içinde

Elon Musk Beynini “Bulut Depolamaya” Kaydettiğini Açıkladı

İnsanlar arasında bizlere çip takılacağına dair komplo teorilerini sizde duymuşsunuzdur. Bir kısım kişilere göre bunu bir takım şeylerle yaptılar. Diğer kısım ise asla böyle bir durum olmadığını, buna gerek olmadığını savunup duruyor.

Ben bu konuda kararsız kalanlardanım. Çünkü özellikle telefonda konuştuğum herhangi bir konu ile ilgili karşıma reklamlar ilk kez çıktığında şaşırmıştım. Şimdi ona da alıştım fakat geçen gün sadece düşündüğüm bir tatil yeri ile ilgili reklam çıkması beni tedirgin etti. Belki de sadece bir tesadüftü..

İstanbul Sosyolojide okurken bir hocamız, akıllı diş fırçalarından bahsetmişti. Bazı yerlerde pilot olarak uygulandığını söylemişti. Dişlerimizin durumundan, diş etlerimizin renginden, kan basıncından, ağız kokusundan vücudumuzda herhangi bir hastalık olup olmadığını tespit edip, diş fırçamızı bağlandığımız hastane yada doktora uyarı gidecek ve daha sonra hastaneden aranacaksınız  “Tahliller yaptırmanız gerekli şöyle bir durumunuz olabilir” diye. Bir kaç yıl önce bunu ilk duyduğumuzda bu kadar da değil herhalde derken bugün yeni bir haberle karşılaştım.

Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk, “zihnini” bulut bilişim hizmetine (cloud) yüklediğini belirtti.

Kripto para birimi Degecoinin kurucusu Twitter hesabından Elon Musk’ı etiketleyerek bir soru sordu “Beyninizi buluta yükleyebilseydiniz ve kendinizin sanal bir versiyonuyla konuşabilseydiniz, arkadaş olur muydunuz?” diye yönelttiği sorusuna Elon Musk “Çoktan yaptım.” diye cevap verdi.

Musk daha önce şirketi Neuralink’in 2022’ye kadar insan beynine bilgisayar çipleri yerleştirmeye başlamayı planladığını belirtmişti.

Bu açıklamadan sonra komplo teorisyenlerinin çokta haksız olmadığını daha fazla düşünmeye başladım.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Editör: İlkem Baydarlı – 20.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Nilay Tok tarafından yazıldı

İletişimci ve sosyolog. Patisever hemde pek çok. Hayat boyu hep öğrenci.

Üyelik YılıMakale YazarıYorumcu

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İhanet, Yalancı Sevgiler ve Bir Kitap: Yakıcı Sır

    21 Temmuz: Nobel ve Pulitzer Ödüllü Ernest Hemingway’in Doğum Günü