içinde

Poison Ivy’nin Yeni Kostümü Duyuruldu

Poison Ivy #5 için yeni bir varyant kapağı, yetenekli Stjepan Šejić’in herhangi bir Ivy cosplayer için bir rüya olacak muhteşem bir kostüm tasarımını ortaya koyuyor.

Sevgili anti-kahraman Poison Ivy’nin son yolculuğu, Pamela Isley’i Amerika Birleşik Devletleri’nde bir yolculuğa çıkardı ve insanlığı onları yok edecek ve Yeşil’i kurtaracak ölümcül bir saykodelik sporla ve  Poison Ivy için yeni bir çeşit kapakla tohumlamaya çalıştı. 5 by Stjepan Šejić, onun gerçekten Yeşil’e ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. Henüz Ivy’nin çizgi roman sayfalarında görülmeyen Šejić’in muhteşem kostüm tasarımı, herhangi bir Poison Ivy cosplayer’ı için gerçekten mükemmel bir görünüm olacaktır.

Stjepan Šejić, çeşitli çizgi roman kapaklarındaki tüm cinsiyetleri güzel tasvirleriyle tanınan inanılmaz yetenekli bir sanatçıdır ve DC Black Label çizgi romanı Harleen’in kapağı için Poison Ivy’yi resmetmiş olsa da, ilk kez bir çizgi roman yaratmıştır. Šejić’in Zehirli Sarmaşık tasvirleri genellikle onun bitki örtüsü içinde giyinmiş olmasını içerir ve bu farklı örtü, Pam Isley’nin artık nadiren görülen seksi, sıcak bir yanını gösterir.

Poison Ivy  son zamanlarda çok şey yaşadı, Heroes in Crisis’teki cinayetinden bu yana Korku Durumu etkinliği sırasında Ivy ve Queen Ivy’ye ayrılırken yaşadığı travmaya kadar. Pam, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir karayolu üzerindedir ve karşılaştığı rastgele insanlara, dünyaya yayılacak ve sonunda tüm insanlığı yok edecek bir mantar olan lamia sporları ekmektedir. Yeşilin hayatta kalabileceğini ve gelişebileceğini. Yine de, Ivy hala romantik partneri Harley Quinn’e derinden aşıktır ve Green’i kurtarmaya kararlı olmasına rağmen, herkesi öldürmek konusunda şüpheleri olmaya devam etmektedir  .Harley, tüm insanların kötü olmadığının kanıtı olduğu için. Stjepan Šejić’in yaklaşmakta olan  Poison Ivy  #5 için farklı kapağı, Ivy’yi hala insanlığına bağları olan ve onu geride tutmaya devam eden Yeşil’in temel bir varlığı olarak mükemmel bir şekilde ortaya koyuyor.

Poison Ivy Kimdir? 

Poison Ivy, eko-terörist ve Batman’in önde gelen düşmanı Dr. Pamela Lillian Isley tarafından alınan ikinci kişiliktir. İlk olarak Batman #181’de ortaya çıktı ve bitkiler, misandry, botanik ve aşırı çevrecilik takıntısıyla motive olan ve dünyayı insanın kötülüklerinden herhangi bir yolla kurtarma arzusuyla hareket eden dünyanın en önde gelen eko-teröristlerinden biri olarak tasvir edildi. Hibritleştirilmiş bitki DNA’sına sahip dahi bir bilim adamı ve meta-insan olan Poison Ivy, suç faaliyetleri için mutant bitkileri, bitkilerden gelen feromonları ve toksinleri ve kendi kan dolaşımını kullanır. Ivy ayrıca kötü adam Harley Quinn ile özel bir ilişki geliştirdi. İkisi genellikle tekrar eden suç ortakları, arkadaşlar ve bazen aşk çıkarları olarak tasvir edilir.

Kriz Öncesi, Seattle’dan gelecek vaat eden bir botanikçi olan Dr. Pamela Lillian Isley, botanik profesörü Marc LeGrande tarafından, antik otlar içeren bir Mısır eserinin çalınmasında kendisine yardım etmesi için baştan çıkarıldı. Onu hırsızlığa bulaştıracağından korkarak, onu ölümcül ve izi sürülemeyen bitkilerle zehirlemeye çalışır. Bu cinayet girişiminden sağ kurtulur ve tüm doğal toksinlere ve hastalıklara karşı bağışıklık kazandığını keşfeder. FBI sonunda bu olayları öğrendi, ancak adını yanlış bir şekilde Lillian Rose olarak sakladılar.

Poison Ivy’nin Gotham City’deki ilk suçu, böcek temalı kadın kötüler Tiger Moth, Silken Spider ve Dragon Fly etrafında dönen bir pop-art sergisi sırasında Gotham Sanat Müzesi’ndeki bir açılışı kesintiye uğratmaktı. Ivy, Batman ve Robin ortaya çıktığında kaçmadan önce Gotham’da 1 numaralı kadın suçlu olarak görülebilmesi için üçüne meydan okudu. Kaçışı sırasında, büyük olasılıkla feromon kullanımı yoluyla Batman’in ona karşı hisler geliştirmesini sağladı. Ivy, Tiger Moth, Silken Spider ve Dragon Fly’ı yakalamak için bir tuzak düzenlemeyi başardı, ancak Batman tarafından durduruldu, ona olan ilgisini çekmek için iradesini kullandı ve Ivy’yi hapse gönderdi.

Batman tutkusundan kurtulmaya çalıştığında, Poison Ivy ona hapishaneden ona benzerliğinin ve Batman’in hipnotik olarak delicesine aşık olmasına neden olan bazı modifikasyonların olduğu kompakt bir ayna gönderdi. Aynaya sahip olan Batman, dikkati dağılmadan suçla mücadeleye devam edemedi. Ayna bir kavgada parçalandığında, Ivy kalp kırıklığı numarası yaptı ve Batman’i onu hapisten kurtarması için manipüle etti, sadece Kara Şövalye’nin iradesi onu bir kez daha uyandırdı ve Ivy’yi yenmesine ve tutuklamasına yardım etti.

Batman, süper suçlu düşmanlarından birinin işlediği bir cinayet davasını araştırmak için sahte ölümünü söyledikten sonra, İki Yüzlü olarak poz verdi ve “Batman”ı kimin öldürdüğünü bulmak için bir duruşma düzenledi (aslında Batman kostümlü cinayet kurbanı). Poison Ivy, sahtekar Mad Hatter, the Scarecrow, the Spook, Signalman ve Mr. Freeze ile birlikte jürinin bir parçası olmak üzere toplandı. Yargıç olarak Ra’s al Ghul ve savcı olarak “İki Yüz” ile, sonunda Joker’in katil olduğu belirlendi.

Poison Ivy’nin daha sonraki bir planı, Bruce Wayne de dahil olmak üzere Wayne Enterprises’ın her üyesine feromon kaynaklı bir ruj kullanmaktı. Daha sonra, hepsini Wayne Enterprises’ın tam mülkiyetini kendisine devretmeye zorlamak için feromonları kullandı. İmzaladıktan sonra, Bruce Wayne Batman kıyafetlerine büründü ve onu durdurmaya çalıştı, sadece Ivy’nin mutant sarmaşıkları tarafından etkisiz hale getirildi. Kaçışının ardından Isley, Wayne Enterprises’ı devralması için düzenlemeler yapmaya başladı.

Batman, Isley’nin şirket yönetimini ele geçirmesini durduramadan önce, Man-Bat , Mad Hatter ve Dagger ile savaşmakla meşgul oldu ve bu onun yorulmasına neden oldu. Bu nedenle, Ivy, Wayne Enterprises’ın tüm parasını başarılı bir şekilde talep edebildi ve cömertçe harcadı, bu arada Batman tarafından onu uzaktan takip ederken işkence gördü. Batman sonunda Ivy ile bir serada, zihin kontrolü için bir itiraf çıkarmaya çalışmakla yüzleşti, sadece uşak Ivor’u dev bir bitki-insan canavarına dönüştürmek ve onu kanunsuzla savaştırmak için. Ivor’u yendikten sonra Batman, polisin Ivy’yi tutuklamasına izin veren bir itiraf aldı.

Poison Ivy’nin Dünya Bir devamlılığındaki son planı, hapishaneden serbest bırakıldıktan sonra gerçekleşti. Ivy, Crime Alley’de bir lojman satın aldı ve burada kendisi ve yeni uşak Doktor Lignier’in küçük tohumlardan hızla büyüyebilen insansı bitki canavarları tasarlamak için kullandığı bir laboratuvar kurdu. Ivy, Gotham’a bu tohumların bir bulutunu saldı ve Batman’in kendisini değerli bir ortak olarak kanıtlama sürecinde olan Robin öncesi Jason Todd ile birlikte savaştığı canavarlar yarattı. Ivy ayrıca Wayne Enterprises yönetim kurulunun tüm üyelerini davet ettiği “Exotica” adlı sahte bir spa kurdu, katılmayan tek üye Bruce Wayne ve Lucius Fox.

Poison Ivy, yönetim kurulunun her bir üyesini beyin uyuşturan feromonlarla uyardı ve mutasyona uğramış bir “Hatıra” bitkisiyle ayrılmalarını sağlayarak, onların ihmalkar olmalarına ve Wayne Enterprises’ı içeriden mahvetmelerine neden oldu. Batman, Crime Alley’de Pamela ile yüzleşti, ancak hiçbir kanıtı olmadığı için gecenin ilerleyen saatlerinde Jason’la geri döndü ve onun çılgın bilim deneylerini buldu. Batman ve Jason, Ivy’nin bitki canavarı muhafızlarıyla savaşırken, Ivy ortadan kayboldu ve kanunsuz Doktor Lignier’i öldürmek ve suçlarının kanıtlarını yok etmek için binayı ateşe verdi. Jason, Batman’i kurtarmayı başardı, bu, Batman’in kendisine “Robin” dediği ilk maceraydı ve daha sonra BatCave’deki bir tartışmadan sonra söz konusu mantoyu almasına yol açtı.

Editör: Astropower – 29.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Emrecan Doğan tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Japon Şehri Şiddetli Maymunların Saldırısına Uğradı: Çok akıllılar

    Öldürdüğü Kadınlardan Kek ve Sabun Yaptı!