içinde

HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz MuhteşemMuhteşem

Ezber Bozan Moda Akımı: Avangart Giyim Tarzı

Birçok insan günlük beklentilerden kurtulmak istedikleri için avangart kıyafetler giymeyi tercih ediyor. Kendilerini bedenlerimizi nasıl süslememiz ve giydirmemiz gerektiğini belirleyen sosyal normların dışında tanımlamak istiyorlar. Eğer siz de onlardan biriyseniz ve nasıl avangart giyineceğinizi öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu makale, ne arayacağınızı bilerek dışarı çıkabilmeniz için avangard modanın yol gösterici ilkelerini belirlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, stilinize kolayca entegre edebileceğiniz daha göze çarpan özelliklerinden bazılarını da öğreneceksiniz.

Avangard Moda Nedir?

En verimli sanatsal hareketlerden biri olan avangard, sürekli deney ve yeniden icat yoluyla yerleşik normlara meydan okuyacak şekilde sanattan müziğe, modaya kadar tüm ifade alanlarına nüfuz eder. Avangard moda için iyi bir tanım, “ana akıma karşı çıkmaya cesaret eden ve gelenekselden farklı fikirler öneren yenilikçi tasarımcılar ve sanatçılar tarafından canlandırılan ileriye dönük bir harekettir”. Avangard giysiler insan vücudunu yeniden şekillendirir ve sürekli yapı-söküm ve yeniden yorumlama yoluyla onu çevresiyle ilişkilendirmenin yeni yollarını önerir.

Avangard, Haute Couture’a Karşı

Hatırlanması gereken bir şey var ki, avangard kesinlikle normlara meydan okuyan bir estetik olsa da, giyilebilirliğin sınırlarının yanı sıra kuralları da kırabilen haute couture ile karıştırılmamalıdır. Avangard ve haute couture arasındaki fark, adından da anlaşılacağı gibi, haute coutur’e kelimenin tam anlamıyla üst düzey terzilik veya terzilik anlamına gelir. Büyük moda evleri tarafından üretilen pahalı, genellikle çok karmaşık tasarımlarla eş anlamlıdır. Haute couture, ille de zarafete karşı çıkmayı değil, daha çok kavramsallaştırılmış veya ayrıntılı parçalar yaratmayı amaçlıyor – hazır giyimin (hazır giyimin) tam tersi. Elbette tasarımcılar avangarddan ilham alan haute couture parçalar da yaratıyor, ancak bunlar aynı zamanda podyum gösterileri veya sanatsal performanslar için de kullanılıyor. Hazır giyim avangard genellikle çok yönlü ve erişilebilir olmayı amaçlar ve cesur, genellikle erkeksi kesimler, tek renkli paletler ve dikkate değer miktarda katman içerir.

Sportif avangard giysiler cesaret ve cesaret ister, ancak bu, hepsini birden giymeniz gerektiği anlamına gelmez. Radikal modanın en çok hangi yönlerinin ilginizi çektiğini ve kişisel tarzınıza en uygun olduğunu keşfetmek için zaman ayırın.

Tarzınızla zorlu geleneklere başlayabilmeniz için görünümünüzü kişiselleştirmek için izleyebileceğiniz bazı yol gösterici ilkelere bir göz atalım.

İleriye dönük modanın güzelliği, belirlenmiş kuralların olmamasıdır. Bu, arzu edilen avangard görünümü elde etmek için çeşitli kumaşları, kesimleri, dokuları ve aksesuarları karıştırıp eşleştirebileceğiniz anlamına gelir. Deneme, avangard hareketin temel değerlerinden biridir ve yenilikçi tasarımlar yaratmanın ve cesur, yaratıcı stil kombinasyonları elde etmenin tek yoludur. Yeni kıyafetler denerken, avangart moda görünümünün vücuda kıyafetler aracılığıyla gösteriş yapmaktan çok onu yeni şekillerde süslemek ve daha heykelsi ve genellikle erkek giyimi yoluyla vücut ve çevre arasında bir diyalog yaratmakla ilgili olduğunu unutmayın. ilham veren tasarımlar.

Kıyafetlerinizde drama yaratmak önemlidir çünkü giydiğiniz kıyafetlerle bir hikaye anlatmak istersiniz. Hikayenin tutarlı olması için, zıt kesimler, tamamlayıcı aksesuarlar veya bitişik terzilik çizgileri üzerinde oynamayı seçseniz de, farklı öğelerin birbirleriyle diyalog halinde olması gerekir.

Beden sizin tuvalinizdir, bu yüzden kompozisyonunuzu ustaca yaratın ve her öğenin hikayenin bir parçası olduğundan emin olun: kıyafetlerinizden mücevherlerinize, makyajınıza ve hatta tavrınıza kadar.

Ayrıntılara Dikkat Edin

Gerçek bir avangard uzman olmak istiyorsanız, ayrıntılara dikkat etmelisiniz. Belirli bir etek boyu, bir örgünün kalınlığı veya bir giysinin dikişi olsun, kıyafetinizi kurarken fark yaratan bu detaylardır. Modaya avangart yaklaşım, hızlı modaya karşı olduğundan, Barbara I Gongini gibi tasarımcılar, yenilikçi dikişler, fermuarlar ve kullanıcının etkileşime girmesine ve kişiselleştirmesine olanak tanıyan düğmeler ve kemerler gibi diğer ayrıntılara sahip çok yönlü tasarımlar olan çoklu yollar yaratır. Barbara I Gongini’nin koleksiyonunda birçok çoklu yol bulacaksınız. Bu giysiler her seferinde farklı bir parça giyiyormuşsunuz gibi görünecek şekilde ayarlayabileceğiniz ayrıntılara sahip çok yönlü bir moda parçası. Bu, stilinizi her zaman yeniden keşfetmenizi ve bir öğeyi yalnızca hayal gücünüzle sınırlı olmak üzere çeşitli şekillerde giymenizi mümkün kılar. Alışılmadık bir kıyafeti nasıl giyeceğinizi bilmediğiniz için satın almak göz korkutucu görünüyorsa, gardırobunuzda zaten ne olduğunu düşünün ve iki farklı durum için kombinleyebileceğiniz en az iki parça bulmaya çalışın. Bu sayede asla giymeyeceğiniz kıyafetleri satın almaktan kurtulabilirsiniz.

Fırsat denizinde gezinmenize yardımcı olmak için, kıyafetinizi oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken bir dizi avangart moda ipucumuz var. Sahip olduğunuz gardıropla ve en sevdiğiniz stil ikonlarından ilham alarak başlayın ve yavaş yavaş avangart bir moda gurusu olma yolunda ilerleyin.

Tüm paranızı pahalı podyum görünümlerine harcamadan önce, avangard kıyafetlerinizle nasıl bir tutum ve duyguyu iletmek istediğinizi anlamanıza yardımcı olacak bir ruh hali panosu başlatmak faydalı olacaktır. Bu, aramanızı odaklı tutmanıza ve avangard giyimde kişisel zevkinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, avangart kıyafetleri kimlerin zevkle giydiğine bir bakın ve görünümünüzde yeniden yaratmak istediğiniz öğeleri seçin. Michèle Lamy veya Roisin Murphy gibi trend belirleyicilerden ya da Björk ve David Bowie gibi ikonlardan avangard kadın kıyafetlerini nasıl giyeceğiniz konusunda ilham alın, çünkü her birinin yıllar içinde inşa ettikleri kendi kişisel tarzları var.

Avangardın modaya kazandırdığı en büyük katkılardan biri de monokrom tonların kullanılmasıdır. Tasarımcı Barbara I Gongini, “Yalnızca tek bir tonu tutmak, giysiler üzerinde tuval gibi çalışma fırsatı veriyor” diye açıklıyor. Tek renkli bir kıyafeti tercih ederseniz – siyah, beyaz veya gri – bu size daha fazla doku ve kesimi birleştirmek ve giysilerin ayrıntılarını ve genel kompozisyonu vurgulamaya odaklanmak için alan sağlayacaktır. Ancak bu, tüm avangard görünümlerin siyah beyaz olduğu anlamına gelmez. Renk karıştırma becerilerinizi sergilemek için cesur, zıt veya tamamlayıcı renkleri seçebilir ve hatta stilinizi vurgulamak için metalleri kullanabilirsiniz. Keskin bir görünüm için blok renkleri veya soyut desenleri tercih edin ve tek bir kıyafette çok fazla rengi bir araya getirmekten kaçının.

Hacimli, gösterişli kıyafetleri içinde kaybolmadan veya çadır kuruyormuş gibi hissetmeden nasıl giyebilirsiniz? Modaya önem veren kullanıcıların tavsiye ettiği bir kural, hacimli parçaları bedene oturan parçalarla kombinlemektir, ancak avangard dünyada iyi görünmek için bu kurala bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Hacimli geometrik yapılara, asimetrik kenarlara ve hatta abartılı fırfırlara ve pilelere sahip modern kesimleri seçin. Daha önce de belirtildiği gibi, avangard modanın amacı, ana akım modanın yaptığı gibi vücudu sergilemek değil, kıyafetlerin heykelsi unsurları aracılığıyla ondan bir sanat nesnesi yapmaktır. Bu ilke, hazır giyim avangart parçalar kadar yüksek konseptli podyum görünümleri için de geçerlidir. Avangard sokak stili bu konsepti alır ve dökümlü malzemeler ve çeşitli büyük boy kabanlar ve ceketler aracılığıyla gündelik giyime düzgün bir şekilde entegre eder.

Kumaşları karıştırmak ve eşleştirmek çok kolaydır, ancak eğitimli bir göze ve harika bir etki yaratan dokuları seçmelisiniz. Bunu başarmanın en iyi yolu bol bol denemek ve farklı örgüler ve malzemeler denemektir. Avangard estetiğin minimalist yaklaşımı sayesinde, görünümünüzü planlarken çoğu baskıyı atlayabilir ve bunun yerine malzemenin ağırlığına ve örgüsüne odaklanabilirsiniz. Kompozisyonunuza değer katabilecek pamuklu, keten ve deri kıyafetlerin yanı sıra şeffaf veya dantel parçaları arayın.

Belki de dikkat çekici bir avangard kıyafet yaratmak için kullanabileceğiniz en iyi araç katmanlamadır. Kış aylarında hepimiz bunu kıyafetlerimizle yaparız, bu yüzden muhtemelen zaten sahip olduğunuz bir beceridir. Figürleri saran bir giysi veya heykelinizin direği olacak başka bir anahtar parça ile basit bir şekilde başlayın ve ardından bir kolaj oluşturmak için başka öğeler ekleyin. Farklı dokularla oynayın ve zıt kombinasyonlar bulun, ancak çok farklı malzemeleri (örneğin tüvit ve saten) karıştırmaktan kaçının. Uzun, bol kesimli bir tasarım giyiyorsanız, dramatik bir etki için malzemeyi vücudun her yerine sararak oynayabilirsiniz.

Avangart Bir Kıyafet Nasıl Oluşturulur?

Avangard görünüm kitabınızı geliştirirken, en sevdiğiniz giyim parçalarını şekillendirmenin yeni ve alışılmadık yollarını keşfedeceksiniz. Gömlekler her zaman gömlek olarak giyilmek zorunda değildir. Avangard elbiseler, nasıl bağladığınıza bağlı olarak eteklere ve hırkalar üstlere dönüşebilir. Farklı öğelere farklı isimler takmayı seviyoruz, ancak nihayetinde moda, kendinizi kıyafetleriniz aracılığıyla ifade etmekle ilgilidir, bu yüzden onları istediğiniz gibi giymekten çekinmeyin. Bu avangard kıyafet fikirlerine bir göz atın ve aşağıdaki öğeleri karıştırmanın ve (yanlış) eşleştirmenin başka yollarını düşünüp düşünemeyeceğinize bakın.

Hangi Temel Parçalarla Başlamalısınız?

Avangard gardırobunuzu kurmak için,  günlük kıyafetlerinize kolayca entegre edebileceğiniz bazı temel parçalarla başlamanız gerekecek.

1. Katmanlı hırkalar

Gardırobunuzda bulundurmanızı önerdiğimiz avangart temel parçalardan biri, üzerini örtebileceğiniz ve çeşitli şekillerde şekillendirebileceğiniz esnek bir üst veya hırkadır.

2. Gömlekler ve ceketler

Eşleştirmesi kolay ve avangard kapsül koleksiyonunuz için ilk satın alımları ideal hale getirecek diğer bazı parçalar arasında asimetrik detaylı monokrom gömlekler ve avangard deri ceket yer alıyor.

Gardırobunuzu dönüştürmenin ve tarzınızda devrim yaratmanın basit ve çok etkili bir yolu, kot ceket veya trençkot gibi herhangi bir kıyafetle giyebileceğiniz tek bir parça ile başlamaktır.

Daha sonra kıyafetinizi oluştururken bir başlangıç noktası olarak kullanabilir ve katmanlarınızı düzenlerken dışarıdan içeriye doğru çalışabilirsiniz. Örneğin, bu avangart ceketle nasıl bir pantolon giyeceğinizi bir düşünün: Japon esintili bir pantolon mu yoksa bol kesim paraşüt şort mu tercih edersiniz? Tıknaz bir örgü atkı ile mi yoksa etrafına sarabileceğiniz uzun pamuklu bir eşarp ile kombinler misiniz? Ya da dökümlü saten avangard bir elbisenin üzerine geçirip görünümü karmaşık bir kolyeyle tamamlar mıydınız?

Bu parçalara karar verdikten sonra, kombininize uyum sağlaması için nasıl bir üst giyeceğinizi ve ayakkabılarınızı nasıl seçeceğinizi düşünün ki kompozisyonunuza bütünlük katsın.

Avangart Aksesuarları Seçin

Avangard bir kıyafeti nasıl öne çıkaracağınızı merak ediyorsanız veya sadece günlük kıyafet kombinlerinizi renklendirecek bir iddialı parça istiyorsanız, siyah çok işlevli bir çanta gibi dikkat çekici bir aksesuarı tercih edebilirsiniz. Avangart aksesuarlar, gündelik kıyafetlerinize alışılmadık bir unsur katacak ve kişiliğiniz ve moda anlayışınız hakkında çok şey ifade edecek benzersiz parçalardır. Ayakkabılar genellikle kıyafetinizin en önemli parçasıdır çünkü hepsini birbirine bağlıyorlar, bu yüzden onları iyi seçtiğinizden emin olun. Avangard bir sokak stili için, tercihen erkeksi tarzda veya eskitilmiş deri efektli koyu renkli ayakkabılar arayın. Fermuarlı veya bağcıklı, tıknaz veya takılabilirler, ancak kesinlikle rahat olmalıdırlar, böylece tekrar tekrar giyersiniz. Herkesin bir çift kaliteli siyah ayakkabıya ihtiyacı vardır ve bu ayakkabılar birçok kıyafetinizde önemli bir avangard parça olacaktır.

Nereden Satın Alabilirsiniz?

Yerleşik avangart tasarımcıların yanı sıra, günümüzde erişilebilir fiyatlarla yüksek kaliteli işçilik sunan çevrimiçi butikleri olan bir dizi yükselen tasarımcı var, bu nedenle biraz çevrimiçi araştırma yapmak çok faydalı olabilir. Ancak, en son modayı yakalamak için yılın gelecek vaat eden moda tasarımcılarına güvenmek zorunda değilsiniz. Bazen, kendi zevkinize göre kişiselleştirebileceğiniz yerel vintage dükkanınızda ilham verici parçalar da bulabilirsiniz.

Editör: Astropower – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    İkinci Dünya Savaşında Türkiye

    Kıyıda Köşede Kalmış İzlenmesi Gereken 5 Netflix Dizi Önerisi