içinde

İnanılmazİnanılmaz

46 yıl süren hamilelik: Zahra Ebu Talip

Yazının devamında hassas içerikler bulunmaktadır !

Habere göre; 1955’te Kazablanka’nın bir köyünde yaşayan Zahra Ebu Talip, ilk çocuğuna hamile kalır. Doğumun habercisi sancıları başladığında yakınları Zahra’yı hemen hastaneye götürürler. Ancak üzerinden 48 saat geçmesine rağmen bebek doğmamıştır. Bu sırada sezaryen olan başka bir kadının çektiği acılara şahit olan Zahra’ya doktorları ona da sezaryen yapmayı teklif ederler.

Zahra bunun üzerine korkarak hastaneden kaçar ve rahimi açılmadığı için sancı çekmeye devam eder. Günlerce süren acıdan sonra bebek bir gün hareket etmeyi bırakır ve sancılar da son bulur. Bu kan dondurucu olaya ise Fas halkının, ”Bebek anne karnında sırf annenin onurunu korumak için uyuyabilir.” inanışına göre kimse bir şey dememiş ve Zahra’nın hamileliği unutulup gitmiştir.

Bu inanışla yıllarca karnındaki ceninle yaşayan Zahra, daha sonra 3 evlat edinir. Ancak hamileliğin üzerinden tam 75 yıl geçmişken işler beklenilmeyen bir etki oluşturur. Tekrardan sancıları başlayan Zahra çektiği aşırı acılar sonunda, evlat edindiği çocuklarından biri annesini hastaneye götürür.

Doktor kontrollerinden sonra başta yumurtalıklarda bir tümör olabileceği tahmin edilse de detaylı tarama için ultrason çekimiyle ve bir radyografi uzmanında yardımıyla işin aslı ortaya çıkar.

Karnındaki bebeğin tamamen kireç tutmuş bir vaziyette anne karnında kütle halini aldığı görülür. Doktorlar ceninin anne karnından alınmasının ne kadar güvenli olacağı konusunda uzun bir süre karar vermekte zorlanırlar. 4 saatlik ameliyatın sonunda; ceninin yaklaşık 4 kg ağırlığında ve 42 cm boyunda olduğu görülür. Asıl tüyler ürperten olayda ceninin tamamen taşlaşmış olduğudur. Bunun yanında ceninin kendi hayati organlarını ve karın duvarını zamanla eritip dış bölgenin sert bir cisim halini almasıyla yıllarca anne karnında anneyi zehirlemeden durmuştur.

Doktorların bunu Ektopik (Dış gebelik) hamilelik diye adlandırdıkları söyleniyor. Bebeğinde bu yüzden uzun yıllar anneyi zehirlemeden başka bir forma dönüştüğünü açıklayabilir.

Yıllarca doğum başladıktan sonra ya da ceninin karında ölmesi durumunda, bebeğin içeride uzun süre kalması anneyi zehirleyip öldürür diye duyduk. Ancak öğrendiğimiz bu yeni bilgiyle gerçekten insan beynini neye inanırsa vücut onun için programlanabilir bunu somut olarak burada görebiliriz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Editör: Fatih Düz – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Zehra Garipli tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sony ve Honda’nın Elektrikli Otomobil Ortaklığının Detayları

    Yüksek IQ’lu insanların ortak alışkanlıkları