içinde

Rolls Royce’un Yeni Türk CEO’su Tufan Erginbilgiç

Rolls Royce adlı İngiliz otomobil üreticisine Ceo olarak Tufan Erginbilgiç atandı. Böylece Rolls Roycenin idari yönetiminde bir Türk olacak. Bu durum oldukça dikkat çekici bir durum oldu. Rolls Royce, Tufan Erginbilgiç ’in Rools Roycede yeni görevine başlayacağını, CEO olacağını duyurunca insanlar için merak konusu oldu. Hem Rolls Royce hem de Tufan Erginbilgiç Gündemde yer aldı. Ve Google’da trend aramalarına girip Bilginç hakkında araştırmalar yapıldı.

Peki Tufan Erginbilgiç Kimdir?


Kilislidir. Ünlü Türk gazeteci Hıncal Uluç’un akrabasıdır. 1982’de İstanbul Teknik Üniversitesinde işletme mühendisliği bölümünü tamamladı. 1989 yılında Ohio State Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisansını yaptı. Üniversite, ABD Ohio eyaletindeki devlet üniversitesidir.

Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra 1990’ da Mobil Oilde (Motor Yağlar) çalıştı. 1997 yılına kadar devam etti. Daha sonra 20 yıl BP isimli petrol şirketinde yönetici olarak çalıştı.2020 yılında BP’den ayrıldı. Ayrıca 2020 yılında Küresel Alt Yapı yönetiminin ortaklarından biri oldu. (GIP) Global ile ilgili çalışmalarını Londra’da sürdürmektedir. Genel müdür yardımcısı pozisyonundadır.31 Mart 2021 tarihinden beri Türkiye Petrol rafinerileri yani TÜPRAŞ şirketinin yönetim kurulu bağımsız üyesidir.

1 Ocak 2023’te Rools Roycede yeni görevi CEO’luğa başlayacak.
Tufan Erginbilgiç, çalıştığı şirketlerde görev yaparken başarılı ve önemli işlere imza atmış birisidir.
Tufan Erginbilgiç, görevi ve Rolls Royce hakkında şu açıklamaları yaptı.

“Müşterileri enerji geçişini benimserken, önemli ticari fırsatlar ve stratejik evrim döneminde Rolls Royce’a katılmaktan onur duyuyorum. Ve Dünyanın dört bir yanındaki müşteriler, ortaklar ve Rolls-Royce ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Erginbilgiç ’in CEO atama haberi ekonomik açısından Rolls Royce piyasasına olumlu yönde etkisi oldu. Şirketin hisseleri yüzde 1.4 artarken piyasa değeri 7.8 milyar sterline oldu.
Tufan Erginbilgiç ’in işletme mühendisliği bölümünden mezun olması hem Rolls Royce şirketi hem de Londra borsası için önemli bir yere sahip olduğunu göstermektedir.

Rolls Royce Nedir?

15 Mart 1906 yılında kurulmuş İngiliz araç üreten bir firmadır. Şirketin yönetim kurulu başkanı Anita Frewdir.

1973’te plc Holdings ve Rolls Royce Motors olarak ikiye ayrıldı. Plc Holdings, hava taşıtı motorlarını üreticisi iken Rolls Royce Motors otomobil üreticisidir. Royce Motors, Henry Royce ile Charles Stewart Rolls tarafından kurulmuştur. Merkezi ABD’dedir. 1998’de alman otomobil üreticisi BMW’nin kontrolüne girmiş sahibi BMW olmuştur. Torsten Müller firmanın CEO’su olup icra kurulu başkanıdır.
Plc Holdings ’in merkezi Londra’dadır. Şu an Warren East CEO’luk yapmaktadır. Fakat Warren East, 24 Şubat tarihinde Rolls Royce plc Holdings şirketinden ayrılacaktır. 1 Ocak 2023 tarihinde East’in yerine Tufan Erginbilgiç  CEO olarak şirkette çalışacaktır.
Anita Frew, Erginbilgiç hakkında “Tufan Erginbilgiç ’in CEO olarak atandığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Editör: Fatih Düz – 27.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Hüsne Sürmelioğlu tarafından yazıldı

Makale YazarıTestçiEmoji BağımlısıYorumcuÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      DNA karmaşık, Eski Bir Aşk Hikayesini Ortaya Koyuyor: Kediler ve İnsanlar

      Maneki Neko: Japonya’nın Şans Kedileri