içinde

MuhteşemMuhteşem

Yurtdışında Eğitim Almak İçin En İyi Üniversiteler

Uluslararası eğitiminiz için her şeyi yapmayı mı düşünüyorsunuz? Yurtdışında yabancı bir üniversitede tam bir derece kazanmak kuşkusuz büyük bir olaydır. Uluslararası bir derece programı size konfor alanınızdan çıkma, başka bir dil öğrenme ve yurtdışındaki hayata tam bir kültürel adaptasyon fırsatı verecektir.

Ancak herhangi üniversitede yurtdışındaki üniversiteye gitme deneyiminizi boşa harcamayın. Öğrenciler için en iyi uluslararası üniversiteler listesine göz atın.

Hangi konuda ilerlemek isterseniz isteyin, sizin ilgi alanlarınıza ve hedeflerinize uygun her şekil ve boyutta yurt dışında derece programları ve uluslararası üniversiteler vardır. Farklı ülkeler ve üniversitelerin farklı uzmanlıkları ve eğitim sistemleri vardır, ancak aşağıdakiler, hangi alanı keşfetmeyi seçerseniz seçin, yurtdışında derecenizi kazanmak için en iyi ülkeler de dahil olmak üzere, öğrenciler için en iyi uluslararası üniversitelerin bir listesidir.

  • Londra Kolej Üniversitesi, İngiltere

İngiltere, Oxford, Cambridge ve Imperial College London dahil olmak üzere dünyanın en eski ve en iyi üniversitelerinden bazılarına sahiptir. Kısmen İngilizce eğitim dili olarak kullanıldığından, dünyanın her yerinden uluslararası öğrenciler için popüler bir destinasyondur. Britanya Adaları küçük olmasına rağmen, İngiltere tüm dünya tarihi boyunca en etkili ülkelerden biri olmuştur ve bunun nedeninin büyük bir kısmı yüksek öğretime verdiği önemdir.

UCL olarak faaliyet gösteren University College London, Londra, Birleşik Krallık’ta bulunan bir devlet araştırma üniversitesidir. Londra Federal Üniversitesi’nin bir üyesidir ve toplam kayıt açısından Birleşik Krallık’taki en büyük ikinci üniversite ve lisansüstü kayıt açısından en büyük üniversitedir. UCL’nin ana kampüsü Londra’nın merkezindeki Bloomsbury bölgesinde, Londra’nın merkezinde başka yerlerde bir dizi enstitü ve eğitim hastanesi ve Stratford, Doğu Londra ve Doha’dadır. Katar’daki Queen Elizabeth Olimpiyat Parkı’nda uydu kampüsleri vardır. UCL, içinde 100’den fazla bölüm, enstitü ve araştırma merkezi bulunan 11 kurucu fakülte halinde düzenlenmiştir. UCL, şu anda bir veterinerlik, müzik, drama veya hemşirelik okulu olmamasına rağmen, sanat, beşeri bilimler, sosyal bilimler, fiziksel, biyolojik ve tıp bilimleri, mühendislik ve yapılı çevre alanlarında öğretim ve araştırma yapan kapsamlı bir üniversitedir.

İnternet Sitesi: https://www.ucl.ac.uk

  • Barselona Özerk Üniversitesi, İspanya

İspanyolca, birçok üniversite öğrencisinin uluslararası alanda takip etmek istediği ortak bir ikinci dildir ve İspanyolca’da yurt dışında diploma almak için İspanya, sizi Akdeniz ikliminin ortasında uzun, güneşli günlerle ve şehirde daha uzun gecelerle karşılayacak canlı, genç bir kültüre sahiptir. İspanyollar rahat bir yaşam tarzı sürdürebilir, ancak bunu derslerinde gevşemek için bir bahane olarak kullandıklarını düşünmeyin. Barselona’dan Madrid’e, İspanya kıtadaki en prestijli okullardan bazılarına sahiptir.

Barselona Özerk Üniversitesi (Universitat Autònoma de Barcelona), Catonia şehrinin Cerdanyola del Vall yakınında bulunan bir devlet üniversitesidir. 2012 yılı itibariyle üniversite, 13 fakülte/yüksekokula yayılmış deneysel, yaşam, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında 57 bölümden oluşmaktadır. Tüm bu merkezler birlikte birinci derece, diploma ve mühendislik dereceleri şeklinde toplam 85 yeterlilik vermektedir. Ayrıca, 80’e yakın doktora programı ve 80’den fazla lisansüstü programı sunulmaktadır. UAB’ın 40.000’den fazla öğrencisi ve 3.600’den fazla akademik ve araştırma personeli bulunmaktadır. UAB, araştırmayı teşvik etme konusunda öncü bir kurumdur. Kampüste birçok araştırma enstitüsü, diğer araştırma merkezleri, teknik destek hizmetleri ve hizmet veren laboratuvarlar bulunmaktadır ve Barselona Synchrotron Park’ta bulunan ALBA (synchrotron) UAB’a çok yakındır.

internet sitesi :https://www.uab.cat/

  • Zürih Üniversitesi, İsviçre

Alpler’in yükseklerinde İsviçre, tarafsız, barışı seven bir ulusun itibarını uzun süredir gururla taşıyor. Küresel ekonomiden uluslararası ilişkilere kadar uluslararası alanda herhangi bir alanda bir derece kazanmakla ilgileniyorsanız, İsviçre olması gereken yer. Uzak bir dağ ülkesi olmasına rağmen İsviçre, Birleşmiş Milletler de olmak üzere çok sayıda uluslararası kuruluşa ev sahipliği yapıyor ve aynı zamanda hem Zürih hem de Cenevre olmak üzere dünyanın en etkili iki ekonomik merkezine sahip.

Zürih Üniversitesi (UZH, Almanca: Universität Zürich), İsviçre’nin Zürih şehrinde bulunan bir devlet araştırma üniversitesidir. 28.000 kayıtlı öğrencisi ile İsviçre’deki en büyük üniversitedir. 1833’te, 1525’e kadar uzanan mevcut ilahiyat, hukuk, tıp fakültelerinden ve yeni bir felsefe fakültesinden kurulmuştur.

Şu anda üniversitenin yedi fakültesi vardır: Felsefe, Beşeri Tıp, İktisadi Bilimler, Hukuk, Matematik ve Doğa Bilimleri, İlahiyat ve Veterinerlik. Üniversite, herhangi bir İsviçre yüksek öğretim kurumunun en geniş konu ve kurs yelpazesini sunmaktadır.

İnternet sitesi: https://www.uzh.ch

  • Melbourne Üniversitesi, Avustralya

Okyanusya’nın çok altında yer alan Avustralya, kültür, ekonomi, siyaset ve eğlencenin hemen her alanında bölgesel bir dev olarak oldukça hoş bir konuma sahiptir. Avustralyalıların maceracı bir ruhu var ve uluslararası yolcuları açık kollarla karşılıyorlar, bu da olağanüstü eğitim sistemiyle daha da tatlı hale geldi. Sydney Üniversitesi, Melbourne Üniversitesi, Queensland Üniversitesi ve Avustralya Ulusal Üniversitesi, gezegendeki en iyi 50 okul arasında yer almaktadır.

Melbourne Üniversitesi, Avustralya’nın Melbourne şehrinde bulunan bir devlet araştırma üniversitesidir. 1853 yılında kurulmuş olup, Avustralya’nın en eski üniversitelerinden ikincisidir. Ana kampüsü, Melbourne’ün merkezi iş bölgesinin kuzeyindeki bir iç banliyö olan Parkville’de bulunur ve Victoria’da bulunan birkaç başka kampüs daha vardır.

Üniversite on ayrı akademik birimden oluşur ve Walter ve Eliza Hall Tıbbi Araştırma Enstitüsü, Florey Sinirbilim ve Ruh Sağlığı Enstitüsü, Melbourne Uygulamalı Ekonomik ve Sosyal Araştırma Enstitüsü ve Grattan Enstitüsü dahil olmak üzere çok sayıda enstitü ve araştırma merkezi ile ilişkilidir. Üniversitenin Melbourne Business School, Melbourne Law School ve Melbourne Medical School dahil olmak üzere on beş lisansüstü okulu vardır.

İnternet sitesi: https://www.unimelb.edu.au/

  • Bologna Universitesi, İtalya

İtalya, hem sanat, hem tarih hem de kültür ile zengin bir ülkedir. Burada okurken genel kültür düzeyinizi daha iyi artırabilirsiniz.

Bologna Üniversitesi (Universita di Bologna)’nın Cesena, Forli, Ravenna ve Rimini’de bulunan beş kampüsü vardır. Üniversitenin ana kampüsü Bologna’dadır. Üniversitenin ayrıca Buenos Aires, Arjantin’de bir kampüsü vardır. Öğrenim ücretleri konuya göre değişir ve uluslararası öğrenciler için daha yüksek değildir. Dışarıdan bir organizasyonun yönettiği öğrenci yurtları mevcuttur.
Üniversitenin 11 okulu vardır: tarım ve veterinerlik; sanat, beşeri bilimler ve kültürel miras; ekonomi, yönetim ve istatistik; mühendislik ve mimarlık; yabancı diller ve edebiyatlar, sözlü ve yazılı tercüme; yasa; ilaç; eczane, biyoteknoloji ve spor bilimi; siyaset bilimleri; psikoloji ve eğitim; ve bilim. Toplamda, yaklaşık 200 program sunulmaktadır. Bologna Üniversitesi’nin akademik takvimi dönem bazındadır, ancak başlangıç tarihleri ve sınav tarihleri okuldan okula değişebilir. Doktora dışı programlar için ana eğitim dili İtalyanca’dır, Bu seviyelerdeki bazı programlar, çeşitli uluslararası derece programları da dahil olmak üzere İngilizce olarak öğretilir. Uluslararası programlardan bazıları ikili veya ortak derecelere yol açar. Doktora düzeyinde, birçok program İngilizce’yi kabul eder veya gerektirir. Üniversitenin araştırma merkezlerinden bazıları “Giorgio Prodi” Kanser Araştırma Merkezi ve Bologna Üniversitesi Deneysel Çiftliği’dir.

  • Tsinghua Üniversitesi, Çin

Listedeki Asya ülkemiz olan Çin, son birkaç on yılda hızla gelişti ve şu anda dünyanın en saygın yüksek öğretim sistemlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Girmek için son derece rekabetçi olsa da (şu anda artan nüfusu nedeniyle yerel üniversitelerde mevcut olanlardan çok daha fazla uygun Çinli öğrenci var), Çin’de bir dizi küresel ortaklık sayesinde uluslararası öğrencilere sunulan birçok lisans programı var. Çin’de Mandarin dilinde bir derece kazanmak veya sadece bazı temel Mandarin dilini öğrenmek 21. yüzyılda büyük bir kazanç olabilir .yüzyıl. Çin’deki lisans programları, aynı dönem içinde sizi eski zamanlara götürecek ve geleceğe taşıyacak gerçekten ödüllendirici bir maceraya atılma fırsatınız olabilir!

Tsinghua Üniversitesi (Çince :清华大学;), Çin’in Pekin kentinde bulunan ulusal bir kamu araştırma üniversitesidir. Üniversite, Eğitim Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. Tsinghua Üniversitesi, C9 Ligi’nin bir üyesidir. Ayrıca Double First Class Üniversite Planı, Proje 985 ve Proje 211’in de üyesidir. 1911’deki kuruluşundan bu yana bilim, mühendislik, siyaset, iş dünyası, akademi ve kültür alanlarında birçok önemli lider yetiştirmiştir.

İnternet sitesi: www.tsinghua.edu.cn

  • Münih Teknik Üniversitesi, Almanya

Bir asırlık savaş ve umutsuzluğun ardından Almanya, dünya düzeninin en önemli ülkelerinden biri haline gelmek için yeniden yükseldi. Almanlar, onları bilimsel ve kültürel yeniliklerde sürekli olarak dünya lideri yapan verimli, çalışkan bir kültüre sahiptir. Berlin , Münih , Hamburg ve Frankfurt gibi şehirler gerçek eğitim merkezleridir ve her biri uluslararası derece programları için son derece zenginleştirici bir ortam sağlar. Almancanın dünya çapında iş dünyası için giderek daha önemli bir dil haline gelmesinden bahsetmiyorum bile.

Münih Teknik Üniversitesi (TUM veya TU Münih) (Almanca: Technische Universität München) Münih’te bir devlet araştırma üniversitesidir ve Garching, Freising, Heilbronn, Straubing ve Singapur’da ek kampüsleri vardır. Mühendislik, teknoloji, tıp veya doğa bilimlerinde uzmanlaşmış bir teknik üniversitedir, 11 okul ve departman halinde düzenlenmiştir ve çok sayıda araştırma merkezi tarafından desteklenmektedir.

İnternet sitesi: https://www.tum.de/

  • Yükseköğrenim Üniversitesi, Fransa

Bu listeye İngiltere ile başladığımıza göre, Fransa ile bitirmek uygun olacaktır. İki ulus her zaman, eğitiminin büyük bir parçası olan bir tür ulusal rekabeti sürdürdü. Paris, Lyon ve Marsilya gibi şehirlerde, Avrupa’nın gerçekten inanılmaz kültürlerinden birinin ortasında dünya standartlarında üniversiteler bulacaksınız. Bu listedeki diğer her yerde olduğu gibi, Fransa’da yurtdışında derecenizi kazanmak için birkaç yıl harcamayı romantikleştirmek kolaydır, ancak gerçekten bir sıçrama yapabilirseniz bu size kalmış.

Yükseköğrenim Üniversitesi, (Fransızca: école normale supérieure veya ENS) Fransa’da kamu tarafından finanse edilen bir tür yüksek öğrenim kurumudur. Oldukça seçici bir rekabetçi sınav süreciyle kabul edilen öğrenci topluluğunun bir kısmı, Fransız devlet memurudur. ENS, ayrıca yüksek lisans derecesi sunar ve “İleri Araştırmalar için Enstitüler” ile karşılaştırılabilir. Fransız üniversite sisteminde araştırma-eğitim eğitiminin en üst seviyesini oluştururlar. Dünya çapında en başarılı öğrencilerin son derece ağır sınavlardan geçerek alındıkları okulda Fransa’nın en önemli bilim insanları ve filozofları ders verir. Türkiye’den çok az sayıda üstün yetenekli öğrenciler üniversiteye kabul edilmiştir.

İnternet sitesi: https://www.ens.psl.eu/

Editör: Astropower – 20.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Yaşam Sorgulamaları & Bir Kitap: Ivan İlyiç’in Ölümü

    Van Gogh Günümüzde Yaşasaydı