içinde

Yeni Harry Potter Dizisi | HBO Max’ten Harry Potter Hayranlarını Sevindiren Haber!

Yakında kapınıza baykuşla gönderilen mektuplar gelirse şaşırmayın, çünkü Harry Potter serisi yepyeni bir televizyon dizisiyle önemli bir canlanmaya hazırlanıyor!

Harry Potter’ın Büyücü Dünyası, ilk kitabın 1997’de yayınlanmasından bu yana büyük bir uluslararası takipçi kitlesine ulaşan, şimdiye kadar yaratılmış en popüler ve sevilen serilerden biri. Böylece milyonlarca dolarlık bir franchise doğdu ve Harry Potter’ın maceralarının artık efsaneleşmiş sekiz bölümlük film serisiyle beyaz perdeye taşınması uzun sürmedi. Hem romanların hayranlarının hem de genel olarak fantastik film hayranlarının ilgisini çeken gişe rekorları kıran destanda, izleyiciler her yerde “Yaşayan Çocuk “un Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu‘ndaki yıllarca süren macerasına tanıklık etti.

Harry Potter’ın hikayesi Harry Potter ve Ölüm Yadigarları‘nda sona erdiğinde pek çok Harry Potter hayranı tatmin oldu: Bölüm 2’de sona erdiğinde tatmin oldu, ancak birçoğu da serinin mevcut durumunun biraz inişli çıkışlı olduğu konusunda hemfikir. Film destanı başlangıçta Fantastik Canavarlar serisinde toplam beş filmle genişleyecekti, ancak kötü eleştiriler ve daha da kötü gişe getirileri sadece üç filmin üretilmesine yol açtı. Orijinal Harry Potter ve serinin sahibi J.K. Rowling‘in transseksüel hakları konusundaki tartışmalı açıklamaları da eklenince, seri bir bütün olarak belirsiz bir yerde duruyor.

Belki de sevilen seriye yeni bir başlangıç yapmanın zamanı geldiğini düşünen Warner Brothers Discovery ve başkanı David Zaslav, Harry Potter serisinin yedi sezonluk yepyeni bir televizyon dizisiyle yeniden başlatılacağını resmen doğruladı. Yeni dizinin planı şimdiden iddialı görünüyor ve şirketin yeni Max yayın hizmeti için büyük bir sistem satıcısı olacağına şüphe yok. Dizinin fragmanı, konusu ve yayın detayları hakkında daha fazla bilgi edinmek için, Harry Potter yeniden başlatma dizisi hakkında şu ana kadar bildiğimiz her şeyi burada bulabilirsiniz.

Harry Potter Yeniden Çekim Dizisi Ne Zaman Çıkacak?

Duyurulmasının ardından Harry Potter yeniden başlatma dizisi için bir yayın tarihi veya yayın aralığı bildirilmedi ve bunun nedeni muhtemelen projenin hala çok erken geliştirme aşamasında olmasıdır. Ön prodüksiyon süreci henüz yeni başladığı için, fantastik Büyücülük Dünyası‘na ne zaman dönebileceğimizi öğrenene kadar muhtemelen epey bir zaman geçecek. Bilinen bir şey varsa o da serinin on yıllık bir zaman diliminde yayınlanacağı.

Harry Potter Yeniden Çekim Dizisinden Fragman Var mı?

Evet, var, ancak bunun olay örgüsünün en ince detaylarına inecek bir tanıtım fragmanı olmasını umuyorsanız, yedinci kez ev kupası törenini kaybeden Slytherin‘den daha fazla hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Yukarıdaki duyuru fragmanı hemen hemen sadece Harry Potter efsanesinin Max için yeniden uyarlanmakta olduğunun duyurusudur, ancak burada önemli olabilecek birkaç ayrıntı var.

Harry Potter Yeniden Çekim Dizisinde Kimler Rol Alıyor?

Şu anda yeni diziyle ilgili hiçbir oyuncu detayı açıklanmadı, ancak Büyücülük Dünyası’nın birçok karakterinin daha önce tanıştıklarımızdan ziyade tamamen yeni oyuncular tarafından canlandırılması muhtemel. Yine de Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson ve daha fazlası gibi film serisinin yıldızlarının görünme olasılığını göz ardı etmeyeceğiz.

Harry Potter Serisi Ne Hakkında Olacak?

Yaklaşan Harry Potter yeniden başlatma dizisi için henüz çok fazla konu detayı bilinmiyor, ancak tüm işaretler dizinin Harry Potter hikayesinin baştan sona yeniden yapımı olduğunu gösteriyor. Dizinin her sezonu serideki yedi kitabın her birine ayrılacak ve kaynak malzemeye filmlerden daha da sadık kalmayı vaat ediyor. Serinin hayranları Harry’nin yedi bölümlük hikayesinden haberdardır, ancak Harry Potter’ın Büyücülük Dünyası’nı ilk kez bu diziyle deneyimleyecek şanslı azınlıktan biriyseniz, işte size seri hakkında kısa bir giriş.

Büyük Britanya’nın modern dünyadan ayrı yaşayan gizli bir yeraltı büyücü topluluğunun olduğu bir versiyonunda geçen hikaye, Büyücülük Dünyası’nın, hem Büyücülerin hem de insanların kendi iradesine boyun eğmesi gerektiğine inanan kötü niyetli bir büyücü olan Lord Voldemort tarafından parçalanmasıyla başlıyor. Güç arayışı onu Potter ailesine götürür ve Harry’nin ebeveynlerini hızlı ve kararlı bir şekilde öldürürken, o zamanlar bebek olan Harry’ye öldürme laneti yapmaya gittiğinde, çocuk bir şekilde büyüyü saptırır ve Karanlık Lord’u yener. Ancak Voldemort’un yenilgisi geçicidir ve Harry, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun müdürü Albus Dumbledore tarafından insan teyzesi ve eniştesiyle birlikte yaşamaya götürülür.

Harry’nin yeni koruyucuları zalim ve kötüdür, ancak gizli kimliği Voldemort’un destekçilerinden saklı kalmıştır. Harry’nin hayatı, on bir yaşına geldiğinde ve bir baykuştan Hogwarts’a kaydolduğunu söyleyen bir mektup aldığında büyük ölçüde değişir. Teyzesi ve eniştesinin isteklerine rağmen, Harry ve Hogwarts’ın nazik bekçisi Hagrid çocuğu büyücülük eğitimi için hazırlarlar. Harry’nin hikâyesi bu şekilde başlar ve sonraki yedi yıl macera, trajedi ve bolca sihirle doludur.

Harry Potter Yeniden Çekim Dizisini Kim Yapıyor?

David Zaslav, J.K. Rowling’in baş yapımcı olarak dizide yer almaya devam edeceğini doğruladı ve bu durum dizinin aslına sadık kalacağı anlamına gelse de Rowling siyasi görüşleri nedeniyle tartışmalı bir figür olduğunu kanıtladı. Transseksüel topluluğun üyeleri ve aktivistlerinin ayrımcı olarak gördüğü çeşitli açıklamaların ardından, Rowling’in karının, yakın zamanda piyasaya sürülen video oyunu Hogwarts Legacy gibi diğer Harry Potter mülklerinin başarısına rağmen önemli ölçüde düştüğü bildirildi. Baş yapımcı ve Harry Potter IP’sinin sahibi olarak Rowling muhtemelen projenin tam yaratıcı kontrolüne sahip olmaya devam edecek.

Yönetmenler, yazarlar ve yapımcı gibi diğer ekip detayları şu anda açıklanmadı.

 

 

Editör: Nur Bersun Aynur – 13.04.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Tahta Bacak Frida

    Herkes onları konuşuyor! Diyarbakır’dan Harvard’a…