içinde , ,

‘Çığlık’ Bir Korku Klasiğinden Çok Daha Fazlası Mı?

Bugüne kadar yapılmış en iyi korku filmlerinden bahsettiğimizde, Çığlık her zaman listede yer alır. Kevin Williamson tarafından yazılan ve Wes Craven tarafından yönetilen 1996 yapımı film, bir zamanlar ölü olan slasher türünü yeni bir nesil için tek başına yeniden keşfetmiştir. Çoğu kişi bu filmi tüm zamanların en iyisi olarak görse de, genellikle şimdiye kadar yapılmış en korkunç filmlerden biri olarak görülmez. Hayalet Surat gerçekten de korkutucudur, ancak tonu Teksas Katliamı kadar karanlık değildir. Çığlık eğlenceli olmayı amaçlar. Endişelenirsiniz, panikle yerinizden zıplarsınız ama sonra gülersiniz. Ancak filmin arka planında hiç eğlence yok çünkü Kevin Williamson en ünlü eserini kaleme almak için Amerika’nın en iğrenç seri katillerinden biri hakkında bir program izledikten sonra ilham almış.

Jeffrey Dahmer, John Wayne Gacy ya da Ted Bundy kadar kötü şöhretli olmayabilir ama Gainesville Karındeşeni olarak bilinen Daniel Rolling de en az onlar kadar çılgındı. Ağustos 1990’da, Florida’da beş üniversite öğrencisinin ölümüne yol açacak dört günlük bir cinayet çılgınlığına girişti. Dört yıl sonra, hevesli bir senarist ABC’de yayınlanan ve Gainesville Karındeşeni’nin işlediği suçları konu alan Turning Point adlı programı izlerken öylesine sarsıldı ki, bu program ona daha sonra Çığlık’a dönüşecek olan senaryoyu yazması için ilham verdi. Gainesville Karındeşeni bir genç olmamasına, kurbanlarına şaka yapmamasına ya da maske takmamasına rağmen, Williamson’ın zihnine korku tohumları ekmiş ve içinde sayfada yeniden yaratmak istediği bir his yaratmıştır.

Gainesville Karındeşeni’nin 1990’daki Dört Günlük Cinayet Çılgınlığı

Daniel Rolling’in saldırısı 24 Ağustos 1990 Cuma günü, gece yarısı iki genç üniversite öğrencisinin uyuduğu Florida’daki bir daireye gizlice girmesiyle başladı. Christina Powell’ı oturma odasındaki kanepede uyurken buldu. Onu izledi ama saldırmadı. Onun yerine üst kata çıktı ve Sonja Larson’ı yatağında uyurken buldu. Onu uyandırıp Christina duymasın diye ağzını bantladı ve bıçaklayarak öldürdü. Daha sonra tekrar aşağı inip, Powell’a cinsel saldırıda bulunduktan sonra onu da öldürdü. Cesetlerini polisin bulması için teşhir etti ve bu yeterince iğrenç değilmiş gibi bir de gitmeden önce banyolarında duş aldı.

Ertesi gece, bu kez Christa Hoyt’un evine girerek tekrar saldırdı. Olayın bu kısmını daha da ürkütücü kılan şey Christa’nın evde olmamasıydı, bu yüzden Rolling sabırla onun dairesinde tek başına oturup sabaha kadar onun gelmesini bekledi. Christa geldiğinde, Rolling onu bıçaklayarak öldürmeden önce bağladı ve saldırdı. Kadının cesedini de teşhir etti, ancak bu kez kafasını keserek daha da korkunç bir adım attı.

Dehşet dolu hafta sonunun ardından vatandaşlar şok içinde kaldı. İşlenen suçlar birçok kişiye 1978 yılında Florida’da birkaç üniversite öğrencisini öldüren Ted Bundy’yi hatırlattı. Ne yazık ki Rolling’in işi bitmemişti. Sadece iki gün sonra, Pazartesi günü, başka bir daireye girdi. Önce Manny Taboda’nın yatak odasına girdi ve onu orada öldürdü. Bu, çılgınlığı boyunca ilk kez bir erkeğe saldırdığı an olacaktı. Ev arkadaşı Tracy Paules başka bir odadaydı. Taboda’nın Rolling’e karşı koymaya çalıştığını duyunca yatak odasına gitti ve orada o da saldırıya uğradı. Taboda kısa bir süre için yatak odasına kaçıp kapıyı kilitlemeyi başardı ama Rolling kapıyı kırarak içeri girdi ve onu bıçaklayarak öldürdü. Rolling diğer kadın kurbanlarında olduğu gibi Paules’e de poz vermiş, ancak Taboda’ya hiçbir şey yapmamıştır; bu da tüm kurbanlarının kadın olmasını amaçladığını ve Taboda’yı beklemediğini göstermektedir.

Daniel Rolling Florida’ya Gelmeden Önce Öldürülmüştü

Bundan sonra Rolling durdu ve aylarca hareketsiz kaldı. Hayatının geri kalanında bu şekilde kalabilir ya da bir noktada tekrar saldırmak için bekleyebilirdi, ancak geçmişi onun çöküşüne yol açacaktı. Florida’daki beş üniversite öğrencisinin onun ilk kurbanları olmadığı ortaya çıktı. Bir yıl önce, 1989’da öldürmüştü. Daha altı ay bile geçmeden, 4 Kasım 1989’da Shreveport, Louisiana’da üç kişilik bir aileyi öldürmüştü. Evlerine girmiş ve Tom Grissom adında bir büyükbabayı, yetişkin kızı Julie’yi ve 8 yaşındaki oğlu Sean’ı öldürmüştü. Taboda ve Paules’te olduğu gibi, öldürdükten sonra erkek cesetlerine dokunmamış, ancak Judy’yi bulacak olanlara poz vermişti. Müfettişler iki cinayet arasında birçok benzerlik olduğunu fark etmiş ve her ikisinden de aynı kişinin sorumlu olduğuna inanmışlardır. Bu yardımcı olsa da, onlara bu kişinin kim olduğunu söylemedi. Ellerindeki tek şey katilin Shreveport’taki olay yerinde bulunan kanıydı ve bu da katilin B tipi kana sahip olduğunu gösteriyordu.

İpuçları orada durdu, ama sonra Rolling birçok katilin yaptığı ölümcül bir hata yaptı. Çenesini kapatamadı. Shreveport’tayken, Hıristiyan bir çift olan Cindy Juracich ve Steve Dobbin, Rolling’le kiliselerinde arkadaş oldular. Hatta onu birkaç kez evlerine davet ettiler, ancak kısa sürede onun uzaklaşmaları gereken kaçık bir zihin olduğunu keşfettiler.

Juracich, 2021 yılında ABC News‘e verdiği bir röportajda Rolling ile olan arkadaşlığını anlattı. “Bir süre her gece gelirdi, sonra bir gece Steven geldi ve ‘Gitmesi gerek’ dedi.” Rolling Dobbin’e bir sorunu olduğunu söylemişti ve Dobbin ne demek istediğini sorunca Rolling ona “insanlara bıçak saplamayı sevdiğini” söyledi.

O sırada Shreveport cinayetleri çoktan işlenmişti ama Juracich onun yorumlarını dikkate almadı. Ancak, soruşturmacıların her iki cinayetin de aynı adam tarafından işlendiğinden şüphelendikleri haberi ülke çapında yayıldığında, Florida’daki konum Rolling hakkında unutamadığı başka bir şeyi hatırlamasına neden oldu. Juracich, “Bize her zaman… ‘Bir gün bu kasabadan ayrılacağım ve kızların güzel olduğu bir yere gideceğim ve bütün gün güneşin altında uzanıp güzel kadınları izleyeceğim’ derdi” dedi. Crime Stoppers’ı aradı ve onlara “‘Sanırım araştırmanız gereken bir adam var – Danny Rolling’ dedi.”

Araması tam zamanında gelmişti, çünkü bu sadece başkalarının potansiyel kurban olmalarını etkilemekle kalmayacak, aynı zamanda Edward Lewis Humphrey adında Floridalı bir adamın hayatını da kurtarmış olabilirdi. Büyükannesini dövdüğü için tutuklanmıştı ve şimdi Gainesville cinayetlerinde bir numaralı şüpheli olarak görülüyordu. Daha sonra aklanacak olsa da, bazıları onun Rolling’in Daniel Rolling Yakalandı ve Suç Ortağı Olmaktan Mahkum Edildi.

Daniel Rolling Yakalandı ve Mahkum Edildi

Müfettişlerin Rolling’i bulmak için fazla bir şey yapmasına gerek kalmadı, zira son cinayetlerden sadece bir buçuk hafta sonra, aylar önce bir marketi soyduğundan beri bulunduğu Florida, Ocala’daki bir hapishanede oturuyordu. Artık herkes cinayetlerin neden durduğunu biliyordu. Başka bir cinayetle aynı gün bir bankanın da soyulduğu ortaya çıktı. Bu bağlantı sayesinde müfettişler soygunda kullanılan kaset ve aletler de dahil olmak üzere kanıtları incelediler ve bunların cinayetlerde kullanılanlarla eşleştiğini keşfettiler. Sadece bu da değil, Rolling’in B tipi kanı vardı ve başka bir özensiz itiraf hareketiyle, buldukları bir günlükte işlediği suçlardan bahsetmişti.

Rolling tutuklandı ve mahkemeye çıkarıldı. Rolling’in babasının ağır ve sürekli tacizine maruz kaldığı ortaya çıktı, bu da deliliğinin nereden kaynaklandığını biraz olsun açıklamaya yardımcı olabilirdi ama onu kurtaramayacaktı. Daniel Rolling işlediği suçlardan dolayı suçlu bulundu ve idama mahkum edildi. 25 Ekim 2006 tarihinde idam edildi.

1994 yılında, Rolling’in davası sürerken, ABC bu konuyla ilgili bir program yayınladı. Kevin Williamson da izliyordu. Yazdığı senaryo Gainesville Karındeşeni hakkında olmasa da, o gece hissettiği korku hakkındaydı. Williamson daha sonra bu korkuyu hepimize başarılı bir şekilde aktarmayı başardı.

Editör: Doruk Adakoğlu – 12.03.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Mühendisler, uzayda ev avı ve gayrimenkul keşfi için robotlar geliştiriyor

    Mühendisler, Uzayda Ev Avı ve Gayrimenkul Keşfi için Robotlar Geliştiriyor

    Ayşe Ümit Karabacak ile Edebiyat Ajandası Turu