içinde

Çok para kazandıran bazı meslekler

En çok kazandıran meslekler hep bir araştırma konusu olmuştur. Çünkü insanın hayatında dönüm noktasıdır iyi bir meslek edinmek. Yetenek ve becerilerinizle bağdaşıyorsa; yaptığınız meslekten fazla kazanç sağlamayı kim istemez ki…?

Avukatlar

Kamuda çalışan avukatların maaşları 4000 TL’den başlamaktadır. Özel sektörde ise uzmanlık alanı, çalışılan il ve çalışılan büro gibi etkenlerle 4000 TL’den 50.000 TL’ye kadar maaş alan avukatların olduğu bilinmektedir.

Günümüzde genellikle avukatlar avukatlık ruhsatını aldıktan sonra bürolarını kurmakta ve kendilerini kanıtlayarak aldıkları dosyalara göre kazançlar elde etmektedir.

Pilotlar

Bir ay içerisinde maksimum 14 gün çalışan pilotların maaşı en az 20 bin liradır. Sizler de yeni bir meslek arayışındaysanız pilotaj bölümü, özel pilotluk eğitimleri ve Türk Hava Yolları tarafından açılan pilotluk eğitimlerine dahil olabilir ve geleceğin mesleklerinden birisi olan bu meslek kolunda faaliyet gösterebilirsiniz

Yazılım Mühendisleri

Yazılımcı olarak çalışan kişiler genellikle yazılım tasarımı, geliştirmesi ve bakımı alanında çalışmalar yapıyorlar. Hem bir şirkette hem de proje bazlı olarak çalışılabilecek bir sektör olan yazılım sektöründe çalışanlar yılda 70 – 500 bin lira arasında gelir elde ediyor.

Kabin Memurluğu

Çok para kazandıran mesleklerden bir diğeri de kabin memurluğu. Genellikle uçak içinde yolcuların konforunu, iyi bir uçuş gerçekleştirmesini ve güvenliğini sağlamak ile ilgilenen kabin memurları ülkemizde 8 – 10 Bin TL arası maaş almaktadır. Çalışılan hava yoluna göre farklılık gösteren Kabin Memurluğu maaşları yurtdışı menşeili havayolu şirketlerinde ise 20 Bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Petrol Mühendisleri

Genellikle petrol işleme tesisleri bulunan ülkelerde hizmet veren petrol mühendisleri, dünyanın en çok gelir getiren mesleklerinden birinde faaliyet gösteriyor.

Petrol mühendislerinin maaşları çalıştıkları ülkeye göre değişiklik gösterirken İngiltere’de çalışanlar 150 bin dolar, ABD’de çalışanlar 220 bin dolar, Kanada’da çalışanlar 200 bin dolar civarında maaş alıyor. Ülkemizde ise petrol mühendisi olarak çalışan kişilerin maaşları genellikle 100 – 150 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

IT Yöneticileri

Bilgi teknolojileri, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri gibi bölümlerden mezun olarak ya da dışardan alınan eğitimlerle IT uzmanı olunabiliyor.

Firmaların, sanallaştırma, otomasyon, işlerim sistemleri, aygıt yönetim ve bakımı, yazılım geliştirme gibi ihtiyaçları için çalışan IT uzmanlarının maaşları çalıştıkları ülkelere göre farklılık gösteriyor. İngiltere’de çalışan IT Uzmanları 80 bin pound, ABD’de çalışan IT uzmanları 140 bin dolar, Almanya’da çalışanlar ise genellikle 100 bin euro civarında maaşlar ile bu sektörde hizmet veriyor.

Uzay Mühendisliği

Son yıllarda rağbet gören mesleklerden biri de, Uzay Mühendisliği oldu. Havacılık ve Uzay Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 3.500 TL – 8.000 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir.

Sommelier

Şarap içmeyi seviyorsanız, kendine has özellikleri ve kültürü olan bu içkiden epey anlıyorsanız, siz de kendi çapınızda bir sommelier’siniz demektir. Sommelier ne mi yapar? Lüks restoranlarda müşterilerin, “Hangi yemekle hangi şarap içilir?” “Beyaz etin yanında illa da beyaz şarap mı içmek gerekir?” gibi sorularına cevap verir, tavsiyelerde bulunur. Güzel iş değil mi! Üstelik maaşı da bahşişi de oldukça dolgun. Yalnız bahsettiğimiz kadar da, kolay bi meslek sayılmaz. Çok ciddi bir eğitim ve hayli keskin duyu organları gerektirir; burun ve dil gibi. Ama bir o kadar da eğlenceli, farklı hoş bir meslek türüdür diyebiliriz.

Aktüerlik

Hani şu, hocanın “Risk nedir?” sorusuna, kâğıda yalnızca “Risk budur” yazarak cevap veren efsane arkadaşın çok başarılı olacağına inandığımız bu meslek; ABD’de ve Avrupa’da ücret, prestij ve iş tatmini açısından ilk 10’da yer alıyor. Risk ölçme ve yönetme uzmanlığı olan aktüerlik, sigortacılıktan finansa, yatırımdan işletmeciliğe pek çok alanda ihtiyaç duyulan bir dal. Çalışma skalası böylesine geniş olan aktüerler doğal olarak iş bulma sıkıntısı da çekmiyorlar. Alternatif olarak seçilebilecek ,popüler meslekler arasında yer alıyor.

Editör: Fatih Düz – 25.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha iyi bir yaşam kalitesi mi istiyorsunuz? İşte dünyanın en yaşanabilir şehri

    Tarihte bugün: 25 Haziran Kore Savaşı