içinde

HavalıHavalı

Pubg ve Call Of Duty Mobile Arasındaki Fark

İlk çıktığından beridir zirvedeki yerini kaybetmeyen PUBG ve Türkiye’de tutmayan ancak Avrupa’da büyük kitlesi olan Call of Duty Mobile’i karşılaştıracağım.

Pubg oyun dünyasında adından sıkça bahsettirdi. Oyun ilk olarak 23 Mart 2017 tarihinde steam erken erişim ile Microsoft Windows için çıkış yapmıştı. Çıkışından yaklaşık 3 ay sonra 4 milyondan fazla kopya sattı. 19 Mart 2018’de Android ve IOS platformları için ücretsiz olarak yayınlandı. Özellikle Battle Royale kısmını seven oyuncular 100 kişi arasından birinci olmak için savaştılar. Daha sonra çeşitli oyun tarzları eklenen oyunda son dönemlerde hileler can sıkmakta ancak Pubg’nın hala büyük bir kitlesi bulunmaktadır.

Pubg bu kadar tutunca Activision şirketi bundan yararlanmak için Pubg tarzında oyun olan Call of Duty Mobile’i çıkarttı. Call of Duty, II. Dünya Savaşı konulu, Infinity Ward tarafından geliştirilip Activision tarafından dağıtılmış birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur. Daha önceleri sadece PC’de oyun yapan Activision, mobile kısmına ilk adımlarını attı. Ancak Pubg’de ilerleyen oyuncular Pubg hesaplarını bırakmak istemedi ve Call of Duty’nin çok az oyuncu kitlesi oldu.

Call of Duty Mobile’da da Battle Royale kısmı var. Battle Royale’de Pubg’den farklı olarak özel güç kullanabiliyorsunuz. Ayrıca helikopter de kullanabilirsiniz. Çok oyunculu kısmında Pubg’den daha fazla oyun tarzı vardır. Hileye de dikkat eden Activision, hile konusunda katı kurallar almıştır. Ancak Call of Duty Mobile çok Bug’a giren ayrıca 7-8 GB depolama isteyen bir oyundur. Bu yüzden oyuncular Call of Duty Mobile’dan çok Pubg’yi tercih ediyorlar.

Bana göre Call of Duty Mobile, Pubg’den daha kaliteli bir oyundur.

 

Editör: Astropower – 15.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Katılımcı

Sefa Yalçın tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Evcil Hayvanlarını Klonlayan İnsanlar

    Kanun yürürlüğe girdi; petshoplarda evcil hayvanların vitrinden satışı yasaklandı