içinde

MuhteşemMuhteşem

Saçların Beyazlamasını Önlemek İçin Bitkisel Formüller

Saç beyazlamasının birçok nedeni vardır. Başlıca stres, dengesiz beslenme, vitamin eksikliği, alkol kullanımı ve yaşlanmadır. Vitamin eksiklikleri içeresinde özellikle B grubu vitaminleri saç beyazlamasını tetikleyen bir durumdur. Küçük önlemlerle saç beyazlamaları ertelenebilir. Saçlarda beyazlık olayı başladığında bunu eski hale döndürmek elbette ki imkansızdır. Ancak kısmen de olsa durdurmak mümkün olan bir şeydir. Bir kere kişi bir kan sayımı yaptırmakla vücudundaki eksik vitaminleri öğrenip buna göre hareket edebilir. Et ve balık tüketimi bu eksik vitaminler doğrultusunda alınması gereken yiyeceklerdir. Yoğurt, balık yağı, kabak çekirdeği beyazlamada etkili yiyeceklerdir. Bunun yanı sıra uygulanabilecek bazı faydalı bitkileri de deneyebilirsiniz:

Doğal Saç Boyası Ceviz Kabuğu

Saç boyaları yerine daha doğal yöntemlerle de saçlarımızın rengini değiştirmemiz oldukça mümkün. Saç rengini değiştirmek için birçok doğal yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bir tanesi de yeşil ceviz kabuğu ile saç rengini değiştirmek. Ceviz kabuğu sayesinde saçlarımızın tekrar eski haline dönmesi mümkün. Ceviz ile yapacağımız yöntemden biri 20 tane cevizin yeşil kabuğunu 1 litre suda 10-15 dakika kaynatın. Elde edilen su ile her gün saçlarınızı yıkayın. Düzenli kullandığınız zaman saçlarımızın renginin değiştiğini fark edeceksiniz. Diğer bir yöntem ise cevizin yeşil kabuğunu dövüp püre haline getirin. Bir miktar ceviz kabuğunu yarım litre suda 15 dakika kaynatın. Elde edilen suyun içerisine püre halindeki ceviz kabuklarını katıp saçlarınıza sürün. 1 saat bekletin ve sonra saçlarınızı ılık bir su ile masaj yaparak yıkayın. Bu yöntemi de haftada bir kez saçlarınıza uygulayın. Zamanla saçlarınızdaki değişimi fark edeceksiniz.

Mazı

Mazı, iğne yapraklı bitkidir. Çok hoş kokulu olmakla birlikte çok faydalıdır. Faydalarından birisi de saçların beyazlamasını önlemek. Sabırla uygulandığında saçın eski rengine kavuşmasını sağlamaktadır. 1 tutam mazıyı 1 litre suda yaklaşık 15 dk kaynatın. Su kararacak çay rengine dönüşecektir. Bu çay ile saçınızı yıkarsanız saçlarınız zamanla doğal rengine dönüşecektir. Ayrıca kokusunu teneffüs ettiğinizde akciğerlere iyi gelir iyi uyumanızı sağlar. Yaprakları, siğilleri yok etmede kullanılır. Mazı kozalarından bağırsak kurtlarını düşürücü ilaç yapılır. Cilt hastalıklarına karşı antiseptik niyetine de kullanılabilir.

Patates Kabuğu

Patates kabuğu ile saçlardaki beyazlara son denildiğinde ilk başta belki kimse inanamaz ama deneyenler doğrultusunda alınan sonuçlar da çok dikkat çekicidir.  3 ya da 4 patates iyice yıkanıp kabukları soyulduktan sonra yarım saate kadar kaynatılır. Bir yıkama suyu elde edilecektir. Soğuduktan sonra içine lavanta yağı ya da biberiye yağı da eklenerek bir fırça yardımı ile suyu saçlara uygulamak yeterlidir. Haftada 2 ya da 3 kez uygulamak çözüm getirecektir.

– Bu bilgilendirme sadece öneri amaçlıdır. Herhangi bir alerjik durumunuzun olup olmadığını öğrenmek için öncesinde doktorunuza danışınız.

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Obi-Wan Kenobi dizisi üzerine

    Mars’a Gitmek İster Miydiniz? Mars’tan En Çarpıcı 5 Fotoğraf