içinde

MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Lady Gaga – The Chromatica Ball’a Giriş

2008 yılında Just Dance teklisi ile çıkış yapan ve o günden bu yana dünyayı kasıp kavuran Lady Gaga, 4 sene sonra Chromatica Ball adlı dünya turu ile adını tekrar altın harflerle yazdırmaya geri döndü!

COVID-19 yüzünden 2 kere ertelenmesinin ardından 17 Temmuz 2020, Düseldorf’ta Chromatica Ball’ın ilk konserine çıkan şarkıcı, Londra, İngiltere’de 2 kere olmak üzere 5 ülkede 6 konser verdi. Şu ana kadar verdiği Düseldorf, Almanya; Stokholm, İsveç; Saint-Denis, Fransa; Arnhem, Hollanda; Londra, İngiltere konserlerinde tüm biletleri satan şarkıcı, Jazz ve Enigma showlarının ardından tekrar Lady’den Gaga haline dönmüş gibi görünüyor.

2 sene önce yayınladığı Chromatica albümünün dünya turuna çok uzun bir süreyle hazırlandığı her halinden belli oluyor! Tur ilk önce 6 farklı tarihle 2020 yazında yapılacaktı ama COVID-19 nedeni ile ertelenmişti. Şu anlık 20 konser listelenen Chromatica Ball Tur’un 6 tanesi Avrupa’da, 12 tanesi Kuzey Amerika’da ve 2 tanesi Asya’da olmak üzere 4 ayağa sahip.

Lady Gaga, Chromatica Ball in Dusseldorf (2022)

Gaga Chromatica Ball’ın sahne tasarımında brütalistik mimari, materiyaller, yapılar, yavanlık ve şeffaflıktan esinlendi. Kendisine ve sanatına gerçekten vahşi ve sert bir bakış eklemiş oldu. Saydamlık ve sanat ile bir hikaye anlatmak istediğini ifade etti. O yüzden bu show her zaman sevmiş olduğum sanat, moda, dans, müzik, teknoloji, şiir ve tüm bunların beraber buluşmasını barındırıyor. diye sahne aksiyonlarını anlattı. Ayrıca turun, “kederin birçok farklı yanını, evresini ve hayatımda deneyimlediğim manik enerjiyi belgeliyor.” diye de ekledi.

Lady Gaga, Chromatica Ball (2022)

4 perde ve finalden oluşuyor. Dinamik görüntüler, hikaye anlatımı ve Gaga’nın yaratıcılığı, Perde Arası kısa filmlerde belli oluyor. Konserin en sonunda ise aksiyon drama tarzındaki Top Gun: Maverick (2022) film müziği olan “Hold My Hand” soundtrack’ini söyleyerek hayranlarını büyük şoka uğrattı. Şarkıyı ilk kez canlı dinleyen Little Monster’lar konserde duygusal anlar yaşadı. Son olarak “Hold My Hand”in yazarlığını ve yapımcılığını Lady Gaga ve BloodPop üstlenirken, Bejamin Rice da ek yapımcılığını üstlenmiştir.

Lady Gaga, Chromatica Ball (2022)

Daha turun başındayız ama her yaptığı işte kendisini yenileyen Lady Gaga, ileriki tur tarihleriyle de tüm dünyayı şaşırtacağına inanıyoruz.

Editör: Fatih Düz – 04.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Milli Piyango’yu Kazandıran Sır

    İlk Yüzyılda Bir Aşk: Antonius ve Kleopatra