içinde

MuhteşemMuhteşem

Kore Stili Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Resim Kredisi: Iryna Veklich/GettyImages

Korelilerin cilt güzelliğini fark etmemek elde değil. Pürüzsüz ve oldukça sağlıklı cilt görüntüsünün sırrı aslında Kore cilt bakım ürünleri ve Kore stili cilt bakım rutinleri. Son zamanlarda ülkemizde de sıklıkla tercih edilmeye başlayan Kore ürünleri, genellikle doğal yağlardan oluşan ve temelinde cildi iyi bir şekilde temizleyip, neme doymasını sağlayan ürünlerdir. Bir başka dikkat ettikleri şey ise bunu düzenli olarak uygulamak ve bu da önemli püf noktalarından birisi. Hadi gelin Korelilerin cilt bakımı rutini adımlarına bakalım.

  • Yüzü Yağ İle Temizlemek: Yağ bazlı bir temizleyici ile yüzümüzü ilk adımda güzelce temizlemeliyiz. Bu adım cildimizi yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arındıracak. Daha temiz bir cilde sahip olmamızı sağlayacaktır.
  • Yüzü Su Bazlı Bir Temizleyici İle Temizlemek: Geride kalan yağları ve kirleri temizlemeye yardımcı olan bu adım özellikle sivilceli ciltler için yüzdeki fazla yağı temizlemede çok önemli bir rol oynar.
  • Peeling: Cildinizi ölü cilt hücrelerinden arındırıp kullanacağınız cilt bakım ürünlerinin cildinize daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Bu adım her gün tekrarlanmamalıdır. Cilt tipine ve ihtiyacına göre haftada 2-3 kez tekrarlanabilir. Çok iri tanecikli ürünler kullanılması durumunda ciltte çizilmeler olabilir. Tanecikleri küçük ürünler tercih edilmelidir.
  • Tonik: Cildin pH dengesini korumaya yardımcı olur. Cilt tipine uygun tonik kullanılmalıdır.
  • Esans: Kore cilt bakımına özgü olan bu adım cildi nemlendirmek ve onarmak için uygulanır.
Resim Kredisi: Yulia Naumenko/GettyImages
  • Tedavi Ürünleri: Herkes için geçerli olmayan bu adım ciltte tedavi edilmesi gereken kusurlar var ise uygulanır. Koreliler bu adımda genellikle cilt kusurlarına uygun olan serum ve ampullerden yararlanıyorlar.
  • Maske: Cilde nemi hapsetmek için uygulanılan bu adım peeling gibi her gün uygulama gerektirmez. Genellikle kağıt olarak tercih edilen nem maskeleri haftada 2-3 kez uygulandığında ciltte gözle görülür bir nem ve ışıltı elde edilir.
  • Göz Altı Kremi: Oldukça hassas olan göz altlarımız yeterli nemlendirilmediği durumda bizi kırışıklık görüntüsü ile baş başa bırakır. Koreli cilt bakımında da önemli yer edinen bu adım cilt bakımı rutinlerimizin olmazsa olmazıdır. Göz altlarınız için uygun olan ürünü seçmek de bu adımı uygulamak kadar önemli. Parmak uçlarımızla hafifçe vurarak göz kremini göz altlarımıza uygulamalıyız.
  • Nemlendirici: Yüzümüzün ihtiyacı olan nemi kazandırmak için sabah ve akşam olmak üzere cildimizi temizledikten sonra uygulamamız gereken önemli bir adım. Yüzümüzü nemlendirirken boynumuzu da nemlendirmeyi unutmamalıyız. Yüzümüz ve boynumuz yeterli nemi almadığı sürece kırışıklık görünümü çoğalacaktır.
  • Güneş Kremi: Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden ve güneş lekelerinden korunmak için oldukça önemli bir adım. Güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanılmalı, ilerleyen saatlerde ise mutlaka yenilenmelidir. Kullanılmama durumunda güneş lekeleri ve erken yaşlanma gibi sorunları beraberinde getirir.

İşte bu 10 adımlı bakım rutini ile birlikte cildimizi tamamen temizlemiş ve nemlendirmiş oluyoruz. İlk bakışta çok uğraştırıcı gibi görünse de ciltteki etkilerini düşündüğümüzde uğraşmaya değer.

Editör: Doruk Adakoğlu – 26.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Katılımcı

Şeyma Yılmaz tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Netflix’e Yeni Gelen En Sürükleyici Diziler

    Musi Uygulamasıyla YouTube’a Para Vermeye Son!