içinde

HavalıHavalı

Geleneksel & Yeni Medya Nedir?

”Yeni Medya” Radyo, Televizyon, Gazete gibi Geleneksel Medya araçlarının tanımını ve sınırlarını değiştiren ve dijital ortamı tanımlayan bir bölüm olarak, yenilikçi yöntem ve uygulamalar sayesinde, uluslararası rekabete dayalı küresel yapılanmalar için bu bölümü okuyan öğrencileri donanımlı hale getirmeyi hedeflemektedir.

Yeni Medya Bölümü’nde uygulanacak olan program, öğrencilerin yaratıcı ve teknik deneyiminin birleştiği dijital teknolojiler ve interaktif medya sayesinde bilgi ve becerilerinin gelişimine ve evirilmesine neden olacak, yeni medya endüstrilerinde ve yaratıcı mesleki uygulamalarda donanımsal niteliklerinin gelişmesini sağlayacaktır. Kitle iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı değişim sayesinde günümüzde bilgi oldukça akıcı, sürekli ve anında erişebilir bir hal almaktadır. Bu da bizim bilgiyi oluşturma, bilgiye erişme, bilgiyi kullanma, anlama ve yaygınlaştırma biçimimizde değişiklikleri ortaya koymuştur.

Yeni Medya Bölümü de eleştirel düşünme, ekip çalışması, yaratıcılık ve girişimciliği vurgulayarak öğrenmeye ilişkin disiplinler arası ve deneysel bir yaklaşım sunmaktadır. Bunların yanında Geleneksel Medya olarak nitelendirilen eski fakat günümüzde belirli bir kısımda yer almaktadır. Kısıtlı olarak yerini korusa da gündemimiz tamamen dijital mecralar üzerine ilerleyip gelişmektedir. Yenilikçi anlayışı benimsemedikleri için geleneksel Medya günümüzden kaybolup gitmese de etkisini yitirmektedir.

Peki yeni medyanın avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Geleneksel medyayı geri planda bırakan yeni medya olgusu (influencer marketing-digital marketing-seo-social media designer) gibi bir çok alanı içinde barındırmakta ve gelişerek ilerlemektedir. Dijital sektörün getirdiği yenilikler ile birlikte olumsuz yönleriyle de dikkat çekmektedir. İnsanların sadece sanal bir mecra içerisinde yaşıyor olması dış dünyadan soyutlanarak asosyal bir duygu durumuna bürünmesi ve estetik algısını ön planda tuttuğu için kişiler sürekli bir kıyas ve yarış halinde ilerlemektedir. Bu da psikolojik yönden oldukça sarsıcı bir etkiye sahiptir. Sosyal medya içerisindeki tüm mecralar kendi içerisinde bir döngü halinde ilerlerken insanları bu döngüyü kırma çabası ile kişinin duygu durumunu oldukça yıpratmaktadır. Bazı insanlarda belirli bir doyum noktasına ulaşma olmadığı için iradeyi kontrol edememektedirler. Bu yüzden dijital sektörün avantajlı yanları kadar dezavantajları da bir o kadar fazladır.

Editör: Fatih Düz – 14.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Dilara Demircan tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Şifalandırıcı solfej frekansları

    Soruları cevapla senin hangi Yüzüklerin Efendisi karakteri olduğunu söyleyelim..