içinde

HavalıHavalı

İçinde Yüzme Havuzu Bile Var! İşte Karşınızda Devasa Uçak “Sky Cruise”

Tuhaf yeni bir uçan otel konsepti, gezginlere bir retro-fütürizm filminden fırlamış gibi görünen inanılmaz benzersiz bir seyahat deneyimi sunuyor.

Tony Holmsten tarafından tasarlanan ve Hashem Al-Ghaili tarafından yeniden tasarlanan iddialı fikir, devasa bir yolcu gemisi ile bir jumbo uçağın karışımıdır. Sonuç, 5.000’den fazla misafiri ağırlayacak bir uçan oteldir.

Sky Cruise, yıldızları izlemek ve Aurora Borealis avı için 360° manzaralı bir gözlem kulesinden mağazalar, spor salonları, sinemalar, restoranlar ve hatta mükemmel bir düğüne ev sahipliği yapacak bir mekanın bulunduğu bir eğlence güvertesine kadar çok sayıda olanakla donatılmıştır.

YouTube’da yayınlanan uçağın bir video sunumunda Al-Ghaili, yüzen geminin nükleer enerjiyle çalışacağını ve 20 hipersonik motorla donatılacağını ve bu sayede uçağın yıllarca sıfır karbon emisyonu ile havada kalmasını sağlayacağını açıklıyor. Bu, sarf malzemelerinin ikmali ve bakım kontrolleri gibi düzenli faaliyetlerin tamamen hareket eden bir uçakta yapılacağı anlamına gelir. Daha da önemlisi, uçağa binen ve binen yolcular, dev uçağın üzerine konvansiyonel uçakların veya özel jetlerin inmesini gerektirecektir.

İşte Sky Cruise için hazırlanmış video👇

Al-Ghaili, tam işlerin daha fazla tuhaf olamayacağını düşündüğünüzde, canavar geminin pilotlara ihtiyacı olmayacak – onu “ulaşımın geleceği” olarak belirlemek diyor. Bunun yerine, tamamen özerk olacak ve yapay zeka (AI) tarafından desteklenecek şekilde ayarlandı. Hava türbülansından korkan yolcuların endişelenmesine gerek yok çünkü uçak aynı zamanda düzgün bir yelken sunmak için rüzgar modellerini tahmin etmek için AI kullanan bir navigasyon sistemi ile donatılacak.

Uçan otel için henüz bir lansman tarihi belirlenmemiş olsa da, şimdiden sosyal medyada oldukça heyecan yarattı – birçok bilim meraklısı planların fizibilitesinden yoksun olduğuna işaret ediyor. Bir kullanıcı, “Tasarımcılar bu şeyin uçması gerektiğini unutmuşlar” yorumunu yaparken, bir diğeri “Fizik ve aerodinamik olmasaydı, bu gemi gerçekten havalanabilirdi” diye ekledi.

Editör: Fatih Düz – 07.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Burcu Aydınlı tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarÖncüGaleri SahibiListe UstasıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Yarım kalan hikaye

    Aldatıldık!