içinde

KızgınKızgın

Asgari ücrete zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklama göre asgari ücret brüt 6471 TL, net olarak 5500 TL’ye yükseltildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işverenlere 100 TL yardım yapılacağını da açıkladı. Asgari ücret Türkiye’yi son dönemde çok derinden ilgilendirmeye başladı çünkü halkımızın yaklaşık %57’si asgari ücretle çalışmaktadır ki bu oldukça yüksek bir orandır. Gelişmiş ülkelerde asgari ücretle çalışan nüfusun oranı %20’nin üzerine çıkmamaktadır.

Konuyla Alakalı Veriler

Asgari ücretin artış oranı yaklaşık %30 oldu ancak 2022’nin başından beri enflasyon %35 oranında gerçekleşti. Dolayısıyla asgari ücret zammı enflasyon oranının altında kaldı. Ayrıca dört kişilik bir ailenin açlık sınırı şu anda 6.300 TL ve yoksulluk sınırı da 20 bin TL civarındadır dolayısıyla asgari ücret tek kişinin çalıştığı bir ailede açlık sınırının altında, iki kişinin çalıştığı bir ailede de yoksulluk sınırının altında kalmaktadır.

Grafik Kaynağı: @ali_hakan_kara (Takip etmenizi tavsiye ederim çok değerli bir ekonomist).

Editör: Fatih Düz – 02.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Alperen Özdemir tarafından yazıldı

Kendi halinde takılan birisi.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Aile içi şiddet, çocuklar ve gençler için ipuçları

    Felakete Neden Olan Kadın Delilah’ın Hikayesi