içinde

MuhteşemMuhteşem

Kanun yürürlüğe girdi; petshoplarda evcil hayvanların vitrinden satışı yasaklandı

Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında petshop vitrinlerinde evcil hayvan satışına yasak getirildi. 

Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, evcil hayvan satışlarının internet üzerinden yapılması kararı alındı. Satışı yapılacak hayvanların bu süre zarfında işletmelerce belirlenen çitfliklerde tutulması gerekirken, çiftlik belgesi ve kayıt şartı aranacak. 

İşletmelerin denetimi Tarım ve Orman İl Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek olup vitrinden satış yapan satıcılara ise 2 bin 43 TL para cezası gibi yaptırımlar uygulanacağı bildirildi.

Yasağı yararlı bulanlar kadar sonuçlarının olumsuz olacağı yönünde düşünenler de var. Merdiven altı satışlarının artacağı konusunda endişe duyan işletme sahipleri ve satıcılar bir an önce uygulamanın kaldırılmasını talep ederken; yasağı savunanlar, hayvanların acımasızca satılması konusunun daha kapsamlı ele alınıp, kanunlar çerçevesinde canlı istismarının önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Editör: Ayşe Tunç – 15.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Ayşe Tunç tarafından yazıldı

Gıda Mühendisi
AÜ Medya ve İletişim

Makale YazarıVideo YapımcısıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Güzel ama çoğu uymuyor bu kurala.. yıllar önce de güya böyle bir yasa çıkmıştı. Sonra vitrinde cins kedicikler gördüm petshopun birinde. Fiyat sorma bahanesiyle satın alacakmış gibi sordum anne yaşlı olduğu icin daha ucuz ama yavrular 5000 TL demişti. Tamam dedim çıktım. Aşırı üzülmüştüm. Küçücük bir vitrinde anne ve yavruları 🙁 sonra belediyeye şikayet ettim ilgilenecegiz dediler kimse ilgilenmedi hatta gazeteye kadar haber verdim de anca öyle kaldırdılar kedicikleri :((

    Pubg ve Call Of Duty Mobile Arasındaki Fark

    Ev Yapımı Kedi-Köpek Yaş Maması Tarifleri