içinde

MuhteşemMuhteşem

Ölümden Sonra Yaşam Var Mı?

Dünya üzerinde çoğu kültür ve dini inançta ölümden sonra yaşamdan bahsedilir. Hatta semavi dinlerde öldükten sonra iyi insanların gideceği cennet tasviri; kötü insanların gideceği yer olarak da cehennem tasviri yapılmıştır. Bazı inançlarda ise “reenkarnasyon” (ruhun öldükten sonra sürekli olarak tekrar bedenlenmesi) olayı vardır. Çevrenizde hiç ölüme yakın deneyimler yaşayan insanlarla karşılaştınız mı? Karşılaşmadıysanız endişe duymanıza gerek yok çünkü Netflix platformunda yayınlanan “Ölümden Sonra Yaşam Var Mı” belgeselinde insanlar yaşadığı deneyimlerden bahsediyor bilim insanları da bu konular üzerindeki çalışmalarını ve yorumlarını paylaşıyor. Sizler için kısaca derledik👇

Mary Neal

Aynı zamanda doktor olan Mary Neal, 1999 yılında Şili’de kano yapmaya gitmişti. Nehrin debisi çok yüksekti, akıntıdan çıktıktan sonra bir kanocunun kanosu nehri yanlamasına kapattığı için Neal şelalenin ana kısmından gitmek zorunda kaldı. O anda başına gelecek kötü şeyleri az çok hissedebiliyordu. Akıntının derinliğinden dolayı nehrin dibine kanosu ile beraber saplandı. Nehrin dibine batmıştı. Sonrasında ruhunun bedenini terk edip semaya yükseldiğini iddia ediyordu. Kendini birçok ruh ile bir patikada buldu ve ruhlar onu sevgi ile karşılıyordu. Ayrıca bir renk patlaması gördüğünü tarif etti. “Her bir saniyede sonsuzluğun tamamını tecrübe ettim. Sanırım cennetteydim ya da Tanrı’nın dünyası adına ne derseniz”.

Arkadaşları uzun uğraş sonucunda ulaştı ama onun kalbi bir süreliğine durmuştu. Arkadaşlarının nerede durduğunu neler söylediğini duyabiliyordu. İlk yardım sayesinde hayata geri döndü.

Stephanie Arlond

Stephanie ikinci çocuğuna hamile olduğunu öğrendikten sonra kontrole gitmişti. Doktoru plesantanın uterusa yapışabileceğine dair onu uyardı. Kendisi başına kesinlikle bu olayın geleceğini hissettiğini söylüyordu. Dışarı çıktığında kan imgeleri görüyordu. O gün geldiğinde kanaması başladı ve ameliyathaneye götürüldü. Düşündüğü şey doğru çıkmıştı. Çocuğu sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirken kendisinin kalbi 37 saniyeliğine durmuştu. Bedenin dışından orada olan her şeyi gördüğünü ve duyduğunu iddia etti. Hangi hemşirenin kendisine kalp masajı yaptığını, kızını ve dadısını, uçaktan yeni inip hastaneye koşturan kocasının üzerinde ne olduğun kadar tahmin etmişti. Ameliyattan çıktıktan sonra 6 gün yapay komada kaldı. Yaşadığı deneyimleri doğrulamak için  doktorlarla konuştu ve ismini bilmediği aletleri bile tanımlamayı başardı. Stephanie’nin hayatta kalmasının yanı sıra yaşadığı deneyim de bir mucizeydi.

Bu alanda uzman Jim Tucker’in görüşleri ise şu şekilde;

“Ana akım meteryalist bakış açısına göre gerçeklik, sadece fiziksel maddeden ibarettir. Yani fiziksel beyin çalışmayı bıraktığında bilinç de ölür. İşte küçük bir bilinç parçasının çalışmaya devam etmesi fikri çok temel bir prensiple çatışıyor. Ama öldükten sonra ne olduğu sorusu en başından beri insanoğlunun merakını cezbetmiştir. Bu araştırmayı neredeyse 50 yıldır yapıyoruz. Ölülerle iletişim kurabileceğine inanan medyumları araştırıyoruz. Ölüm döşeğindeki insanların gördüklerini. Reenkarnasyonu ve yaşamla ölümün sınırında spontane meydana gelen çeşitli deneyimleri araştırıyoruz, ölüme yakın deneyimler gibi.”

Geçmişte tarih öncesi çağlardan beri ölüme yakın deneyimler yaşanmıştır. Ama ölüme yakın deneyimler ilk kez 1892’de İsviçreli jeolog Albert Heim tarafından bir araya toplanmıştır. Alplere tırmanırken düşmüş, ve düşerken çok güzel bir deneyim yaşamış. Giderek hızlanırken zamanın genişlediğini tarif etmiş. Bu deneyim onu o kadar çok etkiledi ki diğer dağcılara da sormaya başladı. ve kendisi gibi yüksekten düşerken mutlu deneyimler yaşamış 30 vaka daha topladı.

Ölüme yakın deneyim yaşayan insanların ortak özellikleri

1-Hastalar bir tünele girdiklerini söylüyorlar. Bir koridor, bir geçit. Bu tünele giriyorlar ve çıktıklarında onları çok parlak, sıcak, sevgi dolu ve kucaklayan bir ışık karşılıyor.

2-Zaman algıları bozuluyor.

3-Paronormal ya da öteki dünya ögeleri. Sıradan duyuların çok daha hassaslaşması gibi.

4-Derinden değiştiğini hissederek geri dönme.

Seriye başlamak isteyenler için fragman 👀👇

İyi seyirler 🎥

Editör: Melike Bay – 18.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Melike Bay tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıTestçiModeratörYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    NASA’nın Yeni İcadı! Şekil Değiştirebilen Su Altı Robotu

    Arkadaşını Ne Kadar İyi Tanıyorsun?