içinde

Sevimli Kulak Scottish Fold

Scottish fold kediler genelde gri rengi, ilk olarak İskoçya’da rast gelinen bir kedi ırkıdır. En belirgin özellikleri “kırık kulaklarıdır.” Scottish fold kedi cinsleri en sakin, cana yakın kedilerdir. Bu cins yolda yürürken ya da bir parkta karşınıza çıkmaz. Scottish foldlar özel cins kedilerdir ve evlerde yaşamlarını sürdürürler.

• Karakter Özellikleri

Scottish fold cinsi kediler oldukça uysal, arkadaş canlısıdırlar. Ancak diğer kediler kadar oyuncu değillerdir. Yaşadıkları evin sakinleri ile güçlü bir bağ kurar, ev yaşamına kolayca adapte olurlar. Scottish foldlar genellikle titiz hayvan severlerin tercih ettiği bir kedi cinsidir. Ortalığı çok karıştırmazlar, zeki ve çabuk öğrenirler.

• Fiziksel Özellikler 

Scottish foldlar genelde tombik bir yapıya sahiptirler ve tüyleri göz kamaştırır. Kulakları yatıktır. Kafa yapısı yuvarlaktır. Scottish foldların bir diğer dikkat çekici yönü iri sarımsı renk gözleridir. Genellikle renkleri gri, krem, beyaz ve kahverengidir.

Scottish fold kediler de diğer kediler gibi etçil canlılardır. Beslenme bu cinsler için çok önemlidir, yeterli besin alamadıkları takdirde kolay hastalanırlar. Kontrolsüzce beslendiklerinde de obezite sorunu yaşayabilirler. Scottish fold ırkının en önemli sorunları kırık kulaklarının kolay enfeksiyon kapması ve eklem rahatsızlıklarıdır. Bu rahatsızlıklarından dolayı daha yavaş ve az hareket ederler. Eklem rahatsızlıklarının ilerlememesi için kilolarının doğru oranda tutmalı ve obez olmalarını önlemeliyiz. 

Editör: Fatih Düz – 11.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Beste aydın tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Renklerin İştahımıza Etkisi

    Hangi Bilim kurgu romanını okumalısın?