içinde ,

The Mandalorian 3. Sezon Fragmanı ve Daha Fazlası İçin Sizi Buraya Alalım!

The Mandalorian‘ın 3. sezonunun daha fazla aksiyon, macera ve baş kahramanın Bebek Yoda’ya ebeveynlik yapma girişimlerinin habercisi olan resmi fragmanı yayınlandı! HBO‘nun yeni dizisi The Last of Us‘ın başrolü Pedro Pascal‘ı huysuz bir baba figüründe izlemeye bayılacaksınız!

The Mandalorian‘ın 3. sezonu 8 bölümden oluşacak ve itibarlı kelle avcısı “günahları” için af dilemeye Mandalore’a gidecek. Muhtemelen oraya vardığında sıcak bir karşılama göremeyecek ama neyse ki bu macerasında yalnız değil! Madalorian Bebek Yoda, başka bir deyişle Grogu, ile 2. sezonun sonunda yollarını ayırırken, ikili yan ürün olan Boba Fett’in Kitabı dizisinde tekrar bir araya gelmişti.

Böylece güce duyarlı küçük çocuk, uzayda son derece tehlikeli, çocuklar için güvenli olmayan macerasında Mandalorian’a katılarak bir kez daha yolculuğa çıkıyor. Bir bebek için tabii ki de en iyi ortam değil, ancak bu noktada onları ayrı tutmak muhtemelen onlar için daha tehlikeli olacaktır.

Peki Ya Biz İzleyiciler Olarak Yeni Sezonda Başka Neler Görmeyi Umuyoruz?

  • Yeni Bir Plot Dinamiği

Boba Fett’in Kitabı 7. bölüm, Din Djarin’in Grogu ile yeniden bir araya geldiğini gördü. Yeniden bir araya gelme, miğferin arkasındaki aktör Pedro Pascal’ın hayranlar kadar mutlu olduğu bir şeydi. Pascal dedi ki:

“Böyle ayrılmak, korkunçtu, değil mi? Jon [Favreau] ve Dave [Filoni] beni arayıp Mandalorian ve Grodu söz konusu olduğunda Boba Fett’in Kitabı ile ikinci ve üçüncü sezonlar arasında köprü kuracaklarını söylediler. Bunun harika olduğunu düşündüm. Beklemediğim şey, Bryce Dallas Howard’ın inanılmaz bir şekilde yönettiği çok güzel, yalnız bir bölüm olmasıydı. Ve ayrıca, yeniden bir araya gelmek hem değerli hem de oldukça ani ve doğal oldu.”

  • Mandalore’a Yolculuk

Geçen sezonun sonu ve Boba Fett’in Kitabı‘ndaki olayların gidişatı göz önüne alındığında, bu belli bir şey. Dizinin yaratıcısı Jon Favreau, Mandalore‘un üçüncü sezonda önemli bir yerde olacağını şimdiden açıkladı:

Boba Fett’in Kitabı’nda, miğferini çıkararak inancı ihlal ettiği için Mandolorian’ın kurtarılması için bir fırsat olduğunu saptadık. Ve bu, Mandalorian grubu arasında zin verilmeyen bir şey. Şimdi, farklı kurallara sahip başka Mandalorian grupları olduğunu biliyoruz.

Klon Savaşları‘nda Dave ile ve ayrıca seslendirdiğim bir karakterle Mandalorların orada çok farklı olduğunu gördük. Yani bu farklı gruplar bir araya geliyor ve hepsinin nasıl olduğunu öğreneceğiz… Tüm bu toplulukların bağlantı noktası, elbette, sürgün edildikleri ana dünyaları, yani Mandalore.”

Mandalore, ilk kez bahsedildiğinden beri, hayranların umutsuzca canlı aksiyonda görmek istedikleri bir şey oldu. Din ve diğer birkaç Mandalorian’lı dünyalarının harabelerine doğru yol aldığına göre, şovun yalnızca bir kısmını gördüğümüz farklı Mandalorian mitleri ve geleneklerini genişletmek için mükemmel bir fırsat olacaktır.

  • Devam Filmi İçin Açıklama

The Mandalorian‘ın 3. Sezonu ve Giancarlo Esposito tarafından sağlanan bazı değerli ipuçlarıyla, devam filminin bu kafa karıştırıcı ve inanılmaz derecede sinir bozucu anları için bir bağlam ediniyor olabiliriz:

“Kocaman ve keşfedilecek çok şeyi olan bir evrende yaşıyoruz. Bu yüzden bence bu şov, gerçekten cevaplar almaya başlayacağınız üçüncü ve dördüncü sezonda gelecek olan derinlik ve nefes için zemin hazırlamaya başlayacak.”

  • Uzay Aksiyonu

The Mandalorian‘da aksiyon sahneleri hiçbir zaman çok uzak veya az olmamıştır. Din’in bize defalarca hatırlattığı gibi, “Ben bir Mandalorian’ım, silahlar benim dinimin bir parçası,” savaş merkezli bir kültürden geliyor, bu yüzden ara sıra gerçekleşen çatışmalara yabancı değil.

Buna rağmen, uzayla alakalı bu dizide uzay gemisi savaşları ile ilgili belirgin bir eksiklik var. Bu, gösterinin en sevilen film ve dizi anıları Millenuim Falcon ve Han Solo’nun İmparatorluktan ve devasa uzay savaşlarından kaçmak için katlandığı süre ve Ölüm Yıldızı’nın yok olmasına yol açan uzay savaşları etrafında dönen Star Wars hayranlarını hem endişelendiren hem de hayal kırıklığına uğratan unsurlarından biri.

Neyse ki, Din’in bir uzay savaşında parçalanmadan ayakta kalabilen bir gemisi olduğuna göre, 3. Sezon çok daha fazla uzay savaşı içerecek gibi görünüyor. The Mandalorian 3. Sezon’un ilk fragmanı, uzay it dalaşının bu sezon nihayet parıldayacağını doğruladı.

  • Mand’alor Unvanı ve Darksaber Üzerindeki Mücadele

Moff Gideon’u yendikten sonra Din, başlangıçta Jedi Düzeni’ne katılan ilk Mandaloryalı Tarre Vizsla tarafından yaratılan bir silah olan Darksaber’ın gerçek sahibi oldu. Antik silah, büyüleyici bir geçmişi olan karmaşık bir silahtır.

Yıldız Savaşları evreninde meydana gelen birkaç büyük olayın/savaşın merkezinde yer alır. Kılıcı kullanan kişi her zaman Star Wars’daki en zorlu karakterlerden biridir ve genellikle bilinçaltı bir düzeyde silahla bağlantılıdır.

The Mandalorian’ın 3. Sezonu, karakterlerini Din, Bo-Katan ve Koska Reeves’in nihayet atalarının evlerini özgürleştireceği ve savaşlardan sonra ayrılmak zorunda kalan Mandalorları yeniden bir araya getireceği Mandalor’a götürmeye hazırlanıyor.

Ancak işler burada bitmiyor. Hayranlar büyük olasılıkla Din’in Darksaber ile bağlantı kurma sürecine başladığını ve sonunda onun yüzünü kabul edip Mandalorianların lideri Mand’alor olduğunu görecekler.

  • Liderlik Sorunları

Din bir serseri. İlk başta ne kadar isteksiz veya hoşnutsuz olursa olsun, onun bir yerden bir yere gittiğini, sorunları çözdüğünü ve elinden geldiğince insanlara yardım ettiğini gördük. Onu bir tahtta otururken ve insanları yönetirken hayal etmek zor. İnanılmaz derecede korkutucu olsa da, böyle durumlarda oldukça beceriksizdir ve bir yerde kalmak pek onun tarzı değildir, bu yüzden onun insanlar üzerinde lider olduğu fikri doğru değil.

Aynı şey Bo-Katan için söylenemez. Mandalorlara liderlik etme tecrübesine sahip ve her zaman Mand’alor olmaya hazır. O yüzden yeni sezonda liderlik çatışmalarına şahit olabiliriz.

  • Daha Fazla Ahsoka

The Mandalorian, Disney+‘ın canlı aksiyon Star Wars evreni için harika bir başlangıç noktası oldu ve daha sonra kendi şovlarını çekecek birçok karakteri tanıttı. En iyi tanıtımlardan biri Bölüm 13: Jedi’daydı; Hayranlar Ahsoka Tano’yu düşmanlarını yok ederken yüzü beyaz ışın kılıçlarının ışığıyla aydınlandığında ilk kez görmüşlerdi. İlk olarak 2008’de Star Wars: The Clone Wars’da tanıtıldı ve o zamandan beri hayranların favorisi oldu.

Klon Savaşları, Jedi Order ve Order 66’dan ayrılan Ahsoka’yı çevreleyen onca dramadan sonra, Ahsoka’yı iş başında ve The Mandalorian ile birlikte çalışırken görmek harika. Boba Fett’in Kitabı’nda eski ustasının oğlu Luke Skywalker ile birlikte gösterildiğinde hayranları çok sevindi.

Ancak bu küçük karakter görünümleri, sevgili Togruta’yı göreceğimiz son kişiler değil. Ahsoka bu yılın başlarında kendi şovunu yapmaya hazırlanıyor ve hayranlar sabırsızlanıyor. Gelecekte onu sadece kendi şovunda değil, ayrıca Din ve Ahsoka’nın yollarının bir kez daha kesişme şansını göz önünde bulundurursak farklı yerlerde de daha çok görebileceğiz.

  • Daha Fazla Bryce Dallas Howard Yönetmenliği

Howard, Bölüm 4: Sığınak ve Bölüm 11: Mirasçı gibi The Mandalorian’ın en iyi bölümlerinden bazılarını, The Book of Boba Fett’ten Bölüm 5: Mandalorian’ın Dönüşü ve Star Wars: Jedi’ın Hikayeleri’nden Sith Lord’u yönetmiştir.

Hikaye anlatımıyla bazı inanılmaz işler yaptı ve hayranlar gelecekte ondan daha fazlasını görmekten heyecan duyuyor.

Editör: Doruk Adakoğlu – 17.01.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Korku Filmi Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 2022 Yapımı 5 Film!

    Netflix Yine Mi Zam Dedirtiyor!