içinde

Bir Grup Dolandırıcı, Bored Ape Yacht Club (BAYC) Evrenine Saldırdı ve NFT Koleksiyonu Çaldı

Daha önce yine olmuştu yine tekrarlandı. Bir grup dolandırıcı, Bored Ape Yacht Club (BAYC) evrenine saldırdı ve bazı NFT eserlerini çaldı. Bunu yaparken Web 2.0 teknolojisine özgü ”bağlantıya tıklama” gibi klasik yöntemi kullandılar.

İşte Olanlar: BAYC’nin hesabı saldırıya uğradıktan sonra, saldırganlar bir airdrop yoluyla projenin metaverse’inde arazi talep etme konusunda bir mesaj yayınladılar. İnsanlardan, araziyi talep etmek için Matemask cüzdanlarını (veya başka herhangi bir eşdeğer kripto para birimi cüzdanını) bağlamalarını istedi.

Ancak, bu durum NFT’leri çalmak sadece bir numaraydı. BAYC twitter hesabı bununla ilgili bir uyarı yayınladı ancak o zamana kadar bilgisayar korsanları bir dizi NFT’yi başarıyla çalmaya başardılar.

Doğrulaması zor olsa da Twitter’daki bazı hesaplardan, saldırganların yüzlerce NFT çaldığını iddia etti .

Daha sonra, bir BAYC Kurucu ortağı, kimlik avı dolandırıcılığıyla dört Bored Ape, altı Mutant Ape ve üç Bored Ape Kennel NFT’nin çalındığını açıkladı. Tüm bunların yaklaşık olarak değeri 2.4 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca Instagram hesabının iki faktörlü kimlik doğrulama ile korunduğundan bahsetti ve uzlaşmayla ilgili ayrıntıları yayınlamadı.

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatih Düz tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Tütsü Nedir? Ne Zaman ve Hangi Amaçlarla Kullanılmaya Başlanmıştır?

    Tofaş Şahin’ler Elektrikli Olarak Üretilecek!