içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Kemal Sunal’ın En Sevilen 5 Filmi

Kemal Sunal, 11 Kasım 1944 tarihinde Malatya’da dünyaya gelmiştir. Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri olan Kemal Sunal peş peşe çevirdiği filmlerde hem maddi hem de manevi büyük başarılar elde etmiştir. Ben sizlere bugün Kemal Sunal’ın en sevilen ve en çok izlenen Beş filmini anlatmak istiyorum. Buyurun beraber bakalım o zaman.

KEMAL SUNAL’IN EN ÇOK İZLENEN 5 FİLMİ

1. Hababam Sınıfı

Rıfat Ilgaz’ın Hababam sınıfı adlı Hababam kitap serisinden uyarlanarak yapılan bir film serisidir . Hababam sınıfı serinin ilk filmi olup 1975 yılında yapılmıştır.  Konusu ise bir gurup haylaz öğrencinin Özel Çamlıca lisesinde yaşadığı olaylardır. Keskin zekaları ile bütün öğretmenlerini parmaklarında oynatmaları da seyirciyi kahkahalara boğan olaylardan sadece bir tanesiydi.

  • •Münir Özkul
  • Tarık Akan
  • Adile Naşit
  • Kemal Sunal
  • Ayşen Gruda
  • Şener Şen
  • Halit Akçatepe ve Akil Öztuna olan film yayınlandığı dönemde büyük beğeni toplamasının yanı sıra günümüzde de hala aynı heyecanla izlenmektedir.

2. Süt Kardeşler

Süt kardeşler Türk sinemasının sevilen filmlerinden bir tanesidir. 1976 yılında beyaz perdeye çıkmıştır. Film Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gülyabani kitabından esinlenerek sinemaya uyarlanmıştır. Filmin konusu şu şekildedir: Yıllardır kimsenin sahip olamadığı konağın sahibi Melek hanım, sütoğlu Şaban sanıp da Şaban’ın arkadaşı Ramazan’ı eve alır. Fakat sinirli abisi Hüsamettin’e Ramazan’ı damadı Bayram olarak tanıtır. Konağa gerçek Şaban ve gerçek Bayram’ın gelmesiyle işler karışır. Bayram’ın kardeşi Bihter’e aşık olan Şaban onun peşinde dolanır. Bayram’ın babasının eve Gulyabani adında bir canavar sokmasıyla işler iyice karışır. Olayı çözen Şaban, damat Bayram ve emir eri olan Ramazan madalya alır.

  • Kemal Sunal
  • Şener Şen
  • Adile Naşit
  • Halit Akçatepe
  • Hale Soygazi
  • Ayşen Gruda
  • Ergin Orbey
  • Jale Altuğ

Olan film yayınlandığı dönemde büyük ilgi görmüştür. Günümüzde dahi hala heyecanla izlenmektedir.

3. Kibar Feyzo

Senaristliğini İhsan Yücel’in üstlendiği Kibar Feyzo filmi 1978 yılında yapılmıştır. Başrollerinde Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit gibi isimlerin biraya geldiği film yayınlandığı dönemde çok büyük ilgi görmüştür.
Filmin konusu:
Sevdiği kız olan Gülo ile evlenmek için başlık parası biriktirmek isteyen Feyzo İstanbul’a çalışmaya gider. Şehirde gördüklerinden sonra aslında Maho Ağanın köylüleri köle gibi kullandığını anlar ve Ağaya karşı mücadele başlatır. Feyzo köylülere şehirde gördüklerini anlatır ve köyde bir ayaklandırma başlatır. Ancak ağayı devirmek sandığı kadar kolay olmayacaktır .
Film yayınlandığı dönemden bu yana büyük bir izleyici kitlesine sahiptir. Günümüzde dahi hala seyirciyi etkilemeyi başarmaktadır.

4. Tosun Paşa

Tosun Paşa Filminin konusu Kemal Sunal’ın oynadığı diğer filmlerden biraz farklıdır. Olay 19.Yüzyılda Mısır’da geçmektedir. Tellioğlu ve Seferoğlu Aileleri Yeşil vadi için birbirleriyle kıyasıya bir mücadele içine girerler. Olay öyle bir hal alır ki Yeşil Vadinin hangi ailenin olduğuna devlet büyükleri bile karar veremezler. Ve olaylar bu şekilde gelişir. Vadi için süren kavgalar neticesine olay örgüsü gelişir.

. Şener Şen
. Müjde Ar
. Kemal Sunal
. Adile Naşit
. Ayşen Gruda

Film yayınlandığı dönemde büyük ilgi görmüş ve seyirciyi beyaz perdeye kilitlemeyi başarmıştı.

5. Çöpçüler Kralı

Çöpçüler Kralı 1977 yılında yönetmenliğini Zeki Ökten’in üstlendiği bir filmdir. Aksiyonu hiç bitmeyen matrak bir mahallede çöpçülük yapan Abdi’nin başından geçen tuhaf olayları anlatan film seyirciyi kahkahalara boğmuştur. Apdi mahallenin biricik kızı Hacer’e aşıktır. Temizlikçilik yapan Hacer ise bu aşka karşılık vermez. Hacer de kendisine aşık olan Zabıta memuru ile evlenmek ister ancak bu evliliğe hem zabıta memurunun annesi hem de Hacer’in abileri karşı çıkar. Bütün bunlar yaşanırken Abdi hiç umudunu kaybetmez ve genç kızın gönlünü çalmak için çabalar. Ancak parasızlık nedeni ile Hacer’i kendine aşık etmesi imkansızdır. Ta ki tesadüf eseri gazinoya girip ünlü bir şarkıcı olana kadar…
. Kemal Sunal
. Şener Şen
.  Ayşen Gruda
.  İhsan Yüce
Film mizah anlayışı oldukça yüksek olan bir filmdir ve hala seyircisini ilk günkü gibi taze tutmayı başarmaktadı.

İyi seyirler.

Editör: Astropower – 20.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Gamze Gaye tarafından yazıldı

Merhaba ben Gamze Gaye Dinç . 1999 Mersin doğumluyum . Zincire Vurulmuş Kalbim Kitabının yazarıyım. Ve okul öncesi öğretmeniyim . Yazmak bir tutku benim için . Umarım sizler de yazılarımı beğenenirsiniz.

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Hayali Anı Sendromu

    Dillerin Nasıl Oluştuğuna Dair En İlginç Teoriler