içinde

MuhteşemMuhteşem

Harley Quinn’in DCEU’daki Geleceği Belli Oldu

Joker’in sadık yardımcısı ve Batman’in sıkı düşmanlarından Harley Quinn’in DC Sinematik Evrenindeki, orijinal dilinde kısaca DCEU, geleceğinin nasıl olabileceği James Gunn tarafından atılan bir tweetle belli oldu.

Harley Quinn, Superman gibi kökeni İkinci Dünya Savaşına kadar giden süper kahramanlara nispeten oldukça yeni bir karakterdir. Çoğumuzun çocukluğunda izlediği Batman: Animated Series çizgi filminde ilk olarak ortaya çıkan karakterin gerçek adı Doktor Harleen Frances Quinzel’dir. Ancak daha sonra Joker’in zehirli gazlarının yardımıyla ona benzemiş, delirerek bir palyaço olmuştur. Başta Joker’in kadın versiyonu ve onun sevgilisi olan yan karakter olarak tasarlanmıştı. Ancak başta çizgi film seyirciler olmak üzere DC hayranları onu sevince karakter kendi hikâyesi olan bir kötüye dönüştü. Zamanla Joker’den ayrılarak kendi serisine sahip oldu, başka süper kötülerin ekiplerinde yer aldı. Hatta DC’nin ilk eşcinsel ilişki temsili Harley Quinn ile Poison Ivy arasında anlatıldı. Bu kadar geniş bir etki alanına kavuşan karakter şüphesiz Batman denilince akla gelen ilk düşmanlardan birisi oldu.

Paul Dini ve Bruce Timm tarafından oluşturulan Quinn, DC’nin sinematik evreninde de kendine Margot Robbie’nin canlandırmasıyla yer buldu. Filmler başarısız sayılsa da Robbie’nin performansı seyirciden tam not alınca karakter yoluna devam etti. Ancak DC sürekli başarısız filmler yaparken, bu sene piyasaya çıkacak tek filmi Black Adam iken ve sinematik evren kurma girişimleri boşa giderken hayranlar doğal olarak Harley Quinn ve onun sinematik evrendeki geleceği için endişelenmeye başladı. Ancak karakterin sinematik evrendeki gelecek yıllarda görünüp görünmeyeceğinden bahseden James Gunn onun da orada olacağını doğruladı. Quinn’in yer aldığı Suicide Squad filminin yönetmeni Gunn bunu bir tweetle duyurdu.

Margot Robbie’nin hayat verdiği Harley Quinn için yapılan oyuncu seçimi DC Sinematik Evrenindeki en doğru seçimlerden biriydi. İlk olarak David Ayer’in yönettiği Suicide Squad filminde boy gösteren karakter çok beğenilmişti. Robbie karakterin delirmiş hallerini çok iyi canlandırıyordu. Birds of Prey filmi çıkınca Quinn bir hayran kitlesine sahipti. James Gunn’ın yönettiği Suicide Squad filmi ise onun için zirvedeydi. Ayrıca Robbie DC evreninde süper kötü birden fazla kez görülmüş nadir oyuncularındandı. Bu da onun ve karakterin gelecek yıllarda DC Sinematik Evreninde tekrar karşımıza çıkabileceğine dair beklentiler oluşturdu. Yine de yapım şirketi Warner Bros. cephesinde yaşanan sorunlardan dolayı hayranların bu evrenden beklentileri son zamanlarda düştü. Şirketin yönetiminin değişikliğinden sonra stüdyo süper kahraman filmlerine ve evrenine bakışını da değiştirdi. Örneğin karakterin ilk kez görüleceği bir Batgirl filmi bu değişimden sonra sebepsiz yere stüdyo tarafından iptal edildi. DCEU ile nasıl ilerleyeceğini bilmeyen ve belli de olmayan Warner Bros’un, MCU’yu takip ederek onların stratejisini kopyalamak istediği söylendi ancak bu komik çünkü Disney Marvel’ı satın aldığından beri onların da filmleri kaliteyi düşürüyor. Yani sizin anlayacağınız süper kahraman filmleri endüstrisi şu an her cepheden kan kaybediyor. Bu negatif tabloya bakarak her iki evren için de beklentilerimizi düşürmek en mantıklısıdır.

Neyse ki Harley Quinn hayranlarını bekletmek istemeyen Gunn bir açıklama yaptı. Tweetiyle Quinn’i yeniden bir sinema filminde görebileceğimizi doğruladı. Paul Dini ve Bruce Timm’e saygılarını sunduktan sonra kendisine Quinn’in sinematik evrendeki durumu ve geleceği sorulduğunda “Evet, yeni filmler olacak.” dedi. Tweeti şuradan görebilirsiniz:

Gelecekteki durumu ne olursa olsun Harley Quinn, DC Sinematik Evreninde yer alan en sağlam karakterdir. Süper kahraman ya da süper kötüler hepsi bu listeye dâhil. Ne yazık ki DC sinemada o kadar da iyi bir tablo yakalayamadı. Marvel’ın kan kaybettiği bu sene harika bir fırsatken stüdyo DCEU’ya dair sadece tek bir film sunuyor. Warner Bros. Böyle bir ortamda boşluğu doldurmayı denemiyor bile. Bu yüzden hayranlar Harley Quinn için de endişelenmiyordu ancak şirket ondan vazgeçmemiş gibi görünüyor, şimdilik. DC genellikle Superman, Batman, Joker ya da kadın süper kahraman olarak Wonder Woman gibi karakterlerle biliniyordu ama sinematik evren dendiğinde artık herkesin aklına Harley Quinn ve rolü mükemmel sırtlayan Margot Robbie geliyor.

Editör: Zehra Garipli – 12.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Emrecan Doğan tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Haftanın Tarot Kartları | 12-18 Eylül

    Kırmadan Arkadaşlarımızın İsteklerini Nasıl Reddedebiliriz?