içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Herkes kendine has şekilde kördür

Hayatımıza aldığımız herkes belirli bir süre bizim için mükemmeldir. En fedakâr arkadaşlar, en güzel- en yakışıklı sevgili, en mükemmel ebeveynler, en rahat iş, en büyük ev…

Belirli bir süre sonra her şeyin kusursuz olmadığını fark ederiz. Çok büyük bir kavgada sevgilinin dudaklarından süzülen sözlerle gözlerimizdeki o perde kalkar, O’na ihtiyacımız olduğunda fedakar arkadaşımızı göremeyiz, sizi en çok eleştirenlerin ebeveynleriniz olduğunda,  işinizin görünmeyen yanlarını fark ettiğinizde ve aldığınız koltuğun evinize büyük geldiğini gördüğünüzde kafanızda bir ampul parlar.  Bunca yıl inandığınız şeylerin aslında gerçek olmadığını fark etmenin inanılmaz ağırlığı altında ezilirken son bir kurtuluş için çırpınırız. Çırpındıkça anılar bir bir canlanır…

Aslında “En” olarak belirlenen her şeyin bir üstü olduğunu ve evrende sonsuz bir mükemmellik olduğunu gördüğünüzde bir çığlık kopar içinizden. Koşarak  “En”e yani kendinize sığınma isteği duyarsınız.

Dev aynasında ilk kusurunuzu fark edersiniz. Meğer yıllardır geçmeyen o sivilce ne kadar büyükmüş ! Saç renginizin solup gittiğini yıllar size hiç fark ettirmemiş . Biraz kilo alıp , göz altlarınız çöktüğünü nasıl fark etmediniz ?

Peki o dev aynası nasıl biri olduğunuzu gösteriyor mu ?  “En” iyi olduğunu düşündüğünüz şeyler aslında kendinizin “en” iyi olmasından mı kaynaklıydı ?

Bu yeryüzünde herkes kendini iyi biri olarak görür. Çünkü en başta kendine inanmak ister insan. Yenildiğinde ya da yanıldığında iyiliğinden kaybettiğini düşünür. Bu yüzdenden de kendisi haricinde “en” olduğunu düşündüğü şeylere ihtiyaç duyar. “En” iyi millet, “En” iyi kültür, “En” iyi coğrafya, “En” iyi eş, “En” iyi aile…

İnsanoğlu sahip olduğu şeyleri yücelterek, kendindeki tüm eksikleri görmezden gelerek, kocaman bir yaşamı bir roman karakteriymiş gibi dizayn ederek, sahip olmadığı bir hayatı yaşar. Gözlerini son kez kapayacağı dakikaya kadar fark etmez.

Bir süre önce izlediğim  berbat bir filmde çok güzel bir cümle duymuştum. “Herkes kendine has şekilde kördür”

Editör: İlkem Baydarlı – 08.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sezon Açıldı: Gelinlik Seçimi Nasıl Olmalı?

    Şarkılara ve Yemek adlarına yansıyan Cinsel Yetersizlik Kişilik Bozukluğu