içinde

İnanılmazİnanılmaz ÜzgünÜzgün

Öldürdüğü Kadınlardan Kek ve Sabun Yaptı!

Leonarda Cianciulli (18 Nisan 1894-15 Ekim 1970) İtalyan bir seri katildi. Daha çok Correggio’nun Sabun Yapıcısı (İtalyanca: la Saponificatrice di Correggio) olarak bilinir, 1939 ve 1940 yıllarında Correggio, Reggio Emilia kasabasında üç kadını öldürdü ve vücutlarını kostik soda kullanarak sabun ve keklere dönüştürdü.

Leonarda Cianciulli, Montella, Avellino’da doğdu. Hala genç bir kızken, iki kez intihara teşebbüs etti. 1917’de Cianciulli, bir sicil memuru olan Raffaele Pansardi ile evlendi. Annesi, onu başka bir erkekle evlendirmeyi planladığı için evliliği onaylamadı. Cianciulli, bu vesileyle annesinin onları lanetlediğini iddia etti. 1921’de çift, Pansardi’nin memleketi Potenza’ya taşındı, burada Cianciulli 1927’de dolandırıcılık suçundan mahkum edildi ve hapsedildi. Çift serbest bırakıldıklarında, Lacedonia, Avellino’ya taşındı. 1930 Irpinia depreminde evleri yıkıldıktan sonra Cianciulli’nin küçük bir dükkan açtığı Reggio Emilia’daki Correggio’ya bir kez daha taşındılar. Çevresinde çok sevilen ve sayılan biriydi.

Cianciulli evliliği sırasında on yedi hamilelik geçirdi, ancak üç çocuğunu düşük nedeniyle kaybetti. On tane daha gençliğinde öldü. Sonuç olarak, hayatta kalan dört çocuğu ağır bir şekilde koruyordu. Bir süre önce bir falcıdan aldığı ve evlenip çocuk sahibi olacağını, ancak tüm çocukların genç yaşta öleceğini söyleyen bir uyarı, korkularını körükledi. Bildirildiğine göre, Cianciulli ayrıca avuç içi okuma pratiği yapan bir Romanı ziyaret etti ve ona, “Sağınızda hapishane, solunuzda bir ceza tımarhanesi görüyorum” dedi.

1939’da Cianciulli, en büyük oğlu ve en sevdiği çocuğu Giuseppe’nin II. Dünya Savaşı’na hazırlanmak için İtalyan Ordusuna katılacağını öğrendi. Onu ne pahasına olursa olsun korumaya kararlıydı ve güvenliğinin insan fedakarlıklarını gerektirdiği sonucuna vardı. Cianciulli kurbanlarını, hepsi komşu olan üç orta yaşlı kadında buldu.

Faustina Setti

Cianciulli’nin kurbanlarından ilki Faustina Setti, bir koca bulma konusunda yardım için ona gelen ömür boyu kız kurusu bir kızdı. Cianciulli ona Pola’daki uygun bir ortaktan bahsetti ama ondan haberleri kimseye söylememesini istedi. Ayrıca Setti’yi akrabalarına ve arkadaşlarına mektup ve kartpostal yazmaya ikna etti. Pola’ya ulaştığında onlara her şeyin yolunda olduğunu söylemek için postalanacaklardı. Ayrılmaya hazırlanan Setti, son bir kez Cianciulli’yi ziyarete geldi. Cianciulli onu baltayla öldürdü ve cesedi bir dolaba sürükledi. Orada onu dokuz parçaya böldü ve kanı bir leğende topladı. Cianciulli, resmi açıklamasında daha sonra olanları şöyle anlattı:

Parçaları bir tencereye attım, sabun yapmak için aldığım yedi kilo kostik sodayı ekledim ve birkaç kovaya döktüğüm ve yakındaki bir fosseptik tankına boşalttığım kanı, koyu bir lapa içinde eriyene kadar karıştırdım. Lavabodaki kana gelince, pıhtılaşana kadar bekledim, fırında kuruttum, öğüttüm ve un, şeker, çikolata, süt ve yumurta ile biraz da margarinle karıştırıp tüm malzemeleri yoğurdum. Bir sürü gevrek çay keki yaptım ve onları ziyarete gelen bayanlara servis ettim, ancak Giuseppe ve ben de onları yedik.

Bazı kaynaklar ayrıca, Cianciulli’nin hizmetlerinin karşılığı olarak Setti’nin 30.000 lirelik hayat birikimini aldığını kaydeder.

Francesca Soavi

Francesca Soavi ikinci kurbandı. Cianciulli, kendisine Piacenza’daki bir kız okulunda iş bulduğunu iddia etti. Setti gibi, Soavi de arkadaşlarına gönderilmek üzere bu sefer Correggio’dan planlarını detaylandıran kartpostallar yazmaya ikna edildi. Ayrıca Setti gibi, Soavi de ayrılmadan önce Cianciulli’yi ziyarete geldi. Ona da ilaçlı şarap verildi ve ardından bir baltayla öldürüldü. Cinayet 5 Eylül 1940’ta gerçekleşti. Soavi’nin cesedine Setti’ninkiyle aynı muamele yapıldı ve Cianciulli’nin ikinci kurbanından 3.000 lire aldığı söyleniliyor.

Virginia Cacioppo

Cianciulli’nin üçüncü ve son kurbanı, La Scala’da şarkı söylediği söylenen eski bir soprano olan dul Virginia Cacioppo’ydu. Onun için Cianciulli, Floransa’da gizemli bir izlenimcinin sekreteri olarak iş bulduğunu iddia etti. Diğer iki kadında olduğu gibi, tek bir kişiye nereye gittiğini söylememesi talimatı verildi. Cacioppo kabul etti ve 30 Eylül 1940’ta son bir ziyaret için Cianciulli’ye geldi. Cinayetin kalıbı ilk ikisiyle aynıydı. Ancak, ilk iki kurbanın aksine, Cacioppo’nun vücudu sabun yapmak için eritildi. Cianciulli’nin açıklamasına göre:

Diğer ikisi gibi o da tencereye girdi… Eti şişman ve beyazdı, eridiğinde bir şişe kolonya ekledim ve uzun süre kaynattıktan sonra en kabul edilebilir kremsi sabunları yapabildim. Komşulara ve tanıdıklara verdim. Pastalar da daha iyiydi: o kadın gerçekten çok tatlıydı.

Cianciulli’nin Cacioppo’dan 50.000 lire, çeşitli mücevherler ve kamu tahvilleri aldığı bildirildi. Tüm kurbanların kıyafetlerini ve ayakkabılarını bile sattı.

Bu gerçek olay hakkında yapılan filmler:

  • Mauro Bolognini tarafından Gran bollito
  • La Saponificatrice Vita di Leonarda Cianciulli, Alessandro Quadretti
  • Da Lucia, Roberto Capucci Mavi Süet Vuruşları
  • Leonarda, Luca Brinciotti ile Rosaria Cianciulli, 2015 kısa film.

Editör: Astropower – 29.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Poison Ivy’nin Yeni Kostümü Duyuruldu

    Metallica Konserde Stranger Things Sahnesi Gösterdi