içinde

Samsung Galaxy Z Flip 4: İkiye Katlanabilen Yeni Telefon Duyuruldu

Samsung, katlanır ekranlı ve önceki modellere benzer bir tasarıma sahip iki yeni telefonunu duyurdu.

  • Galaxy Z Flip 4, 999,99 $ başlangıç fiyatı ile içinde 6,7 inçlik bir ekranı ortaya çıkarmak için açılan küçük, cepte taşınabilen bir karedir.
  • Galaxy Z Fold 4, 1.799,99 dolardan başlayan fiyatlarla, neredeyse tablet boyutunda 7,6 inç ekrana sahip ince bir telefon.

Samsung, daha güçlü alüminyum çerçeveler ve dış kısımdaki çizilmelere ve düşmelerden kaynaklanan hasarlara karşı daha dayanıklı Corning cam sayesinde her iki telefonun da şirketin şimdiye kadarki en sağlam katlanabilir telefonları olduğunu söyledi.

Samsung, genellikle Ağustos ayında katlanır ekranlı olanlar da dahil olmak üzere yeni üst düzey telefonlar çıkarıyor. Şirket, 28 Temmuz’da yayınladığı en son kazanç açıklamasına göre katlanabilir telefonları “ana akım” haline getirmeyi umuyor. İkinci yarıda katlanabilir telefon satışlarının eski akıllı telefonu Galaxy Note’un satışını geçmesini hedefliyor.

Samsung, devam eden yatırımının, artan malzeme maliyetlerinden ve azalan tüketici talebinden etkilenen mobil bölümünü güçlendirmeye yardımcı olacağını iddia ediyor.

İşte Samsung’un yeni telefonları hakkında bilmeniz gerekenler:

Samsung’un Galaxy Z Flip 3 modeli şu anda dünyanın en popüler katlanabilir telefonu, bu nedenle şirketin Flip 4 için büyük umutları var. Galaxy Z Flip 4′ün 6.7 inç ekran boyutu, önceki model ile aynı ancak daha uzun ömürlü bir pile sahip. Flip 4 ayrıca daha ince bir menteşeye sahiptir ve bu da dikişin daha az belirgin olmasını sağlar.

Flip 4′teki kamera, %65 daha parlak bir sensörle yükseltildi. Kullanıcılar artık portre modunda selfie çekebiliyor. Ayrıca Flip 4′te, kullanıcılar FlexCam’i etkinleştirmek için kapağı kısmen katlayarak eller serbest video çekebilir. Samsung, bu özelliğin Facebook, WhatsApp ve Instagram’da kullanılabilmesi için Meta ile ortaklık kurdu.

Flip 4 ayrıca katlandığında daha fazla yeteneğe sahiptir. Kullanıcılar telefonu açmadan arama yapabilir, görüntülü sohbet edebilir ve metinleri yanıtlayabilir.

30 dakikada %50′ye varan pil ömrü sunan Süper Hızlı şarj özelliğine sahiptir.

Galaxy Z Fold 4

Galaxy Z Fold 4, Google tarafından büyük ekranlı cihazlar için oluşturulan özel bir Android sürümü olan Android 12L ile birlikte gönderilen ilk cihazdır.

Galaxy Z Fold 4′teki kamera, 50MP geniş lens ve 30x zoom lense yükseltildi. Parlak bir sensör ve gelişmiş işlem gücü, kullanıcıların geceleri daha iyi fotoğraflar çekmesine yardımcı olur.

Fold 3′te olduğu gibi, Fold 4′teki iç kamera, daha kusursuz bir izleme deneyimi yaratmak için ekranın içine gizleniyor.

Tıpkı Flip 4 gibi 30 dakikada %50′ye varan pil ömrü sunan Süper Hızlı şarj özelliğine sahiptir.

Samsung’un her iki yeni katlanır telefonu da, tüketicileri yıllardır Galaxy Note telefonlarına çeken bir özellik olan şirketin S Pen kalemini destekliyor. Ancak geçen yıl olduğu gibi, Galaxy Note telefonlarında eskiden olduğu gibi Galaxy Z Fold 4′te saklayacak yer yok.

Z Fold 4′teki yeni görev çubuğu favori uygulamalarınızı gösterirken, telefondaki yeni kaydırma hareketleri uygulamalar arasında geçişi daha sezgisel hale getiriyor. Z Fold 4 ekranı da Fold 3′ten daha parlak ve önceki modellere göre daha yüksek yenileme hızına sahip, bu da web sitelerinde gezinme gibi şeyleri daha sorunsuz hale getiriyor.

Samsung, yeni telefon siparişlerini Çarşamba gününden itibaren kabul edecek ve 26 Ağustos’ta gönderecek.

Editör: Oğuz Yılmaz – 12.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kağıt Kesiği Neden Acıtır?

    Yeni Bir Virüs Daha! Langya Henipavirus (LayV)