içinde

Sony ve Honda’nın Elektrikli Otomobil Ortaklığının Detayları

Sony ve Honda bir süre önce birlikte elektrikli otomobil geliştirme ve üretme planlarını açıklamıştı. Bu iş birliğinde Honda’nın üretime, teknoloji devi Sony ise mobilite servisini geliştirmeye odaklanacağı belirtilmişti. İki dev şirket, bu iş birliğini ayrı bir şirket çatısı altında yürütmeyi planlıyor.

Nikkei’ye konuşan Sony’nin başkanı ve CEO’su Kenichiro Yoshida; “Bu iş birliğini Sony veya Honda çatısı altına yerleştirmek yerine bağımsız bir yapı altında yürütmenin uzun vadede daha faydalı olacağına inanıyoruz.”

Yoshida konuyla ilgili daha fazla detay vermedi. Ancak şirketlerin ortak girişimden hisse satmasının veya halka arz edilmesinin ihtimaller arasında olduğunu belirtti ve kısa süre içinde bu konu hakkında daha fazla detay paylaşmayı umduğunu sözlerine ekledi.

İki şirket arasındaki iş birliğinin duyurusu geçtiğimiz mart ayında yapılmıştı. Sony’den o dönem yapılan açıklamadaYaratıcılığın ve teknolojinin gücünü kullanarak dünyayı duyguyla doldurmak istiyoruz” gibi ilginç ve iddialı bir ifade kullanılmıştı. Şirket emniyet, eğlence ve uyumluluk temelli bir mobilite sistemi oluşturmayı planladığını da açıklamıştı.

Honda geçtiğimiz yıl 2040 itibarıyla tüm filosunu elektrikli ve yakıt hücreli otomobillerden oluşturma hedefini açıkladı. Bu doğrultuda 40 milyar dolarlık bir yatırım yapacak olan şirket, 2030’a kadar 30 yeni elektrikli otomobil çıkaracak. Sony’nin bu planlara nasıl entegre olacağı bilinmiyor. Ancak Honda’nın elektrikli otomobil yarışında rakiplerine kıyasla geri kaldığını söylemek gerekiyor.

Sony, Apple gibi şirketlerin gelecekte otomotiv sektöründe daha etkin bir rol oynamasını bekliyor. Japon teknoloji devi, otomobillerin PlayStation gibi oyun konsollarına veya robot köpek Aibo gibi cihazlara bağlanabilmesini öngörüyor. Mobilitenin bir hizmete dönüştüğünü söyleyen Yoshida, ağ işlevlerine temel sağlayarak mobilitenin evrimine katkı sağlamak istediklerini dile getirdi.

Editör: Fatih Düz – 11.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Semih Boyatlı tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      Çinli Bilim Adamları, Yapay Zeka Kullanarak Domuzları Klonladılar

      46 yıl süren hamilelik: Zahra Ebu Talip