içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Kadınların Evlerinden Yürütebileceği İş İmkânları

Özellikle son dönemlerde herkes evlerinden yapabileceği ikinci bir iş hatta artık özgürce yürütebileceği kendi işi olarak da alternatif yollar aramaya başladı. Özellikle kendi zamanını kendi ayarlamak isteyen ve konfor alanından çıkmak isteyen kişiler hayatlarının her alanında kontrolü ele almak için evlerinden ve hatta her yere taşıyabileceği işlere yönelmiş durumda.

Peki biz bu kadar insanın arasından nasıl özgün bir işle fark oluşturup ekonomik ve zamansal özgürlüğümüzü ele alabiliriz? Şunu duyabilirsiniz çevrenizden: “Ya o işi herkes yapıyor, kim gelip senden alacak?”

Öncelikle hem kendi içinizdeki hem de çevrenizdeki ön yargıları sessize alarak sizler için derlediğimiz iş modellerini incelemenizi ve bir kadın olarak asla pes etmemenizi öneriyoruz!  🙂

Derlediğimiz iş modelleri küçük bir miktar sermaye gerektiren iş modelleridir. Ve tabii ki ’emek olmadan ekmek olmaz’ sözünü de siz değerli kadınlarımıza hatırlatmış olalım.

1. Epoksi 

Özellikle son zamanların trendi olmuş ve yurt dışında farklı modelleriyle ilgi görmüş ancak Türkiye’de bu alanda ses getiren çalışma yapılmamasından dolayı bu iş modeli tasarım ruhunu kullanmak isteyenler için birebir diyebiliriz. Epoksi, reçine sıvısı dediğimiz sıvının silikon kalıplarına dökülerek ve çeşitli materyallerle süslenerek elde edilen çeşitli eşyalardır. Bunları sayacak olursak:

* Nişan tepsisi ve yüzük yükseltici

* Rahle, tespih

* Şamdan

* Kolye, bileklik, yüzük gibi takılar

* Sehpa ve masa

* Şekerlik, sunumluk, bardak altlığı

* Rüya kapanı

* Saat, küllük, tütsülük

* Takı için sunum tabağı

* Ve çeşitli süs eşyaları

Bunları yabancı sitelerin yaptığı çeşitli eşyaları inceleyip, kendinize ilham aldıktan sonra reçine hazırlık setiyle de kendinizi denedikten sonra yaptıklarınızı satışa sunabilir ve ek gelir hatta sabit gelir elde edebilirsiniz.

2. Takı, Toka Yapmak / Toptan Alıp Perakende Satmak

Evet, geldik kadınlarımızın vazgeçilmezi olan takıya:

Kolye, yüzük, bileklik ve toka gibi çeşitli alanları bulunmaktadır, hatta sadece takı ya da toka veyahut bebek tokası yaparak gelir elde edebilirsiniz.

Bu alanda için iki seçeneğiniz bulunmaktadır. İlki toptancılardan ana malzemeleri alarak kendi hayal gücünüze dayanarak tasarımlar oluşturup satışa sunabilirsiniz. Dilerseniz de yine toptancılardan yapılmış olan takı veya tokaları alıp üzerine kâr koyarak da satışını yapabilirsiniz.

3. Kapı Süsü Ve Anahtarlık

Bunların ana malzemelerini de takıdaki gibi toptancılardan temin ederek; makrome ipi, plastik çiçekler, yaprak ve otlarla, kozalaklarla süsleyerek satışa sunabilirsiniz. Ülkemizde kapı süslerinde çokta seçenek olmadığını ve yabancı sitelerden ilham alarak yaptığınızda işletmenizde ses getirebileceğinizi unutmayın.

4. Bebek Eşyaları

Dikim konusunda yetenekliyseniz ve üstüne birde dikiş makineniz varsa bu iş tam size göre. Özellikle yurt dışında rağbet gören ve ülkemizin emekçi kadınlarından temin edilen; bebek nevresim takımları, bebek battaniyeleri ve bebek koltuğu örtüsü, oyun halısı, altaçma gibi birçok çeşidi bulunan bu işi hem keyif alarak yapabileceğiniz hem geliri fazla olan hem de işinizi ileride daha iyi seviyelere getirebileceğinizi unutmayın…

5. Mutfak Örtüleri 

Evet, şimdi de her ne kadar ülkemizde dantel kültürü bırakılmış olsa da hâlâ bir yerlerin üstünü örtme alışkanlığımız devam ediyor. Gerek tamamen masa örtüsüyle gerekse runner ve suple ile masalarımızın bir kısmını örterek süslemeyi neredeyse tüm kadınlarımız yapmaktadır. Bu nedenle bu işimizin de önü açıktır diyebiliriz.

Üstelik burada: Masa örtüsü, runner, kumaştan suple, kumaş peçete, mutfak önlüğü, mutfak havlusu kenarını kumaş ile süsleme, piknik örtüsü dikme gibi çeşitli imkanlarından dolayı kesinlikle kazanç sağlayacağınızı söyleyebiliriz. 🙂

6. Network Marketing

Evet, elbette herkes el işi yapmak istemeyebilir. Kimilerimizde ağ kurmada ve bu ağı büyütmede kendimizi geliştirmişizdir. Değerli kadınlarımızın evlerinden yürütebileceği bir diğer ve son işimiz ise network marketing yani doğrudan satış.

Araştırarak bulabileceğiniz güvenilir firmaların sistemine dahil olarak toptan bir şekilde ürünleri alarak kâr marjıyla beraber satacağınız ve kârınızın tamamen size kalacağı bir çalışma şekli. Üstelik bazı firmalarda aldığınız ürünlerin belirli puanlarının sisteminizde birikmesiyle de ödeme alabiliyorsunuz.

Bu iş için sosyal olmanıza da gerek yok. Sadece sosyal medyayı, yukarıda belirttiğimiz diğer tüm işlerde yapacağınız gibi aktif kullanmalı ve yönetmelisiniz.

Yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Unutmayın sosyal medya bedava reklam demektir, özellikle videolu içerik yükleyebileceğiniz sosyal platformlar çok daha kıymetlidir. Elinizin altındaki bu imkanları değerlendirin. Ve değerli kadınlarımıza Dergio ailesinden bir not:

“Hayatınızı kimsenin ama hiç kimsenin insafına ve keyfine bırakmayınız.”

Sağlıcakla ve bereketle kalın.

Editör: Fatih Düz – 21.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Zehra Garipli tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Sporda Cinsiyetçilik ve Trans Bireyler

    İhanet, Yalancı Sevgiler ve Bir Kitap: Yakıcı Sır