içinde

House Of The Dragon Game Of Thrones’un Halefi Olabilecek Mi?

House Of The Dragon dizisinin baş yapımcısı Miguel Sapochnik, David Benioff ve D. B Weiss’in yeni Game of Thrones yan dizisine nasıl tepki verdiğini açıklıyor. George RR Martin’in henüz tamamlanmamış. Buz ve Ateşin Şarkısı romanlarını uyarlayan Benioff ve Weiss, 2011’deGame of Thrones. Dizi, 2019’da tartışmalı bir sonuca ulaşana kadar, kısa sürede uluslararası bir sansasyon yarattı. Dizinin başarısının bir sonucu olarak, Martin ve HBO, başarılarından yararlanmaya çalıştı ve birden fazla yan proje geliştirmeye başladı.

Game of Thrones olaylarından yaklaşık 200 yıl öncesini konu alan yeni yan seri, ejderhalar üzerindeki kontrolleriyle tanınan gümüş saçlı aile Targaryens’e odaklanacak . Ejderha Evi, saltanatlarının sonunun başlangıcı olarak hizmet eden Ejderhaların Dansı olarak bilinen ailedeki devasa, şiddetli bölünmeye yol açan olayları kronolojik olarak anlatacak. Sağlıklı bir ihanet, politik entrika ve vahşet dozu ile yaklaşan gösteri, Game of Thrones’a layık bir halef olmaya hazırlanıyor.

Game of Thrones olaylarından yaklaşık 200 yıl öncesini konu alan yeni yan seri, ejderhalar üzerindeki kontrolleriyle tanınan gümüş saçlı aile Targaryens’e odaklanacak. Ejderha Evi, saltanatlarının sonunun başlangıcı olarak hizmet eden Ejderhaların Dansı olarak bilinen ailedeki devasa, şiddetli bölünmeye yol açan olayları kronolojik olarak anlatacak. Sağlıklı bir ihanet, politik entrika ve vahşet dozu ile yaklaşan gösteri, Game of Thrones’a layık bir halef olmaya hazırlanıyor.

House of the Dragon’un (THR aracılığıyla) galasında, orijinal dizinin yönetmenliğini yapan Sapochnik, Benioff ve Weiss’in Game of Thrones yan serisine nasıl tepki verdiğini açıklıyor. Dizinin başındaki kişi, iki yazarın kendisine diziyi yapmamasını söylediği konusunda şaka yapıyor ve ardından Benioff altı ay boyunca onunla konuşmadı. Ancak, Game of Thrones’ta daha önce birlikte çalıştıklarını hatırlatarak hem Benioff’u hem de Weiss’ı övüyor . Sapochnik’in aşağıda söylediklerini okuyun:

Yapma’ dediler ve David benimle altı ay konuşmadı.

Hayır, çok hoşlardı. David ve Dan ile çalışırken kariyerimde yaşadığım en iyi deneyimlerden birini yaşadım. Onlar benim için harika, harika arkadaşlardı. En iyi arkadaşının kız arkadaşıyla çıkmaya başlarsan kimse mutlu olmayacak, bu olmayacak, ama iyiydiler.

Sapochnik, Benioff ve Weiss’in onu House of the Dragon şovunu yönetmemesi konusunda uyardığı konusunda sadece şaka yapsa da, eski Game of Thrones yazarlarından gelen uyarı mesajının arkasında bazı gerçekler olabilir. Popüler televizyon dizisi romanların içeriğini ele geçirdikten sonra, hayranlar diziyi kalitesinde bir düşüş algısı nedeniyle eleştirmeye başladı. Bu, birçok eleştirmenin acele ve tatmin edici bulmadığı dizinin sonuncusu olan 8. sezonla doruğa ulaştı. Benioff ve Weiss, Sapochnik’in hem son derece popüler hem de hala oldukça tartışmalı olan bir gösterinin devamını yaratma baskısına maruz kalmaktan kaçınmasını istemiş olabilir.

Ancak Sapochnik ve House of the Dragon, Game of Thrones’un asla sahip olmadığı bir başarıya ulaşma fırsatına sahip. Gösterinin bir prequel olması nedeniyle, kaynak materyali Martin’in romanı Fire & Blood içinde tamamlanmak üzere yazılmıştır. Kitap ikisinin yalnızca ilk cildi olmasına rağmen, House of the Dragon, Ateş ve Kan’ın yalnızca ikinci yarısının bir uyarlamasıdır. Game of Thrones’u daha sonraki sezonlarında kaliteyi düşürdüğü için eleştirenlerin çoğu, televizyon dizisinin Martin’in uyarlamak için yazılı materyalinin bittiği gerçeğine ve  House of the Dragon’a işaret etti.bu sorunu yaşamayacak. Weiss ve Benioff’un uyarısının doğruluğunun kanıtlanıp kanıtlanmayacağı henüz belli değil, ancak House of the Dragon 21 Ağustos’ta gösterime girdiğinde izleyiciler kendileri için karar verebilir.

Editör: Astropower – 30.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Emrecan Doğan tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Metallica Konserde Stranger Things Sahnesi Gösterdi

    Mutlu Bir Birliktelik İçin Altın Formül: 2-2-2 Kuralı