içinde

MuhteşemMuhteşem

Kıyıda Köşede Kalmış İzlenmesi Gereken 5 Netflix Dizi Önerisi

İşte sizler için derlediğim kıyıda köşede kalmış, izlenmesi için şans verilmesi gereken 5 Netflix dizi önerisi:

1. THE RAİN

Netflix’in Danimarka yapımı dizisi The Rain. Post apokaliptik tarzı dizileri sevenler için izlenebilecek bir dizi olduğunu düşünüyorum. Bölüm sürelerinin diğer Netflix dizilerine oranla daha kısa olması ve konusu itibariyle sevdiğim bir tarz olması ilgimi çekmişti. Dizi genel anlamda sürükleyici. Yağmurla bulaşan bir hastalık sonucu insanların hayatlarını kaybetmesi ve kalanların hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Aslında konu olarak fena değil fakat mantık hataları oldukça fazla. Tüm bunlara rağmen şans verip izlenilebilir bir dizi olduğunu düşünüyorum.

2. RATCHED 

Netflix’ten 2 sezonluk onay alan bir Ryan Murphy dizisi. Dizi “One Flew Over The Cuckoo’s Nest” romanındaki hemşire Mildred Ratched karakterinin geçmişine odaklanmayı konu alıyor.

Çekimlerde kullanılan mekanlar, kıyafetler, oyuncular, müzikler vs. hoş bu açıdan izleyiciyi içine çekmeyi başarıyor fakat hikaye sıradan gibi. Dizi bir şeyler anlatmak istiyor ama ne anlatmak istediğinden de pek emin değil gibi kurgu yetersizliği mevcut. Buna rağmen dizi hem merak uyandırıyor hem de olay örgüsü su gibi akıyor. Genel hatlarıyla değerlendirildiğinde şans verilecek bir dizi.

3. BİOHACKERS 

30 nisan 2020 tarihinde izleyiciyle buluşmuş Netflix’in Almanya yapımı dizisidir. Bilimkurgu, gerilim türlerini birbirine karıştıran, aşk, arkadaşlık ve intikam gibi duyguları konuya dahil eden bir drama dizisi Biohackers.

Biohackers geçmişte yaşadığı bir aile trajedisinde parmağı olduğundan şüphelendiği bir profesöre yaklaşmak için tıp okuluna giden kendini biyolojik hackleme dünyasının içinde bulan bir kızın gözünden anlatılan bir hikayeyi konu almaktadır.

Dizinin iki sezonu bulunmakta ve bu iki sezonu da 6 bölümden oluşmaktadır. Bu tarz dizileri sevenler için izlenebilecek bir dizi olduğunu düşünüyorum.

4. TO THE LAKE

Yana Vagner’in aynı adlı romanında uyarlama Rus yapımı Netflix dizisidir..

Dünyanın sonu temalı, salgın hastalık yapımları sevenler için ilaç olacak bir dizi. Sürükleyici Netflix bir dizisi Rusça’yı seven birisi olarak gayet hoşlandığım, akıcı senaryosuyla başarılı oyunculuklarını beğendiğim bir dizi olmuştur..

Felaketten kurtulma mücadelesi, mecbur kalınan gruplaşmalar, dramatik olaylar, trajik karakter geçmişleri silsilesi ile dolu olan bir dizi To The Lake. Kesinlikle post apokaliptik dizi sevenlerin izlemek için şans vermesi gereken 8 bölümlük dizi.

5. THE SERPENT

70’li yıllarda birçok Asya ülkesinde kaçakçılık yapan bir yandan da o ülkelere seyahat amacı ile turist olarak gelmiş gezginleri bazen uyutarak bazen zehirleyerek öldüren, bu şekilde pasaportlarına el koyup elde ettikleri kimliklerle seyahat eden bunun yanında bir de mücevher kaçıran çeteyi konu alan bir Netflix dizisi.

Hem dönem dizisi olması hem de yaşanmış gerçek bir hikayeyi konu alması ile çok keyifle izlediğim bir Netflix dizisi The Serpent..

Ayrıca İlker Kaleli’nin de birkaç bölümde oynadığı harika bir dizi. Dizinin ilk bölüm oyunculukları biraz havada kalıp tam oturmamış olması nedeniyle biraz sıkıyor ancak dizi ikinci bölümden itibaren seviye atlıyor diyebilirim. Bu tarza ilgisi olanların izlemesi gereken bir dizi olduğunu düşünüyorum.

İzlemeyi düşünenler için şimdiden iyi seyirler…

Editör: Ayşe Tunç – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

vitalis tarafından yazıldı

23, intj, 5w6

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ezber Bozan Moda Akımı: Avangart Giyim Tarzı

    Atalarımızın Acılarını Taşıyor Olabilir miyiz? Aile Dizimi Terapisi Nedir?