içinde

Rusya ABD ve Avrupa'dan Ukrayna'ya Gönderilen Silahları Vurdu!

Rusya Savunma Bakanlığı Batı’nın Kiev’e gönderdiği büyük bir silah sevkiyatının Ukrayna’nın kuzeybatısında uzun menzilli füzelerle imha edildiğini duyurdu. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov ise Mariupol’de Rusya’ya karşı direnişi sürdüren Azovstal çelik fabrikasındaki Ukrayna askerlerinin son grubunun da teslim alındığını, fabrikanın tamamen boşaltıldığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı bugün Kiev’e gönderilen büyük bir silah sevkiyatının Ukrayna‘nın kuzeybatısında uzun menzilli füzelerle imha edildiğini duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında “ABD ve Avrupa ülkelerinden teslim edilen çok sayıda silah ve askeri teçhizat Zhytomyr bölgesindeki Malin tren istasyonu yakınlarında Kalibr füzeleri ile imha edildi” ifadeleri kullanıldı.

‘MEŞRU HEDEF OLUR’ DİYE UYARMIŞTI

İmha edilen silahların Batı’dan Donbas savaşı için gönderildiği belirtildi.

Batı’nın Ukrayna’ya gönderdiği silahlar konusunda sık sık uyarıda bulunan Rusya yabancı ülkelerin Ukrayna’ya silah tedarik etmesine izin vermeyeceğini belirterek “Silah taşıdığını düşündüğümüz Ukrayna topraklarına giren herhangi bir yük meşru hedef olacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinde Batı’yı silah yardımı konusunda uyarmış ve “Batı Ukrayna’ya silah tedarikini durdurarak bu vahşeti durdurabilir” demişti

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Ramazan Adsan tarafından yazıldı

AnketörÜyelik YılıMakale YazarıEditör YazarÖncü

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      Talihsiz Richard Parker; Yaşamak İçin Arkadaşını Öldürür Müydün?

      Tasarımcı Arkadaşlar İçin… En İyi 5 Ücretsiz Photoshop Alternatifi