içinde

Ciltteki Siyah Akneler İçin Doğal Formül

Siyah akne tedavisi:

*2 yemek kaşığı nohut unu (20 gr)

*1 çay kaşığı toz zerdeçal  (5 gr)

*5 yemek kaşığı sade yoğurt (75 gr)

Bu malzemeleri bir kapta macun haline gelecek şekilde

karıştırın ve yüzünüze uygulayın ve 30 dakika bekleyin

daha sonra yüzünüzü dairesel olarak yıkayıp durulayın

Haftada en az 2-3 kez uygulayın.

Siyah akne tedavisi için verilen doğal formüldeki nohut unu, zerdeçal ve yoğurdun cilde etkileri aşağıda belirtilmiştir. Üçünün birleşiminde oluşan formülün çok çok daha etkili olduğu ifade edilmektedir.

not; bu formüldeki ürünlerden herhangi birine alerjiniz varsa bir uzmana danışınız.

Nohut ununun cilde faydaları

Nohut unu, beklenen faydaları nedeniyle hem geleneksel hem de modern güzellik maskelerinde kullanılmıştır. Nohut ununun cildinizin ve saçınızın kalitesini artırır.

sivilceler papüller ve kabarcıkların yayılma riskini azaltır. Düşük glisemik indekse sahip olduğu için tüketmek de şekeri kontrol altında tutabilir.

Cilt tonunuzu eşitlemek, koyulaşmayı azaltmak ve cildinize anında bir parlaklık kazandırmak için hiperpigmentasyonu azaltmaya yardımcı olabilir. Bu etki, koyu renk koltuk altları, dirsekler ve boynunuzun arkasını tedavi etmede faydalıdır.

Cildinizde ve gözeneklerinizde biriken ölü hücreleri, fazla sebumu ve diğer kirleri tahrişe neden olmadan çıkarabilir.

Nohut unu ayrıca ince yüz kıllarını gidermek için maskeler hazırlamak için de kullanılmıştır.

Süt kreması veya muz gibi nemlendirici maddelerle karıştırılan nohut unu, kuru, pul pul cildi rahatlatmak için nemlendirici bir maske yapar.

Bazı nohut unu cilt maskeleri, etkisi geçici olsa da, sarkan cildi biraz sıkılaştırmaya yardımcı olabilir.

Zerdeçalın cilde faydaları

 

  • Yaz aylarında en çok korktuğumuz şey güneş lekeleridir. Eğer hassas bir cildiniz varsa güneşin zarar verdiği güneş lekelerini zerdeçal maskesi kullanarak tedavi edebilirsiniz.
  • Sivilce problemi herkesin ortak derdi olmuştur. Eğer sivilcelerden kurtulmak isterseniz bir kaşık zerdeçal ve bir çay kaşığı zeytin yağını karıştırıp macun haline getirip sivilcelerin üstüne uygulayın. Birkaç saat bekletin ve yıkayın.
  • Cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlar. Yoğurt ile karıştırarak yapılan maske cildi nemlendirir.
  • Zerdeçalın antibiyotik özelliği vardır. 1 çay kaşığı zeytin yağı ve 1 çay kaşığı zerdeçalı karıştırıp iltihaplı bölgeye uygularsanız sorunlu bölgeyi tedavi etmeye yardımcı olacaktır.
  • Cildinizin ışıltılı ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız. Ilık su ve zerdeçalı kıvam alana kadar karıştırıp cildinize uygulayın. 5 dakika bekletip yüzünüzü soğuk su ile yıkarsanız cildiniz parlayacaktır.
  • Doğum sonrası oluşan çatları geçirmek için doğal bir tedavi yöntemi zerdeçal ve argan yağını karıştırıp cilde uygulamaktır. Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan zerdeçal kısa sürede etkisini gösterecektir.
  • Tahriş olan bölgeye hindistan cevizi yağı ile karıştırılıp sürülürse bölgeyi onarmaya yardımcı olacaktır.
  • Herhangi bir bitkisel yağ ile karıştırılıp cilde uygulanırsa ciltteki gözeneklerin kapanmasına neden olur.
  • Kırışık oluşumunu engeller.

Yoğurdun Cilde Faydaları

Yoğurtta yer alan protein, kalsiyum, D vitamini ve probiyotikler sindirim sistemi için yararlıdır. Sindirim sisteminin iyi çalışmaması vücutta toksin birikmesine sebebiyet verir. Toksinlerin vücutta birikmesi cilde zarar verir. Bu olumsuz özelliklerden korunmak için günlük düzenli olarak yoğurt tüketebilirsiniz.

  •  Cildi Nemlendirir, sivilceleri giderir, cildi gençleştirir, gözaltı morluklarına iyi gelir, saçları parlatır, cilt lekeleri ve sivilce izlerini giderir, hücre yeniler, cilt beyazlatır.

 

Editör: İlkem Baydarlı – 12.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Indium tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hastalıkların Ruhsal Sebepleri

    NASA, James Webb Uzay Teleskobu İle Çekilen İlk Renkli Uzay Fotoğrafını Paylaştı