görsel düzenleyen nötr filtre, eski resimlerdeki çizik ve diğer küçük kusurları otomatik olarak saptar ve yok eder.

Şirket, AI görüntü düzenleme ve oluşturmanın ne kadar etkili olabileceğini biliyor ve yetenekleri geliştirmek istiyor. Adobe‘nin, kullanıcıların fotoğrafları düzenlemesine ve şimdi Adobe Sensei AI ile revize etmesine olanak tanıyan bir AI görüntü düzenleme aracı olan Lightroom, yalnızca geçen yıl 1,3 milyardan fazla kez kullanıldı. İnsanlar artık Adobe‘ye eklenen yapay zekayı kullanarak içeriklerini değiştirebiliyor.

Yazılım şirketi ayrıca, Photoshop‘ta günlük görevlerde işlerin düzene konmasını sağlayan Kılavuzlar geliştirmeleri de sağladı. İnsanlar menü özelliğiyle kılavuzları özelleştirebilir, düzenleyebilir ve silebilir, böylece istediklerini öğrenme ve oluşturma seçeneği sunar.

Ayrıca iPad‘de de Photoshop uygulamasına yeni özellikler eklenerek verimli hale getirildi. Teknolojik gelişmelerden biri, kullanıcıların zamandan tasarruf etmesini sağlayan ve aynı zamanda kolay bir yedek arka planın eklenmesini sağlayan tek dokunuşla arka planı kaldırma özelliğidir.

Photoshop‘un iPad‘de piyasaya sunulmasından bu yana şirket, bir zamanlar yalnızca masaüstü sürümünde erişilebilen farklı özellikler sunuyor. Bu gelişmelerin çoğu, yapay zeka teknolojisi ile birlikte yapılmıştır. “IPad’de Photoshop’un Mart 2022 sürümüyle, iPad’inizde portre görüntüleriyle çalışırken hassas seçimler yapmanıza yardımcı olacak gelişmiş AI teknolojisi ile Konu Seçme eylemini geliştirdik.” 

IPad‘de kullanılabilen heyecan verici bir özellik, İçerik Duyarlı Dolgu‘dur. Bu özellik sayesinde arka plandaki istenmeyen nesneler düzgün bir şekilde kaldırılabilir veya karıştırılabilir. Şirket, çevredekilerin fotoğrafta istenmeyebilecek ögeler veya tozlarla birlikte kaldırılabileceğini belirtti. Adobe, AI teknolojisini kullanarak kullanıcıların görüntünün herhangi bir kısmını çevreye bağlı içerikle doldurmalarını istediğini söyledi.

Adobe‘nin AI teknolojisinden yararlanan ek bir özellik, şirketin portreler için kullanılabileceğini söylediği Konu Seçme öğesidir. Konu Seç aracı artık belirli kişilerin, nesnelerin, hayvanların ve ek öğelerin görüntülerini tanımlayabilir. Diğer yeni teknolojik özellikler gibi, bir görüntüyü tek dokunuşla hızlı bir şekilde geliştirme özelliğiyle özelliğin basitliğini vurgular.

Adobe kullanıcıları, istenmeyen öğelerin kolayca kaldırılmasını sağlayan ve ACR’ye önceden ayarlanmış AI maskeleri uygulayan Adobe Camera Raw (ACR) eklentilerine erişebilir. Katman maskeleri, görüntüyü tamamen silmeden bir görüntünün parçalarını gizlemenin yollarıdır. Bu, görüntüleri çeşitli renklerle değiştirmenin veya görüntünün tamamını değiştirmek yerine belirli bir alandaki nesneleri kesmenin bir yoludur.

Şirket ayrıca, jeneratif yapay zekayı yazılımına dahil edeceğini, ancak sanatçıların tarzlarını ve çalışmalarını nasıl kontrol edebilecekleri konusunda şeffaf olmak istediğini de duyurdu. Bu, sanatçıların çalışmaları için kredi almalarını sağlamak içindir. Adobe‘nin girişimi İçerik Yetki Girişimi (CAI) olarak adlandırılır ve içerik oluşturucuların çalışmaları için kredi almalarını sağlamak için daha fazlasını arar.

Adobe Creative Cloud‘un baş ürün sorumlusu ve icra başkan yardımcısı Scott Belsky, “Yaratıcı yapay zekayı araçlarımızda, sanatçıları güçlendiren ve yaratıcılığı yeni insanlara açacak şekilde uygulayarak bu geçişi yönetmeye kararlıyız, ancak asla insan hayal gücü ve muhakeme gücünü değiştirmeye çalışmayız,” dedi. “Yaratıcı ve teknolojik topluluklarla birlikte çalışarak, yapay zekanın şeffaf bir şekilde geliştirilmesini sağlıyoruz.”

Editör: Fatih Düz – 20.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Yeni Gözlemlenen Bir Gama Işını Patlaması, Şimdiye Kadar Görülen En Parlak Uzay Patlaması Olabilir

    Amerikan Dolarında Resmi Olacak İlk Asyalı Amerikalı Kadın: Anna May Wong