içinde

Volvo, elektrikli otomobilleri için Epic Games ile anlaştı

Volvo, elektrikli otomobillerinde ‘fotogerçekçi’ grafikler oluşturmak için Epic Games ile ortaklığa gitti

Volvo, Epic Games’in Unreal Engine’in grafiksel becerisinden yararlanan en son otomobil üreticisi olacak. İsveçli otomobil markası, yeni nesil elektrikli araçlarına “fotogerçekçi görselleştirme” getirmek için Fortnite yaratıcısı ile ortak olacağını açıkladı. Volvo ve Epic Games ortaklığının can alıcı noktası, araç sahipliği bağlamında araç sahiplerinin araçlarının yazılımlarıyla etkileşim şeklini tanımlamanın başka bir yolu olan “insan-makine arayüzü” (HMI) olması.

Volvo, Epic’in, otomobil üreticisinin mühendislerinin HMI’yi iyileştirecek yazılımlar tasarlayabilecekleri ve aynı zamanda Volvo’nun itibarının büyük kısmını bağladığı güvenlik seviyelerini sürdürebilecekleri bir platform oluşturmaya yardımcı olacağını söylüyor.

Volvo’nun kullanıcı deneyimi başkanı Thomas Stovicek, “Bu teknoloji bize, oynayabileceğimiz ve bilgi katmanlayabileceğimiz, gerektiğinde gerçekçi temsiller oluşturabileceğimiz, bu tür şeylerin tümü gibi duyarlı ve gerçekten yüksek kaliteli görseller oluşturma yeteneği veriyor” dedi.

Stovicek, güvenliğin yeni ortaklığın temel bir yönü olacağını söyledi. Yıllar içinde şirket, itibarını güvenlik ve ilginç tasarımlar üzerine inşa etti ve bugünkü duyuru bunun altını çizmeyi amaçlıyor. İdeal olarak, Volvo, aracın kamera, radar ve lidar (teknolojisi) gibi harici sensörlerinin otomobilin dışında gördüklerini “ezici” olmadan sürücülere sunmak için Unreal Engine’i kullanmak istiyor.

Stovicek, navigasyon ve pil ömrü gibi diğer bilgilerin yanı sıra ışık, renk ve hareketli grafikler gibi bu bilgilerin sunumunun Epic Games ile yapılan işbirliği sayesinde iyileştirileceğini söyledi.

Unreal Engine, Epic’in gerçekçi 3D grafikler oluşturmaya yönelik birincil yatırımı ve ilk kez 1998 birinci şahıs nişancı Unreal’da sergilenmiştir. O zamandan beri, çeşitli oyun türlerinde kullanıldı ve diğer endüstriler, özellikle de film ve televizyon endüstrisi tarafından benimsendiğini gördü.

Otomobil endüstrisi, çoğunlukla otomobilleri gerçekçi bir şekilde oluşturmanın insanlardan daha kolay olması nedeniyle Epic Games için özellikle çekici bir hedef haline geliyor. (Bu aynı zamanda yarış oyunlarının popülaritesine ve yaygınlaşmasına da değiniyor.) Son zamanlarda Epic, 2022 Hummer EV kamyonet için HMI yazılımı sağlamak için GMC ile birlikte çalışacağını açıklamıştı.

Artık Epic, otomotiv endüstrisiyle giderek daha fazla ilgilenmeye başladı. Mantık basit: Modern arabalar öncelikle yazılım kullanılarak tasarlanmıştır ve bilgi-eğlence merkezlerini çalıştırmak için dokunmatik ekranlara ve dijital arayüzlere dayanan çok sayıda yerleşik bilgisayar taşır. Ve Unreal Engine, yazılım geliştirmek için harika bir platform, o halde neden bu yazılımı arabalara koyulmuyor?

Epic Games’in Detroit laboratuvarı başkanı Heiko Wenczel, “Otomobillere eklenen yeni donanımla, otomobili tanımamız gereken ek bir platform olarak düşünmek çok çekici hale geldi” dedi. Ne Volvo ne de Epic, hangi araçların Unreal Engine tarafından sağlanan yazılıma ilk sahip olacağını veya müşterilerin bu özelliklerin daha geniş Volvo filosuna sunulmasını ne tür bir zaman çizelgesinde olduğunu söyleyemez.

Volvo, on yılın ortasına kadar 600.000 araba satmayı planladığını ve 2026 yılına kadar Avrupa’da bir pil üretim tesisi kuracağını söyledi. Şirket, İsveçli ortak Northvolt ile daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip yeni nesil piller üzerinde çalıştığını söyledi. Aracın yapısal bir unsuru olarak entegre edilmiştir. 2025’ten sonra piyasaya sürülecek olan yeni piller, şarjlar arasında daha uzun bir sürüş mesafesine (1,006 kilometreye kadar) ve çok daha hızlı şarj sürelerine olanak tanıyacak.

Volvo ayrıca , şirketin filosuna yeni güncellemelerin dağıtımını hızlandırmanın veya sistemdeki hataları düzeltmenin bir yolu olarak yazılım geliştirmeyi hedefliyor. VolvoCars.OS olarak adlandırılacak yeni işletim sistemi, şirketin yeni nesil elektrikli araçlarına güç sağlayacak ve otoyollarda denetimsiz sürüşe olanak sağlayacak.

Yeni işletim sistemi, Android Automotive OS, Blackberry’s QNX, Linux ve AUTOSAR dahil olmak üzere araçta çalışan tüm temel sistemler için bir “şemsiye sistemi” görevi görecek. Şirket, yeni mimarisinin Nvidia tarafından sağlanan iki çip üzerinde sistemden oluşan bir çekirdek bilgisayara sahip olacağını söyledi. Başlangıçta, biri temel sürüş işlevlerine, diğeri ise yarı otonom özelliklere ve daha gelişmiş işlevlere odaklanacak. Gelecekte Volvo, daha verimli işleme için iki bilgisayarı tek bir sistemde sentezlemeyi umuyor.

Sonuç olarak Volvo, yeni nesil araçlarını modernize etmek için Epic Games ile ortaklığa giderken, aynı zamanda şişkinlik özelliğinin gerçek bir sorun olduğunu da kabul ediyor. Elbette çok daha keskin görseller, daha zengin renkler ve yepyeni 3D animasyonlar dahil edilecek. Ancak sürücünün dikkatini dağıtan hiçbir şey paketin bir parçası olmayacak.

Stovicek, ”Elbette bizim için önemli olan, güvenli bir sürüş deneyimi yaşadığımızdan ve sürücünün dikkatini yanlış şekilde dağıtmadığımızdan emin olarak bunu doğru zamanda tanıtmamız.” dedi.

Editör: Fatih Düz – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Berk Özveri tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hangi Euphoria Karakterisin?

    Son Dönemde Artan Uygunsuz Görüntüler!