içinde

Bir VPN Uygulaması Çevrimiçi Gizliliğinizi Korumanıza Yardımcı Olabilir Mi?

Bir VPN çevrimiçi gizliliğinizi korumanıza yardımcı olabilir mi?

İnsanların siber suçlara bulaşmasının giderek daha kolay hale geldiği bir dünyada, veri korumaya yönelik temel ihtiyaç hiç bu kadar büyük olmamıştı. Siber suçun artık kendi başına bir endüstriye sahip olması (CCaaS – Hizmet Olarak Siber Suç olarak bilinir) endişe verici gerçeği, siber güvenliğin önümüzdeki günlerde neden önemli olduğunun altını çizmek için yeterli olmalıdır.

VPN, göz atma verilerinizi internetteki meraklı gözlerden korumaya yardımcı olan en iyi hizmetlerden biridir. Atlas VPN, verilerinizi gizli tutmanıza izin verecek ve sağlam güvenlik sunan bir hizmettir. İşte size yatırım yapmaya değip değmeyeceğine karar vermeniz için Atlas VPN’i inceledik.

Atlas VPN Ne Kadar İyi?

Atlas VPN’in güvenilir bir araç olup olmadığını merak ediyorsanız, içiniz rahat olsun. Pazar lideri NordVPN sağlayıcısı Nord Security’ye aittir. Bu nedenle, Atlas VPN’in yakın gelecekte lider VPN sağlayıcısının izinden gideceğinden emin olabilirsiniz.

Atlas VPN, mevcut olduğu fiyat için çalmasını sağlayan temel ve ek kullanışlı özelliklerin bir karışımıdır. Yeni başlayanlar için, tipik bir VPN aracından bekleyeceğiniz tüm temel özelliklere sahiptir: günlük giriş tutmama politikası, AES şifrelemesi ve güvenilir bir öldürme anahtarı.

Ayrıca iki güvenilir tünel protokolü sunar – IKEv2 ve WireGuard. Atlas VPN ile, 45 lokasyonda 750 sunucu dünya çapında emrinizde. Ücretsiz bir sürümü seçerseniz, üç sunucuya erişiminiz olur – Amsterdam(Hollanda), Los Angeles(Amerika Birleşik Devletleri) ve New York(Amerika Birleşik Devletleri).

Ayrıca aynı anda sınırsız sayıda bağlantı kurabilirsiniz ve koruma tüm cihazlarınız için geçerli olacaktır.

Eksilerden kısaca bahseden Atlas VPN, yalnızca RAM sunucuları kullanmak yerine tamamen şifrelenmiş sürücüler kullanır. İkincisi, kayıt tutmama politikaları bağımsız denetimlerden geçmedi. Piyasadaki en iyi VPN’lerden bazılarıyla karşılaştırıldığında, Atlas VPN’nin nispeten küçük bir sunucu filosu vardır.

Özellikler

Bu VPN aracının sunduğu en iyi özelliklerden bazılarına bir göz atalım.

1. Medya Akışı

Ülkenizde bulunmayan TV şovlarını art arda izlemenin bir yolunu arıyorsanız, Atlas VPN en iyi seçeneklerden biridir. Atlas VPN’de akış için özel olarak tasarlanmış herhangi bir VPN bağlantısını kullanarak, bulunduğunuz yerde bulunmayan akış platformlarındaki içerik kitaplıklarına kolayca erişebilirsiniz.

Interesting Engineering’in raporuna göre, HBO Max ve Netflix ve mükemmel çalışıyor gibi görünüyor. Akış kalitesi etkileyiciydi ve herhangi bir gecikme veya kesinti ile karşılaşılmamış. Bu nedenle, Atlas VPN’in diğer ülkelerden içerik akışı için en iyi araçlardan biri olduğunu söylemek güvenlidir.

2. Şifreleme ve Tünel Protokolleri

Şifreleme, kimsenin çevrimiçi olarak ne yaptığınızı kontrol edememesi için internet faaliyetlerinizi korumak anlamına gelir. Atlas VPN teklifleri 256 bit AES şifreleme, piyasadaki tüm VPN araçları için standarttır. Ek güvenlik için Poly1305 doğrulayıcı ile ChaCha20 şifresine de sahipler.

Atlas VPN, iki tünel protokolü sunar – IKEv2 ve WireGuard. Wireguard, VPN kullanırken daha düşük ping ile yıldırım hızı sağlayan standart tünel protokolüdür.

Windows, macOS, iOS ve Android işletim sistemlerinde kullanılabilir.

3. Günlük Kaydı

Atlas VPN’in genel merkezi ABD, Delaware’dedir; Bu, mahremiyet açısından bir endişe kaynağı olmakta. ABD, tam olarak mahremiyet dostu bir yargı alanı olmayan 5-Göz ittifakının üyelerinden biridir.

Ancak, Atlas VPN’in kayıt tutmama politikası vardır, yani özel bilgilerinizi kaydetmez. Bu özellik ücretsiz sürüm için de mevcuttur. Politika ayrıca, hesabınızın kalıcı olarak silinmesi için şirketle iletişime geçebileceğinizi belirtir. Ayrıca, Kaliforniya’da bulunuyorsanız, hesabınızla ilgili olarak ellerinde bulunan verilerin bir kopyasını isteyebilirsiniz.

4. Öldürme Anahtarı

Kapatma anahtarı, veri sızıntılarını engellemek için tasarlanmış kullanışlı bir özelliktir. VPN bağlantısı kesilirse internet trafiğinizin kapanmasına neden olur. Tek dezavantajı, öldürme anahtarı tetiklendiğinde haber verilmemesidir.

5. Güvenli Tarama

SafeBrowse, kötü amaçlı web sitelerini her ziyaret ettiğinizde engelleyen, Atlas VPN’in ek bir güvenlik özelliğidir. Bu web sitesi kara listeye alınmışsa, ona erişiminiz reddedilir. Bu özellik yalnızca premium sürüm için kullanılabilir.

6. Güvenli Değiştirme

SafeSwap özelliği, bir sunucuyu her değiştirmek istediğinizde bir VPN bağlantısını kesme ve yeniden bağlama zorluğunu azaltır. Bu özellik etkinleştirildiğinde, siz internette gezinirken IP adresiniz otomatik olarak döndürülür.

Her SafeSwap’in birden çok IP adresi vardır ve bunlar farklı kullanıcılar arasında paylaşılır. Manuel olarak kontrol etmediğiniz sürece, IP adresinizin değiştiğini asla bilemezsiniz. Ayrıca IP adresi değişikliği herhangi bir hız düşüşüne neden olmaz, böylece internette gezinirken gecikme sorunları hakkında endişelenmenize gerek kalmaz.

Şu anda, mevcut üç ülkeden herhangi birinden (Hollanda, Singapur ve Amerika Birleşik Devletleri) SafeSwap konumlarını seçebilirsiniz.

7. Veri İhlali İzleme

Veri İhlali İzleme, verilerinizin herhangi bir veri ihlalinde ortaya çıkıp çıkmadığını size bildirir. Bir veri ihlali varsa, ihlalde hangi tür verilerin açığa çıktığı hakkında madde işaretleri alırsınız. Böylece hedeflenen ister e-posta adresiniz ister parolalarınız olsun, güvenlik açıklarının nerede olduğunu kolayca çözebilir ve bunları uygun şekilde düzeltebilirsiniz.

8. Müşteri Desteği

Atlas VPN, uygulamanın kendisinde bir müşteri destek bölümü sunar, böylece kolayca yardım alabilirsiniz. Araç, 7/24 canlı sohbet ve e-posta desteğinin yanı sıra, sorunlarınızla iyi ilgilenilmesini sağlamak için SSS’ler ve bir Bilgi Bankası da sunar.

Yöneticilerle telefonda konuşmak için kullanılabilir bir telefon hattı yok, ancak bu pek de bir fark yaratmıyor. Mevcut iletişim araçları sorunların çözümü açısından yeterli olacaktır.

Fiyatlandırma

Atlas VPN’in fiyatlandırma planlarının en iyi yanı, sınırsız bedava plan sadece belirli bir süre için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz diğer VPN’lerden farklı olarak hizmetinizdedir. Bununla birlikte, paritede, freemium planı birçok sınırlama ile birlikte gelir. Yükseltmek istiyorsanız, tercih edebileceğiniz fiyatlandırma planları şunlardır:

  • 3 yıllık plan (%83 İNDİRİM): Aylık 1,83 dolar olarak ilk üç yıl için 71,49 dolar faturalandırılır.
  • 1 yıllık plan (%63 İNDİRİM): Ayda 4,08 dolar olarak ilk yıl için yıllık 49.08 dolar faturalandırılır.
  • 1 aylık plan: Ayda 10,99 dolar.

Atlas VPN Premium’u Satın Almalı Mıyım?

Atlas VPN, üç premium plan sunar ve rakiplerine kıyasla nasıl olduğuna dair kuş bakışı bir bakışa dayanarak, şu anda sunduğu aylık en düşük fiyat olma özelliğine sahiptir.

Ayrıca, premium sürümden memnun değilseniz, 30-gün para iade garantisi sunmakta.

Öne çıkan tekliflerine gelince, Atlas VPN size bir VPN aracından bekleyeceğiniz tüm temel özelliklerin yanı sıra tarama deneyiminizi ve verilerinizi siber saldırılar için daha güvenli ve kırılması daha zor hale getirecek bir dizi ek özellik sunar.

Ayrıca akış ve indirmeler için Atlas VPN övgüye değer hızlar sunar. Bu nedenle, şovları yutmayı seven hevesli bir art arda izleyiciyseniz, bu VPN aracı en iyi seçeneğinizdir.

İşlevsellik açısından, Atlas VPN hem PC hem de mobil cihazlar için uyumluluk konusunda endişelenmeden, Windows, Linux, Android, MacOS, iOS, Android TV ve Amazon Fire TV işletim sistemleri üzerinde kullanılabilir.

Sunduğu profesyonel hizmetler göz önüne alındığında, Atlas VPN’e yatırım yapmaktan pişman olmayacaksınız.

Editör: Doruk Adakoğlu – 21.02.2023

Rapor Et

Katılımcı

Çeviri Haber tarafından yazıldı

Doğrulanmış ProfilÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bir kin nasıl bırakılır

    İçinizdeki Kin Ateşini Nasıl Söndürebilirsiniz?

    The Last of Us’ın 6. Bölümünden Yüreğinizi Sızlatacak Müzikal Geri Dönüş!