içinde

MuhteşemMuhteşem

Avrupa’nın Gözdesi: Viyana

Bugün gezdiğim ülkelerden son bir tanesini daha sizlerle paylaşacağım. Avusturya-Viyana’dan bahsetmek istiyorum.

Viyana, Orta Avrupa’da Avusturya’nın kuzeydoğusunda bulunur. Viyana havzasında, Alplerin en doğusunda yer almaktadır. Şehrin ortasından Tuna nehri geçmektedir. Avusturya’nın başkenti ve en büyük yüzölçümü konumuna sahiptir.

Karasal iklime sahiptir. Viyana’da 4 mevsim belirgin bir şekilde yaşanır. Yazlar sıcak, kışlar sert geçer. İlkbahar ve sonbahar aylarında ortalama hava sıcaklıklı ve ılık bir rüzgâr vardır. Mayıs ve eylül ayı şehri gezmek için en uygun zamandır.

Türkiye’den Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya’ya aktarmasız uçuş vardır. Aktarmasız uçuşlarla Viyana’ya ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 2 saat 35 dakika sürmektedir. Şehir içi ulaşım ağı metrolar, otobüsler, tramvaylar ile sağlanır. Dilerseniz bisikletlerle de gidebilirsiniz. Viyana’da nerede kalınır diye soranlara ise Viyana, Mozart’ın şehri, Gustav Klimt’in ilham kaynağı, mimarinin harikalar yarattığı bu zengin şehir her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlamaktadır. Birçok otelde kalma imkânınız vardır. 2-3 ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız yeterli olacaktır. Bazı otel önerileri;

  1. Feel the city life from the Gustav Klimt studio
  2. Superior Retreat Apartmen in Vienna- LEONHARD
  3. Beautiful apartment in Vienna’s Heart 15

Şehir merkezine yakın konaklama tercihi ise; Hotel Altmann, Apartmens Wile Süd.

Gezilecek yerler noktasında; Viyana, Avrupa’nın hatta dünyanın en gözde turizm şehirlerinden biridir. Tarih kokan binalar şehrin en önemli ve en güzel örneklerindendir.

  1. Viyana Opera binası,
  2. Aziz Stefan katedrali,
  3. Schönbrunn sarayı,
  4. Viyana Belediye binası.

Belkide,  benim içinde şehrin en görkemli ve en büyük yapısı. Almanca ‘Wiener Rathaus’ adıyla bilinen Belediye binası, aktif olarak kullanılmaktadır. 19.yüzyıl etkisini gösteren yapı Neo-gotik mimarisiyle yapılmıştır. 1872 ve 1883 yılları arasında sürmüştür. Binanın yapımında kulenin üzerine, Viyana sembolü olan Rathausmann konulmuştur. Binanın yenileme çalışmaları 27 Eylül 2012 tarihinde başlanmış ve bina için 35 Milyon dolar bütçe ayrılmış ayrıca çalışmaların 2023 tarihine kadar süreceği söylenmiştir. Rathaus hem yapısıyla hem de mimarisiyle Viyana’nın en ilgi çekici yerlerinden biridir. Avrupa’da modanın ve kültürün başkenti olan Viyana’da ki bu yapı şehrin tüm özelliğini yansıtmaktadır. En çok turist çeken yerlerden biridir. Rathaus’un mimari  Friedrichvon Schmidttir. Binanın sağ tarafında Viyana Üniversitesi, sol tarafında ise Avusturya Parlemento binası bulunmaktadır. Belirli zamanlarda binanın önünde etkinlikler düzenlenmektedir. Bu da binanın önünü korumasını sağlar. Belediye binası hafta içi her gün 08.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Adres: Landesgerichtsstrase 8, 1010 Viyana.

Mutfağına baktığımızda, kendi mutfak kültürü dışında İtalyan ve Fransız mutfaklarının izlerine de rastlanır. Viyana mutfağının en ayırt edici özelliği ise farklı lezzetteki sosların birbirleri ile harmanlanıp farklı bir tat ortaya çıkar. Viyana’da tatlıların da önemli bir yeri vardır. Apfelstrudel etkileyici lezzetli meyveli bir tatlıdır. İnce hamurun içine elma parçaları ve kuru üzüm konularak hazırlanır. ‘Linzar Torte de’ bir diğer önemli tatlılar arasındadır. Viyana’da alışveriş için birçok çeşit vardır. Viyana’da gece hayatı oldukça renklidir. Her bütçeye uygun eğlence mekânları bulabilirsiniz. Rhiz, B72, Q isimli barlar farklı konseptleriyle etkileyici dizaynları ile şehrin en önemli eğlence mekânları konumundadır. Pratersauna da şehrin en popüler kulüplerindendir.

Son olarak Viyana festivalleri;

Film ve müzik festivalleri ile ön plana çıkan Viyana’da her yıl Ekim ayında ‘The Viennale’ en önemli festivallerdendir.

Eylül ayına kadar müzik/film festivali en popüler açık hava festivallerindendir.

Mayıs festivali, şehrin en önemli ve eğlenceli mekânlarından biri olan Prater Park’ta gerçekleşir.

Son olarak ‘Hayat Festivali’ (Life Ball), dünyadaki en büyük AIDS yardım etkinliklerinden ve Viyana dönemin en önemli festivallerinden biridir diyerek yazımı burada sonlandırıyorum umarım faydalı bilgiler olmuştur sizler için keyifli okumalar 🙂

Editör: Astropower – 25.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Rumeysadogan tarafından yazıldı

Lisede gazetecilik bölümü okumuş fakat üniversite için tekrar dil bölümünü seçip turizm rehberliği okudum. Lise 3.sınıfta birçok Avrupa ülkesi görme fırsatım oldu. Gazetecilik okuduğum dönemlerde yerel bir dergide staj yaptım. Üniversite yıllarında katıldığım bir yazarlık kursuyla aynı zamanda yerel gazetede yazılarım yayımlandı. Edebiyatı yazı yazmayı ve farklı dilleri öğrenmeyi seviyorum.

ModeratörMakale YazarıGaleri SahibiÜyelik YılıTestçi

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Yaz Aylarının Mucizeleri: Mor Renkli Meyveler

    Trabzon Ayasofya Kilisesi’ne Bakış