içinde

Yeni Gelecek oOlan iPhone Su Altında Kullanılabilecek

Iphone; su altında video ve fotoğraf severlerin vazgeçemeyeceği bir özellikle geliyor.

Apple’ın temel amacı, böyle bir senaryoda ekranın dokunma hassasiyetini korumak. Buna göre akıllı telefon ekranının su altında olsa bile dokunma hareketlerini doğru bir şekilde okuması hedefleniyor. Şirket bunun için ise çeşitli yöntemlere başvurmuş durumda.

Bunlardan ilki olarak Apple yeni patenti ile ekrana uygulanan kuvveti algılayan sensörleri geri getirebilir. Apple bu sayede telefonun parmak basıncı ile sudan gelen dokunma bildirimlerini ayırt etmesini planlıyor. Şirket bu sensörün devreye girmesi için ise bir ambiyans sensörü kullanabilir. Bu sayede su altında olduğunu anlayan telefon, ekran girdilerini farklı şekilde yorumlayabilecek.

Aynı zamanda bu basınç sensörleri telefonun su altına alınması durumunu da algılayabilir. Telefonun kamerası da yine su altındaki aktivitelerin belirlenmesinde rol oynayabilir. Patent başvurusu, “yanlış dokunma” ve “gerçek dokunma” arasında ayrım yapmak için bir kapasitör sistemi kullanma fikrini ortaya koyuyor.

Patent, dokunma hassasiyetini geliştirmenin yanı sıra, kullanıcıların bir cihazı su altında kullanmasını kolaylaştırmak için belirli ayarlara da işaret ediyor. Bunlar arasında en sık kullanılan uygulamaların simgelerinin büyütülmesi de bulunuyor. Aynı zamanda bazı uygulama arayüzleri de basitleştirilebilir.

Bunların yanı sıra cihaz suya girdiğinde veya yoğun yağmurlu ortamlar algılandığında ekranda birkaç özel kısayol tuşunun belirmesi de patentin içeriği arasında. Böylece normal dokunmatik girişin yetersiz olabileceği durumlarda, özelleştirilebilir kısayol tuşları sayesinde kullanıcıların telefon kullanma deneyiminin olumsuz etkilenmemesi hedefleniyor.

Editör: Fatih Düz – 11.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Dilara Demircan tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İngiltere’de Yeni Bir Dev Nilüfer Keşfedildi

    Çikolatanın Sağlığa Yararları ve Riskleri