içinde

Türk kahvesinin Faydaları Nelerdir?

Türk kahvesi; bazen keyif bazen de yorgunluk için, yemeklerden sonra vazgeçilmez, 40 yıl hatırı ise dillerden dillere dolanıyor, sevenin çok sevdiği sevmeyenin de asla barışamadığı bir içecek. İçerken keyif aldığımız bu içeceğin bir de ciddi önemi olan faydaları var.

Daha uzun bir ömür

Atina Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan bir araştırma, her gün düzenli olarak Türk kahvesi içenlerin uzun yaşama oranının daha yüksek olduğu sonucunu ortaya koyuyor.

Kalbinizin dostu

Türk kahvesinin en önemli faydalarından biri de  içeriğindeki antioksidan sayesinde kalp sağlığına iyi gelmesi. Araştırmalar, düzenli olarak Türk kahvesi içenlerde kalp ve lenf damarlarının iç yüzeylerindeki hücrelerin onarılmasıyla kalp rahatsızlığına yakalanma riskinin daha düşük olduğunu ortaya koyuyor.

Diyabet olasılığını azaltır

Alman bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre, düzenli olarak içilen günlük 600 ml ve üzerindeki kahve tip 2 diyabete yakalanma riskini yüzde 23 oranında azaltıyor.

Karaciğer yağlanmasına düşman

Günde bir fincan kahve içenlerde karaciğer yağlanması daha az görülür. Kafeinin karaciğer yağlanmasına çok iyi geldiği bilinmektedir.

Safra taşlarını önler

Araştırmalar, özellikle kadınlarda oluşma riski yüksek olan safra taşlarının, günde 3 fincan kahve içen kadınlarda içmeyenlere göre yüzde 25 daha az görüldüğüne işaret ediliyor.

Odaklanmayı kolaylaştırır

Sabah saatlerinde içilen bir fincan şekersiz kahve, zihinsel fonksiyonları destekleyerek konsantrasyon kabiliyetini ve ezber gücünü artırır

Yağları eritir

Kafein içeriği ile birlikte spordan yarım saat önce içilen Türk kahvesi spor esnasında yağ yakımını artırır. Kahve, adrenalin hormonu salgılatarak kalp ve dolaşım sisteminin uyarılmasını ve daha fazla enerji yakımını sağlar.

Türk kahvesinin faydalarından yararlanırken kahvenin aşırı tüketiminden de kaçınılması gerekir. Aksi halde sağlığa fayda yerine zarar verir. Kafein nedeniyle günlük 3 fincandan fazla tüketmeyin.

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Yağmur Şanver tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    60 Kuşağı, Çiçek Çocuklar ve Hippi Stili

    Aşkı arayan aşıkların filmi: God is Close