içinde ,

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı KomikKomik İnanılmazİnanılmaz

Milli Piyango’yu Kazandıran Sır

Yine enteresan ve garip hikaye ile sizlerle birlikteyim.

Milli Piyango’nun gizli sırrının ne olduğunu birazdan anlatacağım hikayede bulacaksınız.

Ahmet, henüz yeni terhis olmuş bir askerdir. İstanbul’a döndüğünde ne işle meşgul olacağını bilmez.

Tahtakale civarlarında küçük taşımacılık işleri ile getir götür ve çaycılık işleriyle uğraşmaktaydı. Ancak beklediği kazancı bir türlü sağlayamıyor kara kara dertlenip düşünüyordu.

Bir gün dışarıda otururken, fırından almış olduğu bayat ekmekleri kuşlara attı. Güvercinler bir türlü ekmekleri parçalayamıyor, taneler büyük olduğu için yiyemiyorlardı. Önce hepsini yerden topladı. Ahmet yanında akan çeşmeden küçük bir kaba su koydu ve bütün ekmekleri ıslattı daha sonra ıslak ekmekleri tekrar güvercinlere attı.

Ahmet bu eylemi her gün yaptı. 5.günün sonunda Ahmet meydandaki kuş pisliklerinin çok fazla artmış olduğunu gördü. Islak ekmeklerin kuşların dışkılarını cıvıklaştırıp sıklaştırdığını iki üç gün daha deneyerek gözlemledi ve tespit etti.

Askerdeyken tanışmış olduğu Sinan teğmen, bir gün Çin imparatorunun üzerine güvercin pislemesi üzerine bunun kendisine ve halkına şans getireceğini düşünerek, düşman olduğu imparatorluğa savaş açtığı ve tam bir galibiyet aldığı hikayesini hatırladı.

O dönem batıl inançlara ve sahte dini hikayelerin gerçek olduğuna inanan halkı piyango satışlarına ikna edebileceğini, üzerine kuş pislenen insanların şanslı günü olduğuna inandırılacağı bir satış yöntemi geldi aklına oturduğu çınarın gölgesinde.

Hemen bir piyangocuya gitti. Piyango bileti satışlarına %50 pay koyarak satışa başladı.

Cami çıkışlarında kuşları besleyen yaşlılar, artık Ahmet’in verdiği ıslak ekmekleri kuşlara veriyor ve adeta her yer kuş pisliği ile dolup taşıyor, Ahmet ise üzerine pislenen insanların şanslı günü olduğu hikayesini anlatıp herkese satış yapıyordu.

Şans bu ya Ahmet tüm biletleri sattıktan sonra tam dört müşterisi o dönemin yüksek rakamlı ikramiyelerini kazanmıştı. Böylelikle halk arasında “Kuş pisliğinin getirdiği şans!” çok hızlı yayıldı. Gazetelere haber oldu. Ahmet artık bir haftada sattığı bileti bir günde satıyordu. Üstelik ikramiye kazananlardan biri Ahmet’e o dönem dükkan açacak kadar bir parayı hediye etmişti bile. Ayrıca, Ahmet sonra çok büyük adam oldu. Meşhur Ahmet öldüğünde üç binden fazla güvercine sahipti.

İşte size bir yalan üzerine kurulu satış hikayesi…

Eğer piyangoyu gözünden vurmak istiyorsanız, sizi Tahtakale civarlarındaki güvercinlerin orada bekliyor olacağız…

Editör: Sümeyye Özmen – 21.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Ozan Posluk tarafından yazıldı

Merhaba herkese ben Poşluk.
Uçuk kaçık Bir kurumun deli personeli olarak çalışmaktayım.
Vakit buldukça sizlere tarihten bazı savaşa dayalı askeri hikayeler, anekdotlar veya görgülerimi, düşüncelerimi yazacağım..

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bilim İnsanlarının Düşündüğü Kadar Isıyı Kaldıramayabiliriz!

    Lady Gaga – The Chromatica Ball’a Giriş