içinde

Dünyanın En Farklı Yiyeceklerine Bakmadan Önce Böcek Fobiniz Varsa Dikkatli Olmalısınız

Dünyanın en farklı yemeklerine bir bakın isterseniz?

Yemek yemek hepimiz için bir tutkudur. Soslu, etli ve birçok çeşit yemek yaparız. Yemeklerimizi yaparken birbirinden güzel sebzeler kullanır ve özenle hazırlarız. Yemeği fırına verdiğimizde burnumuza doluşan o koku bizi mest ederken iştahımızı da kabartır. Peki ya dünyada ne tür yemekler yapılıyor? Dünyanın en farklı yemeklerini beraber inceleyelim.

1.Karınca Larvası (Meksika)

Meksika’da hemen hemen her restoranın menüsünde bulunan Escamoles’in ne olduğunu biliyor musunuz? Tereyağına benzer bir tadı olan bu yemek bolca bebek karıncadan yapılmaktadır . Meksika’da oldukça ilgi görüyor bu yemek. Ama Türkiye’den biri gidip yer mi bilemiyorum.

2.Yumurta Haşlama (Çin) 

Hepinizin bildiği gibi bizler yumurtayı suda kaynatırız. Peki ya Çinliler, onlar nasıl yapıyor?  Okuduğunuz zaman gözlerinize inanamayacaksınız. Çinliler yumurtayı ergenlik öncesi bir erkeğin sidiğinde kaynatıyorlar.

3.Eskimo Dondurması (Alaska)

Hepimiz şüphesiz dondurmayı çok severiz. Çilekli, kakaolu, limonlu top top dondurma yeriz bazen. Peki ya Alaska’daki dondurmanın içinde neler var? Yup’lik adı verilen bu dondurmanın içindeyse; kar, ren geyiği, fok, ayı yada balina yağı ve yumurtası bulunmaktadır.

4.Kanlı Krep (İsveç)

Krepi birçoğumuz severek yeriz ve sabah kahvaltılarımızı süsler. İsveç’te Blodplattar adı verilen bu krep normal krepe ek olarak üstüne domuz kanı eklenmektedir. Ve İsveç’te bir kahvaltıda mutlaka bulunması gerekir. Bir hayli sevdikleri söylenir .

5.Kızarmış Testis ( A.B.D) 

Amerika da bir restoranda oturduğunuzda karşınıza gelen bu yemek çıtır çıtır bir tavuk izlenimi verir ve iştahınızı bir hayli kabartır .Fakat gerçek çok farklıdır  oldukça lezzetli görünen bu yemek aslında bir boğanın testisleridir. Ve Amerika’da popüler bir yemektir .

6.Jöleli Geyik Kafası (Kanada)

Geyiklerin kafalarının baharatlarla kayanatılıp, kemiklerinin çıkartılmasından sonra jöleyle harmanlanmasıyla yapılan bir yemektir. Bu tat Kanada’da oldukça popülerdir. Bizler böyle bir şey yiyebilir miyiz? Pek emin değilim .

7.Böcek Kızartma (Afrika)

Afrika’da çok popüler olan bu böcek kızartma baya meşakkatli bir yemektir. Kızartıp onları fındık, fıstık çerez yerine yiyorlar .

8.İnek Kanından Kokteyl (Etiyopya)

Biraz sütle çok lezzetli olduğu söylenen bu içeçek Afrika’da çok popülerdir. Çoğu yerel kabilede ergenliğe geçiş döneminde bir ritüel olarak görülen bu içecek severek içilir.

9.Haggis (İskoçya) 

İşkembe zarının içine bulgur, fındık, fıstık, ince doğranmış sakatatlar, bol baharat, iç yağ ve daha bir sürü şey konarak yapılan bu yemek İskoçya’da yöresel yemek olarak kabul edilir ve oldukça popülerdir .

10.Tarla Faresi (Meksika) 

Özellikle Meksika ve Çin’de tarla faresi sofraları süsleyen en özel yemek türlüdür. Oldukça popüler olan bu yemeği soslu tercih ederler.

Editör: Sümeyye Özmen – 25.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Gamze Gaye tarafından yazıldı

Merhaba ben Gamze Gaye Dinç . 1999 Mersin doğumluyum . Zincire Vurulmuş Kalbim Kitabının yazarıyım. Ve okul öncesi öğretmeniyim . Yazmak bir tutku benim için . Umarım sizler de yazılarımı beğenenirsiniz.

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Zoraki Mükemmel Görünmenin Arka Yüzü, Ördek Sendromu

    Yeni Süper Kahramanları Oluşturan Gox Arion’un Amacı Ne?