içinde

HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

Starlink Uyduları Türkiye’de Görüntülendi

Starlink Uyduları Türkiye’de Görüntülendi

Starlink uyduları, dün akşam saatlerinde zincir haliyle ve parlak cisimlerle Türkiye’de göründü. İnsanlar, uyduları büyük bir şaşkınla ve hayranlıkla izlerken uyduların fotoğraflarını çektiler. Ve insanlar tarafından ne olduğu belli olmayan bu görüntüler cep telefonlarına canlı olarak kaydedilmiş oldu. İstanbul, Adana, Ankara, Konya, Bursa illerinde görülürken uydu haritasında İstanbul’daki görüntüler aktarıldı. Starlink uyduları insanların merak ettiği konu olmasıyla birlikte araştırma yapılan ve gündemde çok konuşulan konular arasında yer aldı. Vatandaşlar görüntüleri UFO zannetti.

Kısa bir süre sonra uyduların Elon Musk’a ait olduğu anlaşıldı. NASA Twitter Türkiye hesabından konuyla ilgili paylaşım yaparak şu ifadelere yer verdi: Gökyüzünde gördüğünüz çizgi halinde hareket eden ışıklar UFO değil. SpaceX ’in Starlink uyduları. Panik yapmayın, keyfini çıkarın.

Starlink ve SpaceX Nedir?

Starlink, Amerikan uydu takımyıldızıdır. SpaceX şirketi tarafından yapılmıştır. İnternete ulaşmak amacıyla üretilmiş takımyıldızı halindeki uydulardır. SpaceX şirketi Amerikan uzay taşımacılık şirketidir. Türkçe açılımı Uzay Keşif Teknolojileri Şirketi demektir. Şirketin merkezi Kaliforniya eyaletinde bulunan Los Angeles’teki Hawthorne şehrinde bulunmaktadır. CEO’su ve teknik kurulum başkanı Elon Musk ’tur. Şirket Starlink dışında Dragon Kargo, Falcon 9, Falcon Heavy, Starship adlı uzay araçlarını üretmiştir. 30 Mayıs 2020 yılında Dragon aracıyla insanlı bir görev gerçekleştiren ilk şirket olmuştur. TUA yani Türkiye Uzay Ajansı, dün görüntülenen Starlink uydularının ise İnternet erişimi ve iletişim için yapılmış bir takımyıldızı projesi olduğunu Twitter üzerinden paylaştı.

Federal İletişim Kurulu(FCC), SpaceX ’in İnternet takımyıldızı projesi için 1 milyon uydu fırlatmasına izin verdi.

Editör: Ayşe Tunç – 24.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Hüsne Sürmelioğlu tarafından yazıldı

Makale YazarıTestçiEmoji BağımlısıYorumcuÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Lokman Hekim Sağlık Grubu

    Programlama Dili C# Nedir?