içinde

HavalıHavalı

Beden Dili Ve Kişilik Analizi

Normalde insanları beden dilleri ile karakterize edebilirsiniz. Genelleme yapmadan, aşağıdaki unsurların birini ya da bir çoğunu bir kişide buluyorsanız; onun sözlerinin doğruluğunu, mutlaka araştırmalı çek etmelisiniz.

  • Özellikle söz söylerken, konuşurken başını çok hızlı bir şekilde sağa sola sallaması
  • Dudaklarını yalaması
  • Bir yerlerini kaşıması
  • Burun bölgesini kaşıması
  • Konuşurken aniden duraksaması
  • Oturuyorsa ayaklarının titretmesi
  • Panik içinde hareket etmesi
  • Avuç içlerinin terlemesi
  • Konuşmasının bir yerinde efelenmesi; “şunu söylersem yer yerinden oynar, çok önemli belgeler var açıklayacağım, adamsan çık karşıma, senin havanı ben söndüreceğim” gibi konuşmanın bir yerinde bu tarz söylemler söyleyenin  yalancı olduğunun psikoloji biliminin doğruladığı bir gerçektir.

Özellikle politikacılar, çok yüksek sesle konuştuklarında, aslında çok inanmadıkları bir şeyi anlatmaya çalışırlar, inanmış insan savını hoş bir tonla tane tane anlatır. Tabii Hakkı yenerek çığlık atma pozisyonuna gelmiş olanlar bu cümlenin dışındadır, haksızlık; haksızlığa uğrayanı cinnet seviyesine kadar da getirir. Özellikle yalan söyleyene, çok kızan birine ‘yalan söyledin’ iftirası kendi adıma cinnet nedenidir.
Bir amacı gerçekleştirmek için, organize olmuş yalan örgütleri, aynı cümlelerle yazılı veya sözlü ortamlarda aynı yalanı yaymaya çalışırlar. Günümüzde Twitter denilen mecra; adeta vücudun ifraz ettiği gazdan daha çok ve daha hızlı şekilde yalan üretmekte, toplumu kandırmaya, bir malı almaya, birini linç etmeye veya kendini öne çıkarmaya yönelik, bir merkez haline gelmiştir. Kendinizi bu merkezin takipçisi yaparak  ruh sağlığınızı tehlikeye atmanın ötesinde, oluşan kafa karışıklığı doğru karar vermenizi de  engellemektedir.

Vücut dilinin Instagram’la beraber, görsel medyaya yansıması, insanların birbirlerine oradan ‘gel gel’ yapmaları, çok takipçisi olanların bunu da ‘al al’ yapmaları, kimi bikinisi ile, kimi mayosu ile, kimi kaslarıyla, kimi göğüsü ya da kalçası ile beni de ‘gör gör’ yapması; beden dilinin görsel medyaya yansımasıdır.

Herkese hayırlı günler

Editör: Beste aydın – 18.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Prof.Dr. M.Fatih Çam tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Haftanın Tarot Kartları | 18-25 Temmuz

    Yüzmenin Faydaları