içinde

Lovecraft’ın Çırağı: Robert H. Barlow

Robert H. Barlow, Lovecraft’ın edebi vasisi, öğrencisi, Weird Tales’in gedikli müdavimiydi. Ancak kendisi 32 yıllık yaşamına bunlar dışında avangart şairliği, antropolog kimliğini, erken Meksika tarihi alanında akademisyenliği ve Nahuatl dilinde uzmanlığı sığdırmayı başarmıştır.

Bu kısa yaşamında pek çok haksızlığa uğramış olan Robert Hayward Barlow hayatının son demlerine doğru kendini sevdiği insanlardan soyutlamıştır. Barlow, H.P Lovecraft ile o denli yakındır ki Lovecraft onu ölümünden sonra edebi mirasından sorumlu vasi olarak göstermiştir. Aynı zamanda çocukluğundan beri tanıdığı bu genç adamla ortak bir çalışma bile yazmıştır. Robert Hayward Barlow’un kısa ama dolu dolu geçen yaşamına yakından bakalım.

H.P Lovecraft ise bu kadar uzun zaman geçirdiği, çocukluğundan beri tanıdığı bu genci ölümünden sonra için varis olarak atadı. 15 Ağustos 1937’de vefat ettiğinde edebi çalışmalarının tüm hakları Robert H. Barlow’a geçti. Barlow, Lovecraft’ın ölüm haberini ve edebi haklarını kendisine bıraktığını duyar duymaz yazarın ikamet ettiği Providence, Rhode Island’a geldi. Rhode Island’da tüm el yazmalarının büyük bir çoğunluğunu ve basılı yayınlarının bazılarını alarak Brown Üniversitesinin, John Hay Kütüphanesine bağışladı.

Zamanın Dışından Gelen Gölge hikâyesinin yazılı olduğu el yazmasını ise kendine sakladı. Bir çocuğun defterine, kurşun kalemle yazılmış haldeki bu el yazmasını yanında, Mexico City College’e götürdü. Burada öğretim görevlisi olarak iş bulmuştu.

Daha sonra Antropoloji bölümünün başkanlığına geldiğinde el yazmasını yakın arkadaşı ve yüksek lisans öğrencisi olan June Ripley’e verdi. Yedi sene boyunca Meksika’da kalan Ripley 1993’de emekli olunca ABD’ye dönüp çeşitli okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra 28 Aralık 1994’de hayatını kaybetti.

Elyazmasını ise görümcesi Lucille Shreve buldu ve kocası Nelson ile birlikte diğer Lovecraft yazmalarının yer aldığı John Hay Kütüphanesine bağışladılar.

Editör: Yusuf Alper EVCİL – 23.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Emrecan Doğan tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Edgar Rice Burroughs Kimdir?

    Bir Ordinaryüs’un Hikayesi