içinde ,

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Bondee’nin 3D Sanat Tarzı Açıklandı. | Onu Sevimli Yapan Nedir?

17 Ocak’ta başlatılan Bondee, Asya’yı ele geçiren yeni sosyal ağ uygulamasıdır. Uygulamayı bu kadar sevimli yapan şeyin ne olduğunu öğrenmek için Bondee’nin 3D sanat stilini ve oyun tasarımını anlatıyoruz.

Sosyal uygulamalar, terminal olarak çevrimiçi olan topluluk için yeni bir şey değil. Çoğunlukla, insanlar kendilerini yeni bir kurulumla bir uygulamaya hemen atarlar.

Bondee biraz farklı. Arkadaşlarınızla sanal bir alanda takılabilmeniz için sevimli çizgi grafikleri ve özelleştirilmiş avatarları harmanlar.

Bu sanal alanda arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi sosyalleşmekte özgürsünüz.

Bondee: Hızlı bir bakış

Uygulamanın birincil cazibesi, avatar tabanlı oyun tasarımıdır. Kullanıcılar avatarlarının görünümünü ve kıyafetlerini özelleştirebilir. Çeşitli saç modelleri arasından seçim yapabilir, saç renginizi seçebilir ve hatta yüz hatlarınızı değiştirebilirsiniz.

Bireyselliğinizi güçlendirmek için size kıyafetlerinizi seçme olanağı da verilir. Kıyafet seçenekleri biraz basit ama birkaç aksesuarla kendi benzersiz görünümünüzü yaratabilirsiniz. Uygulama ayrıca deneyebileceğiniz sınırlı sayıda giysi ve saç seçeneklerine sahiptir.

Temel Oyun Öğeleri Açıklandı

Bondee tam olarak oynadığınız bir şey değil. Daha çok, arkadaşlarınızla daha kişisel bir bağı taklit edebileceğiniz sanal bir dünya. İşte işlerin nasıl yürüdüğünü açıklamak için Bondee’den bazı fotoğraflar:

  • Durum Güncelleme

Bir avatarın bir kediyi kucakladığını, bir damla kahve içtiğini veya sadece havada süzüldüğünü görmek ister misiniz? Ne hissettiğinizi yansıtmak için avatarınızın durumunu güncelleyebilirsiniz. Ayrıca, arkadaşlarınızın bilmesini sağlamak için bir metin balonu yazabilir veya yaptığınız şeyin bir fotoğrafını yükleyebilirsiniz.

  • Odalar

Oyuncular ayrıca kendi odalarını tasarlayabilir ve arkadaşlarının onları ziyaret etmesini sağlayabilir. Tasarım için size çeşitli mobilyalar ve diğer öğeler verilir. Dilerseniz kendi fotoğraflarınızı ve öğelerinizi bile ekleyebilirsiniz.

  • Yüzme

Bana biraz zaman ister misin? Bir kayıkla dışarı çıkın ve hiçbir yere hızlı bir yolculuk yapın. Ne kadar uzağa kürek çekerseniz, yol boyunca o kadar çok eşya toplayabilirsiniz.

  • Görüntüleme Deneyimi

Bondee’deki her şey 360 derecelik bir perspektiften görüntülenebilir. Ana sayfanızda, sizin ve arkadaşınızın avatarlarını görüntüleyebilirsiniz. Hatta oda görünümüne geçebilir ve odalarında takılmalarını izleyebilirsiniz.

  • Sohbet Özelliği

Sohbet etmenin yanı sıra, sohbet özelliği avatarlarınızın etkileşimlerini kontrol etmenize ve arka planınızı özelleştirmenize olanak tanır ve sadece rahatlayın.

Şu anda Bondee yalnızca 50 arkadaş eklemenize izin veriyor ve tüm grafikler Bondee estetiğine uyacak şekilde yapılmıştır. Henüz anlamadıysanız, Bondee’nin 3D sanat tarzı büyük ölçüde Y2K’dan ilham almıştır.

Bondee’nin 3D Sanat Tarzı Neden Trend Oluyor?

İşin sırrı, 3D çizgi film grafiklerinde. Animal Crossing gibi diğer şirin oyunları anımsatıyor. Gerçekçi olalım, hepimiz balon şeklindeki iyi grafikleri severiz. Avatarların yuvarlak şekli ve zıplaması ciddi bir serotonin artışıdır.

Üstelik oyunun pastel renk hikayesi de başka bir şirinlik katıyor. Logo ve yükleme öğeleri, minimum yüz özelliklerine sahip renkli küçük lekeler halinde geliyor. Oyun içi grafikler, endüstri bekçilerinin görmekten şaşırmadığı bir şey olduğunu söylemek yeterlidir. Ne de olsa 3D animasyonlar ve grafikler 2023’ün en popüler trendlerinden biri olmaya aday. Instagram davet şablonu da retro bir tarza sahiptir ve Y2K estetiğini geri çağırır. Tüm bunlar, yeni nesil için mükemmel olan tutarlı bir görsel kimlik oluşturmak için birlikte çalışır.

Onu bu kadar arkadaş canlısı yapan şey grafiklerinden çok oyun tasarımı. Uygulamada çok sayıda arkadaş edindiğinizde, küçük topluluğunuzun çevrimiçi ortamda geliştiğini görmek oldukça tatmin edicidir. İster boş modda olun, ister arkadaşlarınızın durumlarını güncellediğini gördüğünüzde, sizi mutlu eden başka bir bağlılık katmanıdır.

Genel olarak, bu uygulamanın tek dezavantajı, gelişmiş grafikleri nedeniyle eski akıllı telefonlara zarar verebilmesidir.

Markalar Bondee’yi Nasıl Kullanıyor?

İnsanların sosyal uygulamalarda yapacağı bir şey varsa, o da bundan meme’ler(capsler) çıkarmaktır. Rastgele insanların, devlet sertifikalarıyla odalarını vitrinlere çevirdiğini görebilirsiniz. Diğer bireyler, farklı oda konseptleri oluşturmak için Bondee kullanıyor. Kısacası, sonsuz yaratıcılık ve meme(caps) potansiyeli.

Markalar bile eğlenceye katılıyor. Kendi markalarını yansıtmak için kendi avatarlarını ve odalarını özelleştiriyorlar. Filipinler’de bir enerji devi olan Meralco’yu ele alalım. Pazarlama ekipleri, ülkedeki mevcut elektrik faturaları hakkında farkındalık yaratmak için Bondee aldatmacasını akıllıca kullandı.

Meta Veri Deposuna Giriş

Metaverse’nin nasıl çalıştığını henüz kimse tam olarak anlamıyor, ancak Bondee’nin 3D sanat stili, teknoloji devlerinin yaratmaya çalıştığı türden gerçeklik için tatlı bir giriş olabilir. Bondee, Metadream adlı Singapur merkezli bir firma tarafından geliştirildi.

Şirket, resmi web sitesinde Bondee’yi “yepyeni bir dijital dünyada arkadaşlarınızla birlikte yaşamanız” için tasarlanmış bir oyun olarak tanımlıyor. Kulağa tanıdık geliyor değil mi?

Uygulamanın ayrıca NFT’leri yönetebilmesi gerekiyor, ancak bu unsurun mevcut oyun tasarımına nasıl bağlandığı belli değil. Her ne ise, kesin olan bir şey var. Oyun basit, cana yakın ve eğlenceli  herkesin deneyebileceği türden bir şey.

Editör: Fatih Düz – 14.02.2023

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Minik kara delikler, Everest Dağı’nı bir atom boyutuna sıkıştırabilir

    Minik Kara Delikler Everest Dağı’nı Bir Atom Boyutuna Sıkıştırabilir

    Aşk dolandırıcılığı nedir ve bunlardan nasıl kaçınabilirsiniz?

    Aşk Dolandırıcılığı Nedir ve Bundan Nasıl Kaçınabilirsiniz?