içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Bindik Bir Alamete Gidiyoruz Kıyamete

Türkiye’de olup biteni anlamak zor, bir yanda devlet yönetimi, bir yanda iktidarın içinden mi yoksa, iktidara karşı mı belli olmayan iktidar temsilcileri; diğer tarafta: “her şeye, karşıyım!” diyen bir millet ittifakı; bunların dışında hakkını teslim etmek gereken pozitif davranışlı, Türkiye Değişim Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Saadet gibi partiler ve babasından gelen tecrübeyle devlet yönetiminde bir şeyler yapmak isteyen, öneriler getirmek isteyen, Ahmet Özal ve olup biteni üzülerek izleyen vatan sevdalısı, devlet sevdalısı; azımsanmayacak ve sesleri çıkmayan Türkiye Sevdalıları; Türkiye dünyaya paralel olarak bir Covid sürecinden geçti, geçiyor; bu süreçte devletin yaptığı fedakarlıklar, karşılıksız yardımlar, krediler, vergi ertelemeler, işsizliğe karşı, yoksulluğa karşı alınan tedbirler ve devletin her ay vermekte olduğu 10 milyon kişiye yapılan maddi ve ayni yardımlar, sadece bu değil Türkiye bu sürede küresel iklime bağlı olarak bir yangın sürecinden geçti, burada yapılan harcamalar, yabana atılır gibi değil, yangını söndürmek, ‘yangına karşı söylemlerle’ mücadele etmek, yananların yerine, yenilerini dikmek, peyzaj ve güzelleştirme, halkı iskan etme ve imar etme; önemli bir enerji sarfı gerektiriyor; bu enerji sarf edilirken: “yapamıyorsunuz, edemiyorsunuz, mahvolduk, yandık bittik, kül olduk!” sesleri ve tek bir çare üretmeden, Türkiye’de olup biteni, Türkiye Düşmanlarının hoşuna gider bir şekilde, sergilemek; daha dün Marmaris orman yangınında devlet Cansiperhane bir duruş sergileyerek, yangına müdahale ederken, çıkarılan gürültü, yapılan yalan haberler, emin olmak gerekir ki yangın söndürmekten daha zor bir duruma yol açmıştır; sadece iktidara karşı olan cepheden değil, iktidarın içinden de bilerek veya bilmeyerek yapılan sorumsuz söylemler, ukalalık yapmalar, içeriden asalak gibi kemirmekte, sadece iktidarı değil, ülkeyi de kemirmekte emin olun!

Bunlardan biri, BA simgeli çok büyük bir zararlı, devletin namusu sayılabilecek, ‘kozmik odayı’ bile onun yüzünden Türkiye Düşmanlarının emrine verdik; verenler iki kat suçlu. Cezalarını bir şekilde çekerler, ama bu baş suçlu; her dönemin adamı gibi, kıyameti hazırlayan en önemli unsurlardan biri! Her türlü melanetin söylemcisi ve sebebi.  İktidar az suçlu değil, olup biteni doğru anlatamadığı gibi yaptığı iyilikleri de gürültüye kurban vermekte, içindeki böcekler bir taraftan, istemezük cephesi diğer tarafta, Altılı Masa içindeki insanlardan ikisi hariç, diğerleri bu iktidarın içinde olmuş ya da iktidara destek vermiş, tasarruflarında sorumluluk almış; insanlar olmasına rağmen, şimdi utanmadan, aldıkları sorumluluğu kabul etmedikleri gibi, ‘nasıl yardım edebiliriz?’ düşüncesi yerine: “biz gelelim!’ şeklinde söylem geliştiriyorlar, şimdi de bir yalanın peşinde takılmışlar: Recep Tayyip Erdoğan bir kere daha aday olamazmış, kanun bilmezler, kanun yapmamışlar! Recep Tayyip Erdoğan halk oyu ile 3 kere gelmiştir, ancak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile 2 defa seçilmiştir, onun için o profesörlerin diplomalarını gözden geçirmeleri gerekir, zamanında ekseriyet çoğunluğunun ne olduğunu anlamayan zevat, Türkiye’ye enerji kaybettirmişti, 2007’den bahsediyorum!

Hayat pahalı, koparılan gürültü fiyatları indirmiyor, aksine yükseltiyor! Enflasyon %200 ise, gürültü enflasyonu 4 katına çıkartıyor. Şimdi bayram üzeri, öyle haberler yapılıyor ki: kimse olduğu yerden ayrılmayacak, kimse bayram ziyaretine gitmeyecek ya da tatile gitmeyecek, herkes evinde oturacak, kurban pahalı, kimse kurban kesmeyecek, buna kim inanır? Buna Kadir bile inanmaz. Yalancıların yalancılıklarını 10 gün sonra görürüz, bakınız: sokaklarda kesilen kurbanlara, otobüs terminallerine gidiniz, orada konulan ek seferleri, göreceksiniz, yani akşam haberlerini izlerken; pahalılıktan, işsizlikten yoksulluktan bahseden kanal; bir ahlaksızın, ‘eski hanımı ile yeni hanımı için yaptığı dedikoduya’ yer bile vermedi, taraflardan birisi Genel Başkan yardımcısı, diğeri Genel İdare Kurulu üyesi, siz hala bu kanalın samimiyetine inanın. Bakınız Mustafa Sarıgül, Gölge Kabine oluşturmuş, iktidarın hatalarını, yapması gerekenleri yapıcı olarak söylüyor! Muharrem İnce: “neler yapacağını’ söylüyor, Doğu Perinçek önerilerde bulunuyor! Türkiye’yi kötülemiyor, hiçbirisi; ama hem iktidar, hem cepheciler bindiler bir alamete gidiyorlar, kıyamete! Ahvali halı özetlemeye çalıştım. Allah sonumuzu hayır eyleye! “Neyler, görelim, neyler? Neylerse; mevlam, güzel eyler!”

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Prof.Dr. M.Fatih Çam tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Güne Astrolojik Bakış | 27.06.2022

    Mantıksal hata