içinde

Elon Musk, Twitter’ı Satın Alma Anlaşmasını Feshetmek İstiyor

Musk, şirkete Cuma günü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu bir mektupta Twitter’ı platformunda sahte hesapların yaygınlığı hakkında “yanlış ve yanıltıcı beyanlar” yapmakla suçluyor. Şirketin, işini değerlendirmek için ihtiyaç duyduğunu söylediği veri ve bilgileri paylaşma yükümlülüklerine uymadığını söylüyor.

Musk’ın avukatı Mike Ringler, “Twitter bazen Bay Musk’ın taleplerini görmezden geldi, bazen haksız görünen nedenlerle reddetti ve bazen Bay Musk’a eksik veya kullanılamaz bilgiler verirken buna uyma iddiasında bulundu” dedi.

Hukuk uzmanları, Musk’ın büyük bir para cezasına çarptırılmadan 44 milyar dolarlık anlaşmayı bozmak için bunun yeterli olmayabileceğini söyledi. Musk’ın mektubuna yanıt olarak, Twitter yönetim kurulu başkanı dava açmayı planladığını söyledi.

Bret Taylor, “Twitter Yönetim Kurulu, Bay Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi kapatmayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal işlem başlatmayı planlıyor. Taylor, bir tweet’te, kurumsal anlaşmazlıkları ele alan bir Delaware mahkemesine atıfta bulunarak, Delaware Mahkemesi’nde galip geleceğimizden eminiz” dedi.

Tesla ve Space X’in milyarder CEO’su, Nisan ayında sosyal medya şirketini satın almak için bir anlaşma yaptıMayıs ayında , Twitter’ın kaç kullanıcının gerçek kişiler değil, otomatik botlar veya spam’ler olduğuna ilişkin muhasebesini incelerken satın almanın ‘beklemede’ olduğunu ilan etti. Kısa bir süre sonra Twitter, her gün yayınlanan 500 milyondan fazla tweet’in gerçek zamanlı akışı olan “yangın hortumuna” erişmesine izin vermeyi kabul etti. O zamandan beri, iki taraf bilgi paylaşıyor ve işlemi kapatmak için çalışıyor.

Perşembe günü Washington Post , Musk’ın Twitter’ın spam rakamlarının doğrulanabilir olduğundan şüphe duyması nedeniyle anlaşmanın “tehlikede” olduğunu bildirdi. Post, ekibinin “potansiyel olarak sert önlemler alması bekleniyordu” dedi .

Musk’ın fikrini değiştirmesindeki tek faktör botlar olmayabilir. Hisse başına 54.20$’lık teklif, geçen yıl 70$’ın üzerinde işlem gördüğü göz önüne alındığında, Twitter için başlangıçta düşük bir fiyat olarak görülse de, anlaşmayı yaptığından bu yana teknoloji hisseleri ve bir bütün olarak piyasa keskin bir şekilde düştü.

Twitter hisseleri şu anda Musk’ın satın alımının açıklandığı günden yaklaşık %30 düşüşle 37 dolar civarında işlem görüyor.

Musk, Twitter’ı indirimli almaya çalışabilir

Yine de bazı Wall Street analistleri, uzun bir yasal mücadeleden kaçınmak için Twitter yönetim kurulu ve yönetiminin daha düşük bir fiyatı kabul etmeye açık olması gerektiğini söylüyor.

CFRA Research analisti Angelo Zino, “54.20 dolardan yapılma şansı yok” dedi. “Ya Elon Musk’ı tekrar ikna etmek için teklif fiyatında %15 ila %20’lik bir düşüş göreceksiniz ya da bot kartını oynamaya devam edecek.”

Anlaşma konusundaki belirsizliğin ve milyarderin mülkiyetinin ne anlama gelebileceğinin şirket üzerinde ağır bir yük oluşturduğu bir zamanda Musk’ı mahkemeye vermek Twitter’a daha da zarar verebilir . Moral zaten düşük ve bazı çalışanlar ayrılıyor. CEO Parag Agrawal, yönetici kademelerini sarstı ve işe alımların dondurulduğunu ve harcama kesintilerinin yapıldığını duyurdu. Zino, mahkemeye gitmek “şirketinizin ticari beklentileri için iyiye işaret etmiyor ve çalışan tabanına daha fazla belirsizlik katıyor” dedi. Lipton, bunun Musk için de bir risk olduğunu söyledi. “Ya şirketi satın alması gerekiyorsa ve şimdi aynı zamanda onu bir nevi baltalıyorsa?”

Nihayetinde, milyarderin tuhaflıklarının ne kadar kaotik olsa da tek bir amacı varmış gibi göründüğünü söyledi: “Onun kazanmaya kararlı olduğunu düşünmüyorum. Bence Twitter’da 44 milyar dolar harcamamayı taahhüt ediyor.”

Editör: Oğuz Yılmaz – 09.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Pomodoro Tekniği: Etkili Bir Zaman Yönetim Aracı

    Pygmalion (Pigmalyon) Etkisi | Ne Düşünürsen O Olur