içinde ,

İnanılmazİnanılmaz

Talihsiz Richard Parker; Yaşamak İçin Arkadaşını Öldürür Müydün?

Avusturalyalı bir avukata ait olan Mignonette isimli bir gemi, denizlere açılmak için hazırlıklarını tamamlamıştı. Geminin mürettebatında yer alan isimlerinde biri Richard Parker adlı genç bir çocuktu. Bu çocuk daha 17 yaşındaydı ve ilk kez denize açılacaktı. Aslında sadece Richard Parker için geçerli değildi bu durum aynı şekilde Mignonette gemisi de ilk defa denizle tanışacaktı.

Mignonette, toplam 4 mürettebattan oluşmaktaydı. Kaptan Thomas Dudley, ikinci kaptan Edwin Stephens, tayfa Edmund Brooks ve başına gelecekler felaketlerden habersiz kamarot Richard Parker.

Tarihler 19 Mayıs 1984’u gösterdiğinde artık yolculuk başlamıştı. Herkesin içinde bir heyecan vardı ne de oysa onlar için güzel bir tecrübe olacaktı. İlk zamanlarda herşey sıradan devam ediyordu herkes yapması gerektiği işi yapıyordu ama geminin kaptanı Dudley, Richard Parker’dan çalışmasından memnum değildi. Sonraları Dudley, anı defterine şunları yazacaktı. ”Richard Parker işe yaramaz, zavallı bir denizci.”

Sonra günler geçti, bir sorun gözükmüyordu her şey olması gerektiği gibi ilerliyordu. Ama o tarihi an gelmişti yani 5 Temmuz 1984 gecesi… 5 Temmuz gecesi kaptan Dudley, dinlenmeleri için mürettebatı kamaralarına gönderdi. Mürettebat derin bir uykudayken, dev bir dalga gemiye çarptı.

Olayın şokunu yaşayan kaptan Dudley hemen kendine gelerek mürettebatın yanına gitti. Olay sırada herkes panik halindeydi kimse ne yapacağını bilmiyordu. Kaptan, mürettebata hemen cankurtaran sandalını denize indirilmelerini söyledi ama bu durumda sıkıntılıydı çünkü cankurtaran sandalları çok ince bir tahtadan yapılmıştı. Tahtanın bu 5 kişiyi taşıyıp taşımayacağı belli değildi ama başka çareleri yoktu.

Hemen denize indirildi. Kaptan, mürettebata onlar için en önemli bir eşyayı alıp gelmelerini söyledi. Herkes hazır hale geldikten sonra mürettebat filikalara bindi ve yavaş yavaş gemiden uzaklaşmaya başladı. Artık Mignonette yoktu kısa sürede içinde denizin diplerine çökmüştü. Mürettebat artık denizin ortasında küçük bir sandalın içinde kalmıştı ve üstelik yemekleri de sınırlıydı. Peki şimdi ne olacaktı ?

12 gün boyunca sadece içecekleri olan grup bunu içerek karınlarını doyurmaya çalıştı. Balık vb. şeyleri tutmak istediler ama bunun için yeterli ekipmanları yoktu. Sadece bir keresinde kaptan Dudley, bir kaplumbağa tutmayı başardı ve uzun süre sonra et yediler.

Tarihler 17 Temmuz geldiğinde artık hiç bir malzemeleri kalmamıştı ayrıca yağmur yağmıyordu. Mürettebat susuzluklarını gidermek için kendi idrarlarını içmeye karar verdiler çünkü deniz suyu içtiklerinde hastalanacaklarını biliyordu. Parker haricinde herkes kendi idrarını içti. Parker ise deniz suyu içiyordu. Parker, bir süre sonra ishal ve kusma gibi belirtiler göstermeye başladı.

Mürettebat artık dayanamıyordu ama içlerindeki yaşama isteği çok yoğundu. Yaşama isteği o kadar yoğundu ki içlerinden birini feda etmek isteği belirdi. Feda edilen kişinin etleri yenecekti yani bildiğiniz yamyamlık….

Parker’ın durumu daha kötüye gidiyordu. Tom Dudley’e göre Parker ölmek üzereydi. Bu nedenle kura çekip kimin ölmesi gerektiğine karar vermek zorunda değillerdi. Parker feda edilebilirdi. Dudley ve Stephans çocuğun ölmesi gerektiğini düşünürken Brooks, küçük Parker’ın yaşaması gerektiğini düşünüyordu ama sonuç değişmedi Parker öldürüldü parçaları ayrılıp yenmeye başlandı.

Tarihler 29 Temmuz gününü gösterirken Hamburg’a giden Alman gemisi Moctezuma, botu görerek bir deri bir kemik kalmış mürettabatın yardımına koştu. Daha sonrasında bu olay tüm ülkede duyurdu. Geriye kalan 3 kişi yargılandı. Bunun üzerine Dudley ve Stephens, Holloway hapishanesine gönderildi. 6 ay sonra özgürlüğüne kavuşan Dudley ve Stephes, halktan izole bir şekilde yaşamaya başlıyorlar. Bir süre sonra Stephens’ın akli dengesini yitirdiği söyleniyor. Mürettebatın üyelerinden Brooks ise uzun yıllar psikolojik sorunlarla uğraşıyor. Dudley ise olaydan sonra her ay Richard Parker’ın kız kardeşine para göndermeye başlıyor. Sonrasında ise vebaya yakalanıp hayata veda etti

Bu olaya benzer bir film olan Pi’nin Yaşamı’nı izlemenizi öneririm.

Yazımı okuduğunuz için teşekkürler…

 

Editör: Astropower – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Burcu Aydınlı tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarÖncüGaleri SahibiListe UstasıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Rusya, Finlandiya'nın Gazını Kesti!

    Rusya ABD ve Avrupa'dan Ukrayna'ya Gönderilen Silahları Vurdu!